İ7 mi mantıklı yoksa R5 mi?

Tablet123

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,434
R5 5600 ile i7 9700K arasından hangisi daha mantıklı? Beni uzun süre götürsün istiyorum en mantıklı bu iki seçeneği buldum. Pek kıyas bulamadım bunla alakalı sizce hangisi daha güçlüdür ve sorunsuzdur?

R5 5600 daha uzun ömürlü
Sebebi nedir? İnternete bakınca bazıları R5 demiş bazıları i7 demiş ama net bir karar yok sanırım. R5 de ısınma sorunu çok gördüm ama soğutucum var yeter sanırım, i7 de de 8 çekirdek ve 5Ghz olması avantaj ama R5 daha yeni sanırım i7 benim şuanki işlemci gibi 6 senelik olması lazım.

Anakart ve işlemci için bütçe?

Sebebi nedir? İnternete bakınca bazıları R5 demiş bazıları i7 demiş ama net bir karar yok sanırım. R5 de ısınma sorunu çok gördüm ama soğutucum var yeter sanırım, i7 de de 8 çekirdek ve 5Ghz olması avantaj ama R5 daha yeni sanırım i7 benim şuanki işlemci gibi 6 senelik olması lazım.
Stok soğutucu ile ısınması normal AAA oyunlarda tutamazsın o işlemciyi soğutucu ister

AMD daha geliştirilebilir ondan

R5 5600 ile i7 9700K arasından hangisi daha mantıklı? Beni uzun süre götürsün istiyorum en mantıklı bu iki seçeneği buldum. Pek kıyas bulamadım bunla alakalı sizce hangisi daha güçlüdür ve sorunsuzdur?
amd daha iyi oyun için

R5 5600, tek çekirdekte (genelde oyunlar tek çekirdek kullanır) %12, çoklu çekirdekte %33 daha güçlü.

Online FPS oyunları oynuyorsan (Valorant, CS GO gibi) 5600'de 32MB önbellek var, 9700'de ise 12MB olduğu için R5 5600 daha iyi performans verir.

Değerler saçma değil mi? Teklide bence de güçlüdür de çokluda nasıl fark daha fazla oluyor i7 de 8 çekirdek var R5 de 6 çekirdek var mantıken R5 %12 geçiyorsa çokluda i7 geçmez mi anlamadım o kısmı.

Önbellek konusu doğru sanırım ona ben de bakıyorum bu ara R5 de çok daha yüksek ama online pek oynamıyorum o da var.

i7 9700k kaç yıllık işlemci be bu karşılaştırma mantıklı bile değil.

direkt r5 5600 bana kalırsa stok soğutucu ile hiç kafana takmadan kullanmak mümkün, ki daha güçlüde olması gerek

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,613
Üyeler
189,469
Son üye
mehmet.batkinn1
Geri