Bellek Krizi Hakkında neler düşünüyorsunuz ?

bir şey olacağını sanmam bunlar bugün son kullanıcı umurumuzda değil derler olaylar bitince 50tl daha ucuza sattıklarında da son kullanıcı yine gider onlardan alır

kaç kişi hatırlıyor ilk mining krizini? hani ekran kartlarına değilde ilk ramleri vurmuştu? piyasada ucuza ram bulmak için millet tırım tırım mecidiyeköyde dükkan arıyordu :)

Arkadaşlar Gerek Ekran kartı gerek telefon hakkında bellek krizi hakkında neler düşünüyorsunuz bu durum ilerki yıllara 2026 ya 2027 ye yansıyınca nasıl bir ilerleme durumu ortaya cıkıcak gerek zamlar olsun gerek stok olsun sizlerin görüşleri nelerdir

Çok şişti şuan 2 katı fiyatlar. Bildigin balon gibi şişti. Patlayabilir.

AI patlamasa bile DDR6 çıkınca firmalar ona geçer ortalık ikinci el DDR5 çöplüğüne döner, o yüzden DDR4 ile devam bakalım.
DDR4 de hala güncel 2.el piyasası pahalı malzemeler var devam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok şişti şuan 2 katı fiyatlar. Bildigin balon gibi şişti. Patlayabilir.
ocakta biraz daha şişiriler halimenin altını :kekw: :) :)

DDR4 de hala güncel 2.el piyasası pahalı malzemeler var devam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ocakta biraz daha şişiriler halimenin altını :kekw: :) :)
Artar biraz daha doğru, bir ara çip krizi var diye 12K ya 1660S kart satıyorlardı, birkaç ay sonra 6K ya düştü ben o dönem elimdeki kartı hızlıca sattım, şuan bile onca yıl geçti dolar kat kat arttı enflasyon da var falan ama yine de 3-4K arası bir şey o kartın piyasası 😀

RAM de bir pik yapar sonra bir süre piyasa üstü normal fiyatlarda kalır. En son çakılır.

Artar biraz daha doğru, bir ara çip krizi var diye 12K ya 1660S kart satıyorlardı, birkaç ay sonra 6K ya düştü ben o dönem elimdeki kartı hızlıca sattım, şuan bile onca yıl geçti dolar kat kat arttı enflasyon da var falan ama yine de 3-4K arası bir şey o kartın piyasası 😀

RAM de bir pik yapar sonra bir süre piyasa üstü normal fiyatlarda kalır. En son çakılır.
bende gtx 1660S aldım 4.700 tl ye yılbaşından sonra 2.el piyasası cıkarsa elden cıkarmayı düşünüyorum
dedigin gibi ramlerde çok büyük bir artış var ama mining gibi oldu bi anda düşermi bence düşmez zamanla görücez

Firmalar bilerek musluğu kısıyor. Önümüzdeki yıllarda parayı veren düdüğü çalar, vermeyen kırıntıları toplar, sürünür. Durum bu kadar net.

Firmalar bilerek musluğu kısıyor. Önümüzdeki yıllarda parayı veren düdüğü çalar, vermeyen kırıntıları toplar, sürünür. Durum bu kadar net.
evet doğru parayı veren düdügü calar fiyatlar düşmez kolay kolay mining gibi oldu ram piyasasıda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,756
Üyeler
188,654
Son üye
bertan_58
Geri