AMD kartlarda resizebar bu tarz sorunlara yol açabiliyor. Yanlışım yoksa çoğu güncel AM5 anakartta bu ayar otomatik açılıyor. Kısaca ResizeBar ayarını kapatıp test edin.
Bir de Gigabyte galiba başlatmıştı Expo açmayı bilmeyenler için otomatik bellek hızını yükselten bir ayar getirmişlerdi. O ayarı kapatıp sadece bellekle gelen EXPO profillerini kullanın. Ayar neydi hatırlamıyorum.
Ayrıca buna Frame Gen, Reflex(AMD adı ne bilmiyorum) gibi harici şeyler de neden olabiliyor. Eğer oyunda böyle ayarlar varsa kapatın. Keza AMD Raedon ayarlarında da açıksa kapatın.
Bunun dışında sürücü sorunu da olabilir. Bu konuda net bir çözüm sağlayamam. AMD kullananlar zırt pırt eski sürücüye dönüyorlar. Şu iyidir diyebileceğim bir sürücü yok. DDU ile kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsin. Bir de Windows update sürücüyü bozmaması için bağlantıda önerdiğim ayarı uygulayabilirsin.
AMD sürücü sorunlarına hoş geldiniz. Bu sorun genelde Windows'un sürücüyü algılayamayıp veritabanındaki eski sürücüyü yüklemesinden kaynaklanıyor. Windows hem Nvidia hem AMD için sürücü yüklüyor. Ama AMD bu sorunu Microsoft'a iletip düzeltmediğinden halen yaşanıyor.
DDU ile sürücüyü kaldırın. Ayrıca DDU üzerinden Windows update otomatik sürücü yükleme ayarını kapatın.
Bu çözmezse Reddit konusunu ve yanıtlarını bol bol inceleyin. Şimdiden çekeceğiniz eziyetler için...
FC oyunları genel olarak bilgisayarda iyi çalışmıyor. En ideali oyunu 60 veya 30 FPS sabitlemek. Ara sahneler genelde 30 olduğundan daha istikrarlı çalışıyor. Ama yalan yok 30 FPS çok göze batıyor, sürekli oynuyorsanız alışılabilir. Ama ben 60 FPS'de oynuyordum. Bu oyunu kesinlikle 60 FPS üstü önermem.
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca genel grafik ayarı Ultra ise bir kademe düşürüp High yapın.
Alıntıyı görüntüle