ocak ayına kadar herkes elini cebine hızlı atsın ne alıcaklarsa alsınlarKötü günler geride kaldı, artık daha da ultra mega ekstra kötü günler merhaba dayız.
aynen öyle oldu ramleride vurmuşkaç kişi hatırlıyor ilk mining krizini? hani ekran kartlarına değilde ilk ramleri vurmuştu? piyasada ucuza ram bulmak için millet tırım tırım mecidiyeköyde dükkan arıyordu![]()
AI patlamasa bile DDR6 çıkınca firmalar ona geçer ortalık ikinci el DDR5 çöplüğüne döner, o yüzden DDR4 ile devam bakalım.1-2 yıl sonra bakkaldan 50 TL ye toplarız ramleri çok dert etme.
Arkadaşlar Gerek Ekran kartı gerek telefon hakkında bellek krizi hakkında neler düşünüyorsunuz bu durum ilerki yıllara 2026 ya 2027 ye yansıyınca nasıl bir ilerleme durumu ortaya cıkıcak gerek zamlar olsun gerek stok olsun sizlerin görüşleri nelerdir
DDR4 de hala güncel 2.el piyasası pahalı malzemeler var devamAI patlamasa bile DDR6 çıkınca firmalar ona geçer ortalık ikinci el DDR5 çöplüğüne döner, o yüzden DDR4 ile devam bakalım.
ocakta biraz daha şişiriler halimenin altınıÇok şişti şuan 2 katı fiyatlar. Bildigin balon gibi şişti. Patlayabilir.
Artar biraz daha doğru, bir ara çip krizi var diye 12K ya 1660S kart satıyorlardı, birkaç ay sonra 6K ya düştü ben o dönem elimdeki kartı hızlıca sattım, şuan bile onca yıl geçti dolar kat kat arttı enflasyon da var falan ama yine de 3-4K arası bir şey o kartın piyasasıDDR4 de hala güncel 2.el piyasası pahalı malzemeler var devam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
ocakta biraz daha şişiriler halimenin altını![]()
![]()
![]()
bende gtx 1660S aldım 4.700 tl ye yılbaşından sonra 2.el piyasası cıkarsa elden cıkarmayı düşünüyorumArtar biraz daha doğru, bir ara çip krizi var diye 12K ya 1660S kart satıyorlardı, birkaç ay sonra 6K ya düştü ben o dönem elimdeki kartı hızlıca sattım, şuan bile onca yıl geçti dolar kat kat arttı enflasyon da var falan ama yine de 3-4K arası bir şey o kartın piyasası
RAM de bir pik yapar sonra bir süre piyasa üstü normal fiyatlarda kalır. En son çakılır.
DDR6 2027 Yılında cıkıcak diyor google ama tahmini bence 3-4 senesi vardır bana göre ama ddr4 devamDDR6 ne zaman çıkar?
evet doğru parayı veren düdügü calar fiyatlar düşmez kolay kolay mining gibi oldu ram piyasasıdaFirmalar bilerek musluğu kısıyor. Önümüzdeki yıllarda parayı veren düdüğü çalar, vermeyen kırıntıları toplar, sürünür. Durum bu kadar net.