R5 5600 daha uzun ömürlüR5 5600 ile i7 9700K arasından hangisi daha mantıklı? Beni uzun süre götürsün istiyorum en mantıklı bu iki seçeneği buldum. Pek kıyas bulamadım bunla alakalı sizce hangisi daha güçlüdür ve sorunsuzdur?
Sebebi nedir? İnternete bakınca bazıları R5 demiş bazıları i7 demiş ama net bir karar yok sanırım. R5 de ısınma sorunu çok gördüm ama soğutucum var yeter sanırım, i7 de de 8 çekirdek ve 5Ghz olması avantaj ama R5 daha yeni sanırım i7 benim şuanki işlemci gibi 6 senelik olması lazım.R5 5600 daha uzun ömürlü
Stok soğutucu ile ısınması normal AAA oyunlarda tutamazsın o işlemciyi soğutucu isterSebebi nedir? İnternete bakınca bazıları R5 demiş bazıları i7 demiş ama net bir karar yok sanırım. R5 de ısınma sorunu çok gördüm ama soğutucum var yeter sanırım, i7 de de 8 çekirdek ve 5Ghz olması avantaj ama R5 daha yeni sanırım i7 benim şuanki işlemci gibi 6 senelik olması lazım.
İkinci el 5-6K civarı.Anakart ve işlemci için bütçe?
AMD daha geliştirilebilir ondanSebebi nedir? İnternete bakınca bazıları R5 demiş bazıları i7 demiş ama net bir karar yok sanırım. R5 de ısınma sorunu çok gördüm ama soğutucum var yeter sanırım, i7 de de 8 çekirdek ve 5Ghz olması avantaj ama R5 daha yeni sanırım i7 benim şuanki işlemci gibi 6 senelik olması lazım.
amd daha iyi oyun içinR5 5600 ile i7 9700K arasından hangisi daha mantıklı? Beni uzun süre götürsün istiyorum en mantıklı bu iki seçeneği buldum. Pek kıyas bulamadım bunla alakalı sizce hangisi daha güçlüdür ve sorunsuzdur?
Değerler saçma değil mi? Teklide bence de güçlüdür de çokluda nasıl fark daha fazla oluyor i7 de 8 çekirdek var R5 de 6 çekirdek var mantıken R5 %12 geçiyorsa çokluda i7 geçmez mi anlamadım o kısmı.R5 5600, tek çekirdekte (genelde oyunlar tek çekirdek kullanır) %12, çoklu çekirdekte %33 daha güçlü.
Online FPS oyunları oynuyorsan (Valorant, CS GO gibi) 5600'de 32MB önbellek var, 9700'de ise 12MB olduğu için R5 5600 daha iyi performans verir.
Daha fazla upgrade yapmaktan bahsediyorsak ben daha dokunmam buna, 3-4 yıl sonra piyasa düzelince DDR5 geçerim direkt. Normalde şimdi de geçerdim de piyasa malum.AMD daha geliştirilebilir ondan