bu linki de bir incelemeni öneririmAMD driverlarını tamamen ddu ile yine kalduırıp bu sefer sadece "AMD ADRENALİNE OLMADAN" sadece driverları indirip tekrar dener misin ?
Biz bir şeyleri disable ederek neden çözüm buluyoruz ki ya. Ulan yüzlerce dolara satmasını biliyorlar, illet arkadaş illet...bu linki de bir incelemeni öneririm
işe yaradı mı kiBiz bir şeyleri disable ederek neden çözüm buluyoruz ki ya. Ulan yüzlerce dolara satmasını biliyorlar, illet arkadaş illet...
Desteğiniz için çok teşekkürler arkadaşlar.
Maalesef.işe yaradı mı ki
hocam boyle masaustunde sıkıntı yasıyorsa ıslemcı kaynaklı olur pbo ayarını otoya alıp denermısın bırde bende de aynı sorun vardı ben bu sekılde cozdumŞöyle bir örnek daha göstereyim (6. ve 20. saniyelere dikkat):
Buna benzer bir problem yaşayan aranızda yok mu?
Ben de böyle düşündüm ve PBO ayarımı auto yaptım hocam. Sonuç maalesef hala aynı.hocam boyle masaustunde sıkıntı yasıyorsa ıslemcı kaynaklı olur pbo ayarını otoya alıp denermısın bırde bende de aynı sorun vardı ben bu sekılde cozdum
hocam son kez temız format dene ıstersen tabı ugrastırıcı oldugu ıcın yapmayabılırsın kartı ıade edebılıyorsa et gıtsın ya da ıade etmeden once arkadaslarının bılgısayarı varsa kartı onlarda da deneybılırsın boylece sorun kartta mı degırmı anlamıs oluruzBen de böyle düşündüm ve PBO ayarımı auto yaptım hocam. Sonuç maalesef hala aynı.
yarın bi değişim yapacağım. Değişim sonrası anlaşılır hocam.hocam son kez temız format dene ıstersen tabı ugrastırıcı oldugu ıcın yapmayabılırsın kartı ıade edebılıyorsa et gıtsın ya da ıade etmeden once arkadaslarının bılgısayarı varsa kartı onlarda da deneybılırsın boylece sorun kartta mı degırmı anlamıs oluruz
Rehberin tamamını okuyup adımları gerçekleştirin, Rx 6600 kullanırken masaüstünde takılmalar oluyordu bazen. Bunu deneyip çözmüştüm.ULPS ve MPO yu kapatmayı deneyin. Eğer çözülmezse veya daha da kötü olursa (ki gerçekten çözdüğü gibi daha da kötü yapabiliyor) geri açarsınız zaten.
![]()
MPO Nasıl Devre Dışı Bırakılır? Ekran Dalgalanması ve Takılma Sorunlarına Çözüm - Techolay
Multiplane Overlays (MPO), Windows Görüntü Sürücüsü Modelinde (DirectX) uygulanan bir özelliktir. Bu özellik, oyunun farklı koşullar altında istikrarlıtecholay.net
hocam bende aynı sorunu yaşıyordum aynı kartla. pbo yu kapatınca düzeldi ekran kartıyla alakalı değilmiş benimkisi. eğer sizdede pbo veya oc yapılıysa (ramler dısında) kapatıp bir deneyin isterseniz kapatınca bende düzelmiştiArkadaşlar merhaba,
HB üzerinden Sapphire marka 9060XT (16GB) satın aldım. Masaüstünde, oyunlarda vs. videoda da gösterdiğim gibi bir stuttering (?) anlık takılma sorunu yaşıyorum. Beş saniyede bir falan oluyor sanırım. Oyun vs. oynatmıyor. Ne yapmam lazım? Bir ayar mıdır yoksa kartın kronik sorunu mudur? Erkenden yanıtlarsanız iade etme şansım da var. Şimdiden teşekkür ederim.
Video linki:
PSU'm da yeni (Delta GPS 750-FB), RTX 4060 kullanıyordum sorun yaratmıyordu. Yardımcı olun lütfen.
Teşekkür ederim.