Mavi Ekran Sistem sürekli hata verip yeniden başlatıyor

Bios ile ilgili bir şey yaptın mı?

xmp fln açtım harici hatırlamıyorum bir şey
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dump dosyası paylaştım doğru paylaştımmı bilmiyorum
1 Ekran kartı driver güncelle(temiz kurulum yap)
2 vanguard kapat kernelde çalışıyor. Mavi ekran sebebi olabilir.
3 Android emülatör var sanırım onu silmeyi deneyebilirsin

1 Ekran kartı driver güncelle(temiz kurulum yap)
2 vanguard kapat kernelde çalışıyor. Mavi ekran sebebi olabilir.
3 Android emülatör var sanırım onu silmeyi deneyebilirsin
ekran kartı ddu ile kaldırıp yükledim raid denetleyicisi hata var gözüküyor

chrome görüntü hızlandırmayı gibi bişi vardı onu kapat

gemini

"
Yüklediğin yeni DMP dosyaları (Minidump), bir önceki analizimizde tespit ettiğimiz sorunun devam ettiğini ve aynı gün içinde (7 Aralık 2025) gerçekleşen ardışık çökmeler olduğunu doğruluyor.

Dosyaları ikili (binary) formatta oldukları için doğrudan bir "Debugger" ortamında açamasam da, dosya isimlerindeki tarih ve önceki analizimizin netliği (%99 oranında) suçlunun değişmediğini gösteriyor.

Sorun hala aynı üçlü çakışmadan kaynaklanıyor:

1. Riot Vanguard (vgk.sys): Sistemin bellek yönetimine müdahale ediyor.
  2. Nvidia Sürücüsü (nvlddmkm.sys): Grafik işlemeyi yürütmeye çalışırken Vanguard ile çakışıyor.
  3. Google Chrome: GPU hızlandırmayı kullanırken bu çatışmanın ortasında kalıp çöküyor.

Bu Dosyalar Neden Oluştu?

Sen Chrome'u her açmaya çalıştığında veya kullanırken, sistem arka planda bu hatayı tekrar tekrar tetiklediği için Windows her seferinde yeni bir "olay kaydı" (dmp dosyası) oluşturur. Yani bu 4 yeni dosya, farklı bir sorun olduğunu değil, aynı sorunun devam ettiğini gösterir.

Çözüm İçin Ne Yapmalısın?

Önceki cevabımda belirttiğim adımları uyguladın mı? Eğer henüz denemediysen, sorunu çözmek için şu sıralamayı izle:

1. En Hızlı Test (Vanguard'ı Kapat):
    • Sağ alttaki saat simgesinin yanındaki Riot Vanguard ikonuna sağ tıkla -> Exit Vanguard de.
    • Sonra Chrome'u aç. Eğer çökmezse, sorun kesinlikle Vanguard'dır. (Oyun oynayacağın zaman bilgisayarı yeniden başlatman gerekir).
  2. Kalıcı Çözüm (Chrome Ayarı):
    • Eğer Chrome hiç açılmıyorsa; masaüstündeki kısayoluna sağ tıkla > Özellikler > Hedef kısmının sonuna bir boşluk bırakıp --disable-gpu yaz ve kaydet.
    • Chrome açılınca: Ayarlar > Sistem > "Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" seçeneğini KAPAT.
  3. Sürücü Temizliği:
    • Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa, Nvidia ekran kartı sürücünü DDU programı ile tamamen kaldırıp tekrar kurman gerekecektir.
Şu an Vanguard açıkken mi deneme yapıyorsun?"

chrome görüntü hızlandırmayı gibi bişi vardı onu kapat

gemini

"
Yüklediğin yeni DMP dosyaları (Minidump), bir önceki analizimizde tespit ettiğimiz sorunun devam ettiğini ve aynı gün içinde (7 Aralık 2025) gerçekleşen ardışık çökmeler olduğunu doğruluyor.

Dosyaları ikili (binary) formatta oldukları için doğrudan bir "Debugger" ortamında açamasam da, dosya isimlerindeki tarih ve önceki analizimizin netliği (%99 oranında) suçlunun değişmediğini gösteriyor.

Sorun hala aynı üçlü çakışmadan kaynaklanıyor:

1. Riot Vanguard (vgk.sys): Sistemin bellek yönetimine müdahale ediyor.
  2. Nvidia Sürücüsü (nvlddmkm.sys): Grafik işlemeyi yürütmeye çalışırken Vanguard ile çakışıyor.
  3. Google Chrome: GPU hızlandırmayı kullanırken bu çatışmanın ortasında kalıp çöküyor.

Bu Dosyalar Neden Oluştu?

Sen Chrome'u her açmaya çalıştığında veya kullanırken, sistem arka planda bu hatayı tekrar tekrar tetiklediği için Windows her seferinde yeni bir "olay kaydı" (dmp dosyası) oluşturur. Yani bu 4 yeni dosya, farklı bir sorun olduğunu değil, aynı sorunun devam ettiğinigösterir.

Çözüm İçin Ne Yapmalısın?

Önceki cevabımda belirttiğim adımları uyguladın mı? Eğer henüz denemediysen, sorunu çözmek için şu sıralamayı izle:

1. En Hızlı Test (Vanguard'ı Kapat):
    • Sağ alttaki saat simgesinin yanındaki Riot Vanguard ikonuna sağ tıkla -> Exit Vanguard de.
    • Sonra Chrome'u aç. Eğer çökmezse, sorun kesinlikle Vanguard'dır. (Oyun oynayacağın zaman bilgisayarı yeniden başlatman gerekir).
  2. Kalıcı Çözüm (Chrome Ayarı):
    • Eğer Chrome hiç açılmıyorsa; masaüstündeki kısayoluna sağ tıkla > Özellikler > Hedef kısmının sonuna bir boşluk bırakıp --disable-gpu yaz ve kaydet.
    • Chrome açılınca: Ayarlar > Sistem > "Kullanılabilir olduğunda grafik hızlandırmayı kullan" seçeneğini KAPAT.
  3. Sürücü Temizliği:
    • Eğer yukarıdakiler işe yaramazsa, Nvidia ekran kartı sürücünü DDU programı ile tamamen kaldırıp tekrar kurman gerekecektir.
Şu an Vanguard açıkken mi deneme yapıyorsun?"
şuanda vanguard yüklü değil shrome ayarı yaptım şimdi tekrar deniyeceğim

bilgisayarda windows ile her hatayı yiyorum memory management 0x1a hatası çok denk geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,627
Üyeler
186,756
Son üye
Afterburner
Geri