75-80k bütçem var masaüstü pc önerisi

9000 serisiyle kendini düzeltmişse amd ileride kendini toparlayabilir saf güç yüksek dram ucuz fiyat sunarak pazar payını arttırmak istiyor tek sorunu dediğim gibi yazılımda güven vermesi gerekiyor apple nasıl yıllardır yüksek fiyatda olmasına rağmen marka güveninden dolayı rahatlıkla satabiliyorsa nvdia da aynı şekilde ürünlerini marka güveniyle satabiliyor bende nvdianın tekelleşmesini istemem market share de durum kötü

Alıntıyı görüntüle
o sırada iphone 11leri ios 26 ile çöp eden apple

Ekler

• 1000029372.webp
    1000029372.webp
    127.2 KB · Hit: 12
sana da bunu atayim hocam, @ayranli_tuz hocamin da dedigi gibi stabil sistem kurmadiysaniz 9070xt bas agritir.
bu psular anlık pikler için de dayanıklı üretiliyordur belki 850w olsa da 850w olup psu kaynaklı çöken görmedim duymadım çünkü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aha yusuf hocam geldi psu w işinden daha iyi anlar

1765138681963.webp

böyle bir şey buldum geminiden doğru mudur yusuf hocam

bu psular anlık pikler için de dayanıklı üretiliyordur belki 850w olsa da 850w olup psu kaynaklı çöken görmedim duymadım çünkü

aha yusuf hocam geldi psu w işinden daha iyi anlar

Alıntıyı görüntüle
böyle bir şey buldum geminiden doğru mudur yusuf hocam
Oradaki veri spike olamaz. Spike'ı normal bir kullanıcı gidipte uygulamadan gözlemleyemez. Yüksek örnekleme hızına sahip osiloskop gibi aletler ile ölçülüyor spile. Oradaki veri ya yanlış ya da GPU 600W çekiyor.

Bu fotoğrafların kaynağı neresi hocam?
buyur suzuya hoca, konudaki bilgine güveniyorum ☺️

buyur suzuya hoca
Dediğim gibi buradaki verilen yanlış olma ihtimali bir hayli yüksek. Hiç 600W çeken bir 9070XT ile karşılaşmadım. Genelde 350W civarı çekiyorlar insanlardan gördüğüm kadarıyla. Ki spike programlar da görünecek bir şey değil. Kullanan birisinden onaylatmak lazım.

Dediğim gibi buradaki verilen yanlış olma ihtimali bir hayli yüksek. Hiç 600W çeken bir 9070XT ile karşılaşmadım. Genelde 350W civarı çekiyorlar insanlardan gördüğüm kadarıyla. Ki spike programlar da görünecek bir şey değil. Kullanan birisinden onaylatmak lazım.
başka ekran kartlarında da böyle yanlış veri verdiği görseller var mı nvidia tarafında hiç karşılaştınız mı?

başka ekran kartlarında da böyle yanlış veri verdiği görseller var mı nvidia tarafında hiç karşılaştınız mı?
Hayır, karşılaşmadım. Bu arada örneğin Nitro + modelinin 20ms spike değeri bu şekilde:

1765139289462.webp

600W değil. 1ms'de bu şekilde:

1765139358850.webp

O da 600W değil. Oradaki değerler %95 ihtimalle hatalı.

@falan filan inter milan bu arada spike değerleriyle PSU'nun çıkış verisi aynı şeyler değil. GPU 350W çeker lakin spike 500W olabilir. ATX 3.0/3.1 standartları bunun için bulunuyor zaten. ATX 3.1 bir PSU'nun nominal değerinin %200 fazlasını 1ms'liğine verebilmesi gerekli stabilite sorunu olmadan. Yani 9070XT için eli yüzü düzgün 750W ATX 3.x bile yeterli aslında. Hatta zorlanırsa 650W ATX 3.x bile olabilir kim bilir 🤷‍♂️

Geri