AMD Ryzen 7 7800X3D için Anakart önerisi

soğutma performansından ve genel kalitesinden memnunum tek eksisi low profile ramlerde bile fan ram'e değiyor biraz daha yukarı doğru takıyorsunuz parasını net hakediyor bende corsair spec delta gibi hava akışı korkunç bir kasa var ona rağmen ağır sentetik testte bile (prime95) mx4 macun ile 62 dereceyi geçmiyor 7800x3d yi her türlü soğutursunuz
Hocam ram olayını nasıl çözebiliriz?

Dual almak şart mı? 10k bütçem var

Dual almak şart değil tabii. Daha sonra aynı marka modelden alıp 1 tane daha takabilirsiniz.
soğutma performansından ve genel kalitesinden memnunum tek eksisi low profile ramlerde bile fan ram'e değiyor biraz daha yukarı doğru takıyorsunuz parasını net hakediyor bende corsair spec delta gibi hava akışı korkunç bir kasa var ona rağmen ağır sentetik testte bile (prime95) mx4 macun ile 62 dereceyi geçmiyor 7800x3d yi her türlü soğutursunuz
Tam emin değilim ama sanırım yeterli olacaktır ayrı bir konu açıp sorun isterseniz.

Dual almak şart değil tabii. Daha sonra aynı marka modelden alıp 1 tane daha takabilirsiniz.

Tam emin değilim ama sanırım yeterli olacaktır ayrı bir konu açıp sorun isterseniz.
Linklediğim ram iyi midir?

Merhaba,

Güncel sistemim ömrünü tüketti, AMD Ryzen 7 7800X3D var elimde şu an, ama hala kullanacak anakart seçemedim. Forumu alt üst ettim ancak araştırdıkça kafam daha çok karıştı. Karar veremedim.

Başından beri Asrock B650M Pro X3D WiFi PCI-E 5.0 anakartını takip ediyordum ama doğru bir seçim mi emin olamadım. Bütçem aslında 8K civarında ama bu baktığım kartların hepsi 10K üzeri neredeyse.

Güncel Sistem
Anakart: ASUS Prime-B360M-K
İşlemci: Intel i5-9400F
Ekran Kartı : MSI GEFORCE RTX 2060 VENTUS 12G OC 12GB GDDR6192bit
RAM : XPG Gammix D30 AX4U32008G16A-SR30 8GB (1x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming (Oyuncu) Ram

Aşağıya aklıma yatan 3-4 anakartı ekliyorum. Sizin de öneriniz varsa belirtir misiniz?

PCI

PCIe Gen 4.0
  1. ASUS TUF GAMING B650M-E
  2. MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
  3. Asus TUF Gaming B650-E Wi-Fi
PCIe Gen 5.0
  1. Asrock B650M Pro X3D WiFi PCI-E 5.0
  2. MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi
neden 2 tane aynı konu açtınız ?

am5 de dual o kadar da şart değil ha ileride amd io die'ı değiştirir çok daha iyi bir bellek kontrolcüsü ile karşımıza çıkarsa bilemem bence alın geçin 6000mhz cl30 iyidir

gigabyte b850 gaming wifi6 8700 sizce nasıl alınır mı r5 9600x ve 9070xt ile kullanacağım

Linklediğim ram iyi midir?
Valla ben çok beğendim 6000mhz 30 cl büyük ihtimal hynix m die veya a die chip kullanıyor ki bu çok iyi. Fiyatı da iyi 32 gb olması da fena değil. Ama iş harici kullanmıyorsanız yakın zamanda 32 gb üstü ram ihtiyacınız olmayacaktır. Demek istediğim ramlerinizi çift kanal kullanmanın avantajını kullanmak için 1 tane daha almanız gerekecek. Bu da büyük bütçe. 2x16 öneririm. DDR 5 te çift kanal kullanımı DDR 4 kadar önemli olmasa da hala daha biraz olsun fark edecek. Almışken üzülmenizi istemem. O fiyata ikinci el dual olarak alabilirsiniz veya bütçenize göre şimdilik tek 16gb alabilirsiniz. Sizi epey idare edebileceğini düşünüyorum.

Valla ben çok beğendim 6000mhz 30 cl büyük ihtimal hynix m die veya a die chip kullanıyor ki bu çok iyi. Fiyatı da iyi 32 gb olması da fena değil. Ama iş harici kullanmıyorsanız yakın zamanda 32 gb üstü ram ihtiyacınız olmayacaktır. Demek istediğim ramlerinizi çift kanal kullanmanın avantajını kullanmak için 1 tane daha almanız gerekecek. Bu da büyük bütçe. 2x16 öneririm. DDR 5 te çift kanal kullanımı DDR 4 kadar önemli olmasa da hala daha biraz olsun fark edecek. Almışken üzülmenizi istemem. O fiyata ikinci el dual olarak alabilirsiniz veya bütçenize göre şimdilik tek 16gb alabilirsiniz. Sizi epey idare edebileceğini düşünüyorum.

İkinci el olarak aşağıdaki üründen buldum tanıdığım birinden, sağlam olduğunu düşünürsek nasıldır?

anakartı almışsınız ama 7800x3d'yi attığınız asrock anakart veya daha ucuz olsun ama sağlam olsun yine de diyosanız asus prime b650m-r veya asus prime b650m-k modellerine de bakabilirsiniz

İkinci el olarak aşağıdaki üründen buldum tanıdığım birinden, sağlam olduğunu düşünürsek nasıldır?

En iyisi değil tabi hocam ama iyi. benim için en iyi f/p ürünü günümüz için 6000mhz/cl30 ikinci el 2x16 11k ya 12 k ya falan olabilir. Ama attıklarınız ile inanın ciddi bir fark yok yani aklınız kalmasın. Eğer fiyatı uygunsa sizin için alınız. Bu arada dediğim özellikleri sarı siteden falan biraz pazarlık yaparak param güvende seçeneği ile falan alabilirsiniz. İlla sıfır derseniz. şuan 18-19 k dan başlıyor sanırım :( umarım gönlünüze göre bulabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,172,281
Üyeler
186,168
Son üye
Helixo35
Geri