SIFIRDAN YAZILIM ÖĞRENMEK MÜMKÜNMÜ ?

Arkadaşlar yaş 22 üni okuyorum ama okuduğum bölümden memnun değilim okulda uzuyor anlayacağınız çok önemsemiyorum okulu en kotu girer bı ise çalışırım kafasında takılıyorum ama bir soru kafama takıldı geçenlerde ablam bilgisayar mühendisi ve çalışıyor benimde bilgisayarla aram fena değil diyebilirim kendisi bana öyle söyledi en azından birşeyler kurcalayip çözmeyi ( ders hariç ) seviyorum donanım anlamında zaten çok hoşuma gidiyor bilgisayar arızalarını çözmek yazılım kısmını bilemiyorum ablam bana "zaten okuluda onemsemiyorsun ileride asgari ücretle surnecegine en azından şansını dene alaylı yazilimci dolu etraf sende yapabilirsin diyor ama benim kendime inancım 0 sizce bu mümkün mü bu işi yapmak hayalperestlige mi kaçıyor yoksa yapılabilir mi yani ben 0 dan kendi kendime yazılım öğrenip bir sirkette yazılımcı olarak çalışabilir miyim ? Lütfen bana ciddi ve gerçekçi yazın olur mu olursa nasıl olur yolları nelerdir nerden başlanmalı olmaz diyorsanız neden olmaz sebebi nedir ? Bana yazarsanız sevinirim (yazim hataları için kusura bakmayın normalde dikkat ederim ama aceleye geldi)
Reis Bende 19 Yasindayim ve daha ortalik internetten yazilimcilar oturarak milyon dolar kazaniyorlar diye instagram rells'lari izleyip gaza gelip 2-3 sey ogrenip yazilimciyim diye dolasan elamanlar dolamadan once (ozellikllede covid doneminde cok turedi Turkiyede) 2016'da falan basladim Yazilima Ana sinifina gitmeden once bile bilgisayar kulaniyordum zaten 2016 da falanda bir seyler uretme istegi olduktan sonra bir sekilde yazilima bulastim vs...

Yalan yok zamaninda 3-5 kaymagini yemedik degil ama Anca Freelance olarak sabit bir gelir yoktu 18'ime girdigimde Duzgun bir universite kazanamamistim o yuzden uniye gitrmedim ve Universite diplomam yok diye is bulamiyordum ve bagzi sebeplerden oturu bu senede uniye gitmedigim icin hala'da bulamiyorum XD (Onceden Cok kolay bulunabiliyordu eger yazilim bilginvarsa ama malesef Suan AI'dan bile daha beter olan Turkiyedeki problem firmalarin kendilerini cok buyuk gormesi) yani kucuk bir firma bile yazilimci icin diploma ve 2-3 yillik tecrube istiyor

Hatta Kariyer.net bagzi ilanlar var aklniz hayaliniz durar Adam bidligin Diplomali Full Devoloper Yazilimci istiyor ve hatta iste arada yazilim disinda agir is olur evrak olur halledecekmissin ve maasida Askeri ucret bilemedin 30K max SDGNASDFHGDFH

Yani Sansini deniyebilirsin kesinlikle Ama Ciddi Ciddi Cok umut beslemeni onermem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valla ben de çözemedim. Herkes yazılımcı olabilir diyorum arkadaşımın arkadaşının arkadaşı 26 yaşında oldu diyor bağlantıyı bulamadım. Yazılım kursu diye bir şeye inandığına mı yanayım akbank siber güvenlik adı havalı duruyor diye high-end bir şey sandığına mı yanayım.
JSFDGJFFHADFHD

Ya bende Yazilim kursuna git dedigi yerde zaten ne kadar bilgisiz oldugunu fark ettimde ses etmek istemedim
Adam ciddi ciddi yazilim kursuna git diyor ya la DSGASDHDFH gerckten ise yaradigini falan saniyor galiba

Ya yazilimi bos ver bana kalsa Kurslarin %90'na gidilmez zaten (Uygulamali olanlar haric) Yani O kadar cok Ingilizce,yazilim,egitim Kurslarina gieden insanlar varkik yil olmus 2025 Internette her sey var Elinin altinda hatta eskisi gibi arastirmana bile gerek yok AI 3-5 saniyede arastirip ozetini geciyor YT'da tonla video var gidip Su kursalara Yillik 50-100K falan veriyorlar yazik Gunah valla ya XD

Akbank'da Siberci Olarak Calisan arkadasinida Niye bu kadar Ust LVL olarak goruyor anlamadim

Son düzenleme:
Dostum foruma baktımda verdiğin cevaplar,açtığın konuda yazdığın; cümleler,işaretler,emojiler aşırı ama aşırı utandırıcı.Hani şuan forumda bana acayip itici gelen tek kişisin.Senden zayıf,kilo almaya çalışan,Aile baskısı görmüş bir f*nboy izlenimi alıyorum.
ya Hadi Diger Seyler Okey ''Aile baskisi ,Zayif'' falan (Onlari zaten kendim anlattim dert niyetine) F*nboy ne alaka ASDGADSFHDFGH

ayrica isaret ve emojiler de ne varmis ornek atsana anlamadim Yani en baba ''XD'' yi (Yani biraz komik veya sert,dark vs. benzeri bir emoji niyetine) cok kulalniyorum aliskanliktan onun disinda ne var atsana bi

