Merhaba arkadaşlar öncelikle fotoğrafı temsili amaçlı atıyorum. Neyi anlatmak istediğimi tam anlatabilmek için. Yaklaşık 1 senedir 7800x3d işlemci kullanıyordum. Geçen hafta 9800x3d ye geçtim. Bu işlemciye geçtikten sonra CS2 oynarken ya da işlemci ağırlıklı oyun oynarken Gösterdiğim Ms kısmında ani artışlar meydana geliyor. Round başlarında round bitimlerinde anlık 90-100 ms arasına saliselik fırlayıp laga girip tekrar düzeliyor. Bazen oyun içerisinde yapıyor bunu. İlk başta bunu çok takmadım fakat dün birşeye şahit oldum. Yaklaşık 1-2 saat oyun oynadıktan sonra oyun içerisinde fps bir anda 600-700 sayılarından 300-250 sayılarına düşüyor ve sanki işlemci frekansı kısmış gibi oyunda kasmalar mevcut oluyor. Monitörüm 360hz , belli bir süre sonra oyun akışkanlığını kaybediyor fps düşüyor ve sanki ekran 60hz gibi saçma sapan bir hal alıyor. Genelde bu yaşadığım durum işlemciler çok ısınırsa frekans ve performans düşürerek oyunlara yaşatır fakat bu anlattığım bütün problemleri yaşarken işlemci sıcaklığım 56-60 derece arasında. Yani sıcaklıkta bir sıkıntı yok. Frekans değerleride 5000-5200 arasında. Yani bu ani ms yükselmeleri ve Ani lag girmelerin yanında fps düşüşlerinin sebebi ne olabilir ? 5070 Ti lı bir sisteme sahibim. 7800x3d işlemcide bunu hiç yapmadığı için işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Ek : İşlemci stok ayarlardadır. Herhangi bir PBO yada UV yapılmamıştır. Biostan sadece EXPO açılıp bu şekil kullanılıyor. Anakart Msi Tomahawk wifi x870 , Soğutucu Assassin peerless 120 , Ram Gskill trident Z5 32 GB.
Ek : İşlemci stok ayarlardadır. Herhangi bir PBO yada UV yapılmamıştır. Biostan sadece EXPO açılıp bu şekil kullanılıyor. Anakart Msi Tomahawk wifi x870 , Soğutucu Assassin peerless 120 , Ram Gskill trident Z5 32 GB.