Ps5 Pro almaya gerek var mı?

Rs.YnsV3

80+
Reaksiyon skoru
80
Ps5 slim yada Ps5 Pro almayı düşünüyorum, bütçe sıkıntım yok ama ikisinin arasındaki farklar devasa mı olur? mesela oyunlardaki performans vs gibi?
sizce hangisi alınmalı?

Ps5 slim yada Ps5 Pro almayı düşünüyorum, bütçe sıkıntım yok ama ikisinin arasındaki farklar devasa mı olur? mesela oyunlardaki performans vs gibi?
sizce hangisi alınmalı?

4K'da mı kullanacaksın?

Pro almalısınız. En güzeli o. İşlemcileri aynı ama grafik ünitesi daha iyi ve depolama 2Tb, soğutma için kullanılan sıvı metalde tasarım farkı var üstü çentikli.

Muhtemelen hayır, bir monitör falan almayı düşünüyorum ileride ama televizyon 4K, orasını bilmiyorum

PS5 4K/60 FPS, PS5 Pro 4K/120 FPS sunuyor. Bunun dışında SSD kapasitesi gibi detaylar var ama kullanıcıların tercihine etki eden ilk faktör görüntü kalitesi ve akıcılık.

PS5 4K/60 FPS, PS5 Pro 4K/120 FPS sunuyor. Bunun dışında SSD kapasitesi gibi detaylar var ama kullanıcıların tercihine etki eden ilk faktör görüntü kalitesi ve akıcılık.
öyleyse sanırım pro alırım gibi duruyor... teşekkürler :)

GTA 6 PS5 pro'da 4k 60 FPS açacağını tahmin ediyorum. Bence de ps5 pro almanıza değer. Ve 2026'da PS5 Pro'ya fsr 4 gelecek. Ve PS5 pro daha iyi performans gösterecektir. Benim bütçem yetmediği için ben ps5 slim almıştım. Ve ayrıca konsoldan çok memnunum.PS5 Pro bence alınmaya değer bir konsoldur. PS5 Pro ve düz ps5 arasında fark ileride özellikle özel oyunlarda daha da farkın biraz daha açılacağını düşünüyorum.

sizce hangisi alınmalı?
En büyük fark SSD nin 1TB yerine 2TB olması, bir de destekli oyunlarda PSSR ile 4K upscale yapıp bir tık daha iyi grafik veriyor o kadar. Parası olan bütçesini zorlamayacaksa Pro alabilir güzel konsol ama devasa beklentilere de girmemek lazım arada kesinlikle Pro alınmalı denecek bir fark yok.

Son düzenleme:
GTA 6 PS5 pro'da 4k 60 FPS açacağını tahmin ediyorum. Bence de ps5 pro almanıza değer. Ve 2026'da PS5 Pro'ya fsr 4 gelecek. Ve PS5 pro daha iyi performans gösterecektir. Benim bütçem yetmediği için ben ps5 slim almıştım. Ve ayrıca konsoldan çok memnunum.PS5 Pro bence alınmaya değer bir konsoldur. PS5 Pro ve düz ps5 arasında fark ileride özellikle özel oyunlarda daha da farkın biraz daha açılacağını düşünüyorum.
teşekkürler gerçekten, ps5 pro alıp geçeceğim öyleyse :)

teşekkürler gerçekten, ps5 pro alıp geçeceğim öyleyse :)
Hocam mesela bu videoda ps5 pro ray tracing pro mod grafik modu ile oyun Sony özel oyunu ve ps5 pro konsolun gücünü belli ediyor. Ve ileri de fsr 4 gelecek konsola çok daha iyi optimize edecekleri için ben GTA 6 ps5 pro'da o yüzden 4k 60 FPS rahat açacağını düşünüyorum.

almayı düşünüyorsan direk al.

sonyin elindeki nand çipleri bu ay bitecek. Ocak gibi zam bekliyoruz ps5 lere, üstüne ram nand zamları yansıyacak üstüne türkiyedeki enflasyon & dolar zamları yansıyacak.

O yüzden bekletme al. Gta 6 çıktığında zaten 2.elde çok rahat zarar etmeden satarsın.

almayı düşünüyorsan direk al.

sonyin elindeki nand çipleri bu ay bitecek. Ocak gibi zam bekliyoruz ps5 lere, üstüne ram nand zamları yansıyacak üstüne türkiyedeki enflasyon & dolar zamları yansıyacak.

O yüzden bekletme al. Gta 6 çıktığında zaten 2.elde çok rahat zarar etmeden satarsın.
ocak almayı düşünüyordum şuan alamam ama bilmiyorum.

Bizzat Fat - Slim - Pro içinden geçen 4K kullanıcısı biriyim. Fat ile Slim boyut dışında birebir aynı . Önceden PSlerde slimler daha sessiz , sorundan arındırılmış olurdu şimdi ise tek fark boyut.

Pro gerçekten farkediyor 4Kda. Mesela Pro ile neler geldi ve gözümle farkettiğim farklar :

- PSSR harika bir şey . DLSS gibi çalışıyor ama DLSS 4 seviyesi elbette değil. Performans modunda bile netlik var

- Oyunlar 4Kdan daha az taviz veriyor. Donanımı daha yeterli

- 120 Hz modlarında kalite modu bile 50-60 FPS görebiliyor . Kolla oynarken akıcı his veriyor

- PS4 oyunlarında güçlendirme olıyor

- PS5 Pro şuana kadar ki PCye en çok yaklaşabilen konsol

- 4K60 FPS oyunlarda 120 Hz varsa daha iyi görüntüde 100 fpsleri görebiliyor mesela TLOU bir örnek

PS5 Pro asıl gerçek PS5 olmuş . PS5 düz modeli daha çok PS4 Pro Max gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme yapayım PS5 Pro asıl gerçek ray tracing yaşatıyor . PS5te koklatıyorlar RTyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,388
Üyeler
185,879
Son üye
Scania770s
Geri