9800x3d işlemci ile CS 2 de Lag mevcut

atakaya01

80+
Reaksiyon skoru
150
Merhaba arkadaşlar öncelikle fotoğrafı temsili amaçlı atıyorum. Neyi anlatmak istediğimi tam anlatabilmek için. Yaklaşık 1 senedir 7800x3d işlemci kullanıyordum. Geçen hafta 9800x3d ye geçtim. Bu işlemciye geçtikten sonra CS2 oynarken ya da işlemci ağırlıklı oyun oynarken Gösterdiğim Ms kısmında ani artışlar meydana geliyor. Round başlarında round bitimlerinde anlık 90-100 ms arasına saliselik fırlayıp laga girip tekrar düzeliyor. Bazen oyun içerisinde yapıyor bunu. İlk başta bunu çok takmadım fakat dün birşeye şahit oldum. Yaklaşık 1-2 saat oyun oynadıktan sonra oyun içerisinde fps bir anda 600-700 sayılarından 300-250 sayılarına düşüyor ve sanki işlemci frekansı kısmış gibi oyunda kasmalar mevcut oluyor. Monitörüm 360hz , belli bir süre sonra oyun akışkanlığını kaybediyor fps düşüyor ve sanki ekran 60hz gibi saçma sapan bir hal alıyor. Genelde bu yaşadığım durum işlemciler çok ısınırsa frekans ve performans düşürerek oyunlara yaşatır fakat bu anlattığım bütün problemleri yaşarken işlemci sıcaklığım 56-60 derece arasında. Yani sıcaklıkta bir sıkıntı yok. Frekans değerleride 5000-5200 arasında. Yani bu ani ms yükselmeleri ve Ani lag girmelerin yanında fps düşüşlerinin sebebi ne olabilir ? 5070 Ti lı bir sisteme sahibim. 7800x3d işlemcide bunu hiç yapmadığı için işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ek : İşlemci stok ayarlardadır. Herhangi bir PBO yada UV yapılmamıştır. Biostan sadece EXPO açılıp bu şekil kullanılıyor. Anakart Msi Tomahawk wifi x870 , Soğutucu Assassin peerless 120 , Ram Gskill trident Z5 32 GB.

Ekler

• fotoğraf temsili.webp
    fotoğraf temsili.webp
    6.3 KB · Hit: 46
İsletim sistemi sorunu olabilir temiz kurulum yap cs go oynuyorsan atlas os deneyimlemeni tavsiye ederim

İsletim sistemi sorunu olabilir temiz kurulum yap cs go oynuyorsan atlas os deneyimlemeni tavsiye ederim
Atlas os ney hocam ? Ayrıca işletim sisteminden kastınız format atmammı ? Aynı işletim sisteminde 7800x3d sorunsuzdu

Atlas os ney hocam ? Ayrıca işletim sisteminden kastınız format atmammı ? Aynı işletim sisteminde 7800x3d sorunsuzdu
Yazınızı komple okudum, dediklerimin arkasındayım temiz kurulum yapın hocam daha sonra chipset ve ekran kartı driver kurun. En son oyunu kurup deneyin aynı sekilde sorun olacak mı veya 3d mark gibi uygulamalarla da test edebilirsin. Atlas özelleştirilmiş bir Windows çeşidi. Gereksiz tüm işlevleri kaldırmışlar bu sayede oyunlar daha akıcı oluyor. Youtube da kurulum videoları var. Sadece belirli sürüm Windowsa kurabiliyorsunuz

Sıfırdan kurulum yapmanı tavsiye ederim. EXPO her zaman istenilen performansı vermez. Chipset driverları (3dvcache) da kurarsın. İşlemcine undervolt yapmanı, Ram'lerine (CL30 Hynix A-Die olduklarını tahmin ediyorum bu kadar iyi bir sisteme göre) uygun gecikme ayarlarını yapmanı ve Cs'deki fps sınırını 400e sınırlamanı kesinlikle öneririm. 2.5-3 üstü ms görmedim daha. Gecikmeye ben de önem veriyorum.

