ASUS ROG STRIX XG32UCWMG vs PG27AQWP-W

Ben gördüğüm ve deneyimlerini paylaşıyor kardeşim pazarlama müdürü gibi konuşmam normal değilmi daha iyi olduğu için.

O ekrandaki jelatinini hala sökmediğim için öyle gözüküyor.

Anlıyorum hocam siz insanlara yalancı demeyi seviyorsunuz herhalde bende kullandım hatta yanyana resimini koyuyorum siz hala gerçek değil diyorsunuz. Başka da söyleyeceğim.bir şeyim yok isteyen zaten alır istemeyen almaz isteyen istediği paneli alabilir.
Değil çünkü bende kendi kullandıgım monitörün resmini koydum hiç alakası bile yok. Öyle bir kabarık mor ton veya siyahların aşırı yükselmesi gibi bir sorun yok. Paylaştığınız resimde pembe gözüküyor resmen. Gerçeklikle alakası yok.

Tıklama tuzağı videolar gibi. Mesela alttaki video.

Yapılan yorumlar da benimle aynı şeyi söylüyor.
Desktop Screenshot 2025.12.06 - 12.54.56.60.webp

Değil çünkü bende kendi kullandıgım monitörün resmini koydum hiç alakası bile yok. Öyle bir kabarık mor ton veya siyahların aşırı yükselmesi gibi bir sorun yok. Paylaştığınız resimde pembe gözüküyor resmen. Gerçeklikle alakası yok.
Anlıyorum hocam siz kendi bildiğinizi okumaya devam edin bu benim sorunum değilki panelin sorunu birazdan YouTube a da videosunu yüklerim linki koyarım buraya görürsünüz canlı olarak.

Anlıyorum hocam siz kendi bildiğinizi okumaya devam edin bu benim sorunum değilki panelin sorunu birazdan YouTube a da videosunu yüklerim linki koyarım buraya görürsünüz canlı olarak.
Üstteki video gibi iyice ışığı açın lambanın önüne koyun ama olur mu? İyice mor gözüksün yoksa adil bir karşılaştırma olmaz. Pencerenin önüne falan koyabilirsiniz. Ya da sokağa çıkartın öyle videoya çekin. :D

• Kızgın
Reaksiyonlar: XPCX
Üstteki video gibi iyice ışığı açın lambanın önüne koyun ama olur mu? İyice mor gözüksün yoksa adil bir karşılaştırma olmaz. Pencerenin önüne falan koyabilirsiniz. Ya da sokağa çıkartın öyle videoya çekin. :D
Normal oda ışığında kullanıyorum sanki ekrana direk stüdyo ışığı tutmuşum gibi konuşuyorsunuz buda videosu.

Normal oda ışığında kullanıyorum sanki direk stüdyo ışığı tutmuşum gibi konuşuyorsunuz buda videosu.

Bir de bu videoya bakın. Sağdaki pg32ucdm.

Üstten bakmıyorsun karşıdan bakıyorsun monitöre. Böyle bir karsılastırma yanıltıcı olur.

Hocam odadaki ışık kontrol edilemiyorsa zaten OLED alınmamalı bu W OLED için de, qd OLED içinde geçerli ister yansımasız ister düz panel olsun. Yani oledler arasında bu kadar abartıldığı kadar bir fark yok. Hepsini temel çalışma prensibi pikselleri her birinin bireysel bir şekilde aydınlatılması ve kusursuz siyah verilmesi bu woled için de qd OLED için de geçerli. Yani yukarıda dediğim gibi 37 bin liraya da 500hz oled var, 60k'ya da. Aralarındaki farklar bu konuda abartıldığı kadar değil yok ama.

• Beğen
Bilemiyorum ki hocam yani odasındaki ışık wattı daha az gibi yani odası daha karanlık ama yinede benimkide normal oda ışığı yani böyle görünüyor bende o yüzen benimkisi benim özelimde leş gibi mor renk tonu ve belki de telefonumun kamerası da bozuk olabilir ne diyim ki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Üstten bakmıyorsun karşıdan bakıyorsun monitöre. Böyle bir karsılastırma yanıltıcı olur.
Bu iki resimde karşıdan bakıyorum ama. Ayrıca XG32UCWMG jelatini üstünde daha yani daha da siyahlar belirginleşecektir ve ayrıca yansıma azalır.

Ekler

• IMG_20251206_115206.webp
    IMG_20251206_115206.webp
    1.3 MB · Hit: 7
  • IMG_20251206_115001.webp
    IMG_20251206_115001.webp
    1.2 MB · Hit: 7
Bilemiyorum ki hocam yani odasındaki ışık wattı daha az gibi yani odası daha karanlık ama yinede benimkide normal oda ışığı yani böyle görünüyor bende o yüzen benimkisi benim özelimde leş gibi mor renk tonu ve belki de telefonumun kamerası da bozuk olabilir ne diyim ki.

Bu iki resimde karşıdan bakıyorum ama.
Üstteki fotoğrafta yeteri kadar aydınlık. Siz de bu fotoğrafı paylaşmıştınız, bu fotoğrafta gayet güzel duruyor. İki fotoğrafta da renkler gayet doğal.
4362.webp
4363.webp

• Beğen
Sağdaki woled soldaki qd-oled
Kamerada renkler çok pembemsi çıkıyor ama qd-oledin renklerini daha çok seviyorum, belki daha doğru olan woleddir onu bilmiyorum da.