Valla Merak ettim reis

bende Senden yan hesap veya Arkadasi vaybi aliyorum dicemde yok be Ugrasmaya usenir insan Ne yalan soyliyeyim senden hic bir vibe alamadim

ya Hadi Diger Seyler Okey ''Aile baskisi ,Zayif'' falan (Onlari zaten kendim anlattim dert niyetine) F*nboy ne alaka ASDGADSFHDFGH

ayrica isaret ve emojiler de ne varmis ornek atsana anlamadim Yani en baba ''XD'' yi (Yani biraz komik veya sert,dark vs. benzeri bir emoji niyetine) cok kulalniyorum aliskanliktan onun disinda ne var atsana bi

Valla Merak ettim reis

bende Senden yan hesap veya Arkadasi vaybi aliyorum dicemde yok be Ugrasmaya usenir insan Ne yalan soyliyeyim senden hic bir vibe alamadim
Tam bir ergensin.Tahminimin bu kadar doğru çıkacağını bilmiyordum.14 yaşındaki kızlar gibi mesaj yazıyorsun.😀

Tam bir ergensin.Tahminimin bu kadar doğru çıkacağını bilmiyordum.14 yaşındaki kızlar gibi mesaj yazıyorsun.😀
? Reis Noldu Aciklama Yap goster bahsettigin seyleri diyom Ben ve F*nboy ne alak diyom sende Ergensin diyon ve gecistiryon ne dyeyim ben daha:monkahmm:

Arkadaşlar yaş 22 üni okuyorum ama okuduğum bölümden memnun değilim okulda uzuyor anlayacağınız çok önemsemiyorum okulu en kotu girer bı ise çalışırım kafasında takılıyorum ama bir soru kafama takıldı geçenlerde ablam bilgisayar mühendisi ve çalışıyor benimde bilgisayarla aram fena değil diyebilirim kendisi bana öyle söyledi en azından birşeyler kurcalayip çözmeyi ( ders hariç ) seviyorum donanım anlamında zaten çok hoşuma gidiyor bilgisayar arızalarını çözmek yazılım kısmını bilemiyorum ablam bana "zaten okuluda onemsemiyorsun ileride asgari ücretle surnecegine en azından şansını dene alaylı yazilimci dolu etraf sende yapabilirsin diyor ama benim kendime inancım 0 sizce bu mümkün mü bu işi yapmak hayalperestlige mi kaçıyor yoksa yapılabilir mi yani ben 0 dan kendi kendime yazılım öğrenip bir sirkette yazılımcı olarak çalışabilir miyim ? Lütfen bana ciddi ve gerçekçi yazın olur mu olursa nasıl olur yolları nelerdir nerden başlanmalı olmaz diyorsanız neden olmaz sebebi nedir ? Bana yazarsanız sevinirim (yazim hataları için kusura bakmayın normalde dikkat ederim ama aceleye geldi)

Kimse sana işe girebilirsin diyemez. Ablanın bile işe girip giremeyeceği belli değil. Bunun cevabını bulamazsın. Deneyip göreceksin girebiliyor musun giremiyor musun.

Hocam donanım ile yazılım birbirinden farklı şeyler ama bir o kadar da iç içe şeyler. Sen donanıma ilgin olabilir ama yazılım çok ayrı bir olay. yazılımdan önce algoritmaya bakmalısın. Algoritma ilgini çekerse ve yapabiliyorsan, yazılımı da yaparsın bence. Sana nacizhane bir yol haritası vereyim. 1-2 hafta algoritma ile ilgili araştırmalar yap ve mantığını anla. Yapabileceğini düşünürsen, bu sefer vibe coding ile yazılıma gir. Vibe coding ile kod yazacaksın ancak yazılan her kodu tek tek inceleyip anlamaya çalış. Burda da 1 ay vakit geçir. 1.5 ay sonunda az çok kendin hakkında fikrin olur. Yapabilirim dersen o zaman yazılıma geçiş yapabilirsin.

İstedikten sonra sıfırdan her şey öğrenilir ama önemli olan öğrendiklerini hayatın içerisinde uygulayabilmek, doğru adımlar atabilmek.

Kimse sana işe girebilirsin diyemez. Ablanın bile işe girip giremeyeceği belli değil. Bunun cevabını bulamazsın. Deneyip göreceksin girebiliyor musun giremiyor musun.
Hocam ablam calisiyor 2 senedir ama onun üniversite diploması var bu alandan mezun

Hocam ablam calisiyor 2 senedir ama onun üniversite diploması var bu alandan mezun
Ablan ne zaman mezun oldu? Onun mezun olduğunda işe girme koşulları ile şimdinin koşulları bir değil. 4 sene sonra da bir olmayacak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,549
Üyeler
186,906
Son üye
Ekremefeoglu
Geri