Sıfırdan kurulum yapmanı tavsiye ederim. EXPO her zaman istenilen performansı vermez. Chipset driverları (3dvcache) da kurarsın. İşlemcine undervolt yapmanı, Ram'lerine (CL30 Hynix A-Die olduklarını tahmin ediyorum bu kadar iyi bir sisteme göre) uygun gecikme ayarlarını yapmanı ve Cs'deki fps sınırını 400e sınırlamanı kesinlikle öneririm. 2.5-3 üstü ms görmedim daha. Gecikmeye ben de önem veriyorum.
mevcut oyunda zaten 2.5-3 üstüne çıkmıyor. Fakat dediğim gibi round başlarında ve çok nadir zamanlarda bi anda fırlıyor ve atlamalar meydana geliyor. Zaten uzun süre oyun oynayınca direkt fps düşüyor oyun 60hz ye dönüyor. Oyundan çıkıp girince problem düzeliyor. Bana yapmam gereken ayarların rehberliğini yaparsan sevinirim. Bendeki mevcut RAM in linkini bırakacağım. Ayrıca şunu kesinlikle ekleyim. +200 ve -30 değerlerinde PC crash verdi. Sonra gittim +200 -20 yaptım yine verdi. O yüzden stok ayarlarla oynuyorum.

RAM : https://www.amazon.com.tr/dp/B0BF8FVLSL?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

Bios güncel mi diye sormuyorum.

Son gelen biosla kullanıyorum pc yi

Bir şey işlemcinin gücünü kısıtlıyor sanırım. 360mm sıvı soğutucuyla 67-70 derece görüyor kardeşiminki. Drop girdiğinde watt değişimi oluyor mu ya da voltaj 1.1in altına düşüyor mu hiç baktın mı?

Bir de csye yeni güncelleme geldi ekran kartı driverları güncellemek gerekiyor. Arkadaşın pcde de sıkıntı oldu güncelleyince düzeldi. Sadece onda 2 saatten sonra değil baştan beri oluyordu.

Bir şey işlemcinin gücünü kısıtlıyor sanırım. 360mm sıvı soğutucuyla 67-70 derece görüyor kardeşiminki. Drop girdiğinde watt değişimi oluyor mu ya da voltaj 1.1in altına düşüyor mu hiç baktın mı?

Bir de csye yeni güncelleme geldi ekran kartı driverları güncellemek gerekiyor. Arkadaşın pcde de sıkıntı oldu güncelleyince düzeldi. Sadece onda 2 saatten sonra değil baştan beri oluyordu.
Bütün her şey güncel hocam. Değerlerde normal. Bu arada 360mm sıvı soğutmada 67-70 derece görmesi (9800x3d) için konuşuyorum aşırı anormal bir durum.

Bütün her şey güncel hocam. Değerlerde normal. Bu arada 360mm sıvı soğutmada 67-70 derece görmesi (9800x3d) için konuşuyorum aşırı anormal bir durum.
Hocam belki yüksek oc kullanıyordur bilmiyorum. Kendisinin önceki soğutucusu da peerless assassindi 70 derece aşağısını görmüyordu. Şimdiki deepcool lt720. Ayarlarınızın fotosunu atar mısınız karşılaştırsam eve gidince.

Hocam belki yüksek oc kullanıyordur bilmiyorum. Kendisinin önceki soğutucusu da peerless assassindi 70 derece aşağısını görmüyordu. Şimdiki deepcool lt720. Ayarlarınızın fotosunu atar mısınız karşılaştırsam eve gidince.
Herhangi bir ayarım mevcut değil. İşlemcimi stok ayarlarda kullanıyorum. Cs2 yi düşük çözünürlük ve low ayarlarda oynuyorum. 1024x768 , Low quality. Yani oyun Direkt işlemciye yükleniyor. Maksimum 61 minimum 55 alıyorum. Ortalama 57-58 alıyor. Bu şekilde.

internetle ilgili bir sıkıntı olabilir mi acaba
PBO açmanız daha iyi olacaktır manuel yapıp motherboard seçin
smart access memory yi kapatın kesinlikle ani dalgalanmalara sebeb olur(SAM - Resize bar)
cs2 yi vulkanla açmayı deneyin belki geçici çözüm olarak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,887
Üyeler
186,257
Son üye
LEYONE
Geri