Ekler

• 20250112_205657.webp
    20250112_205657.webp
    451.8 KB · Hit: 10
  • Muhteşem
Üstteki fotoğrafta yeteri kadar aydınlık. Siz de bu fotoğrafı paylaşmıştınız, bu fotoğrafta gayet güzel duruyor. İki fotoğrafta da renkler gayet doğal.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Anladım hocam benim evimde böyle çıkmıyor ama evimde stüdyo ışığı da yok yani insanlar bilgilensin istiyorum evlerinde ışık fazla ise zaten üstten bakmışsın alttan bakmışsın fark etmez direk belli eder kendini. O yüzden evi aydınlık olanlar WOLED alsın diye paylaşım yapıyorum.

Anladım hocam benim evimde böyle çıkmıyor ama evimde stüdyo ışığı da yok yani insanlar bilgilensin istiyorum evlerinde ışık fazla ise zaten üstten bakmışsın alttan bakmışsın fark etmez direk belli eder kendini. O yüzden evi aydınlık olanlar WOLED alsın diye paylaşım yapıyorum.
Adil bir karşılaştırma olmadıgıdı icin paylaştıklarınızın bir doğruluğu yok. Amd kartlar da call of duty veya ubisoft oyunu açıp bak amd, nvidia yı eziyor demek gibi. Adil değil bu. Video ve fotoğraflar bilerek Woled in daha iyi cıkması qd oled in ise kötü cıkması icin ayarlanmış.

• İnanılmaz
fotoğraflar bilerek Woled in daha iyi cıkması qd oled in ise kötü cıkması icin ayarlanmış.
Bilerek öyle ayarlamadım ki kasıtlı bir durum yok ortada hatta ışıktan daha az etkilensinler diyede yere koydum masaya değil. Yani ben ne dersem diyim şuanda kale alınmayacak gibi hissetmeye başladım neyse isteyen istediği paneli alsın arkadaşlar saygılar. Keşke PG27UCDM iade etmeden karanlıkta da çekseydim. Ama tabi herkes karanlıkta oyun oynamaz benim gibi ben gündüz oyun oynamayı seviyorum.

Dostlar öncelikle atışmanıza gerek yok.
Herkese her monitör güzel gelecek diye bir durum yok.
Benim arkadaşım gitti honor magic pad 2 aldı. Parlak oled ekrana sahip tablet.
Bende ondan görünce çok beğendim bende aldım.
Ama hiç memnun değil çocuk. Kafede falan ders çalışırken çok parlıyor diyor.
Keşke Huawei mat oled alsaydın diyor.
Bana da mat oledler çok saçma geliyor.
Mat oledler oledin canlılığı yok ediyor.
Sırasiyla pg27aqdmg - XG27AQDMG - g81sf kullandım.
İlk oledim mat kaplama woled idi ve inanılmaz güzel gelmişti.
Ama xg27 alınca işler değişti.
Parlak ekranın canlilıği o kadar güzeldi ki arkadaşım bile fiyatını sordu. Daha Yeni MSI 2k IPS monitör almıştık ona.
Sonra battlefront 2 oynarken baktım 4k çözünürlük yapılıyor oyun.
4k'ya aldım ve inanılmaz Keskin durmaya başladı.
Hemen dedim bunu satıp üstüne biraz ekleyip 4k oled almalıyım.
Ama qd tecrubemde hiç yok. Hem Morarma konusu hem de mat kaplama kafamda soru işaretiydi.
Tam o sıralarda @Mehmet Yılmaz 2k Samsung oled aldı mdksksksks.
Bende wp'den soru bombardımanına başladım. İşte mat kaplama kötü mü morarma var mı falan derken almaya karar verdim ve bana kalırsa hataydı.
Öncelikle dedikleri kadar bir morarma yok. Yani telefon flaşını açıp dibine girerseniz evet ekran mor oluyor ama düz oda ışığında bu yoktu.
Ama siyahlar kesinlikle woled kadar siyah değildi. Yani nasıl desem miniled gibi ekran. Ama ekran mat olmasina rağmen renkler mükemmeldi.
Qd oledler kesinlikle daha iyi renk veriyor.
Ben parlak woled varken cb2077 oynuyordum paso.
Siyah şehir görüntüleri efsaneydi.
Ama mat Samsung'da hiç oynamadım.
Çünkü siyahlar çok iyi durmuyordu.
Daha çok renk cümbüşü olan oyunlar oynadım.
Ama yine de istediğim canlılığı veremiyordu çünkü mat oled idi.
Xg27 varken fortnite oynuyordum paso.
Çünkü onun renkli dünyasında gezmek çok güzeldi.
Yani demek istediğim mat oled almayın arkadaşlar.
Tam siyah istiyorsanız woled alın.
Benim için siyahlar çok önemli değil.
Renk cümbüşü arıyordum derseniz qd alın.
Ya da tandem oled alın geçin :d.

Normal oda ışığında kullanıyorum sanki ekrana direk stüdyo ışığı tutmuşum gibi konuşuyorsunuz buda videosu.

Hocam odadaki ışık kontrol edilemiyorsa zaten OLED alınmamalı bu W OLED için de, qd OLED içinde geçerli ister yansımasız ister düz panel olsun. Yani oledler arasında bu kadar abartıldığı kadar bir fark yok. Hepsini temel çalışma prensibi pikselleri her birinin bireysel bir şekilde aydınlatılması ve kusursuz siyah verilmesi bu woled için de qd OLED için de geçerli. Yani yukarıda dediğim gibi 37 bin liraya da 500hz oled var, 60k'ya da. Aralarındaki farklar bu konuda abartıldığı kadar değil yok ama.
.

• Muhteşem
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,688
Üyeler
185,926
Son üye
atagun