Çözüldü✓ Ekran kartım vermesi gerektiği fpsden çok daha az fps veriyor

arkadaşınızın sistem özelliklerini biliyorsanız yazabilirmisiniz. ordan bişiler çıkarmak mümkün neden daha az fps aldığınızın vs.
ekran kartı hariç onun sogutucu ve ssdsi farklı yanlzıca
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşınızın sistem özelliklerini biliyorsanız yazabilirmisiniz. ordan bişiler çıkarmak mümkün neden daha az fps aldığınızın vs.
battlefield 1 de ultra 2kda 85 fps aldım ram kullanımım 90 ve 95 arası değişti

ekran kartı hariç onun sogutucu ve ssdsi farklı yanlzıca

battlefield 1 de ultra 2kda 85 fps aldım ram kullanımım 90 ve 95 arası değişti
yani inşallah değildir diyeceğim bi olay var ama donanımsal olarak 5070 iniz sıkıntılı olabilirmi acaba. 5000 serisi eksik ROP birimi ile çıktı ve bundan dolayı FPS problemleri oluyodu. eğer sizede bundan denk geldiyse belki bu sebeple oluyo olabilir. biraz araştırmak lazım.

yani inşallah değildir diyeceğim bi olay var ama donanımsal olarak 5070 iniz sıkıntılı olabilirmi acaba. 5000 serisi eksik ROP birimi ile çıktı ve bundan dolayı FPS problemleri oluyodu. eğer sizede bundan denk geldiyse belki bu sebeple oluyo olabilir. biraz araştırmak lazım.
arkadaşımla eş zamanlı green hell girdik bende 12 gb onda 6 gb ram kullandı sistem

arkadaşımla eş zamanlı green hell girdik bende 12 gb onda 6 gb ram kullandı sistem
arkadaşın seni trolleyip 1080p kullanmış veya unutmuş olma imkanı nedir acaba? çünkü 6gb ram ile 1440p açamaz. en az 9-10 GB yiyor oyunlarda.

1080de açtı evet ekranı 1080p
hocam 1080 de daha fazla fps alması normal değilmi? siz 1440p düşük fps alıyorum diye niye yakınıyosunuz. 1080p de doğal olarak sizde yüksek fps alırsınız.

hocam 1080 de daha fazla fps alması normal değilmi? siz 1440p düşük fps alıyorum diye niye yakınıyosunuz. 1080p de doğal olarak sizde yüksek fps alırsınız.
1080e de aldıgımda benden fazla alıyor 5060ti kullanan arkadaşımm benden 5 6 fps yüksek alıyor 2kda yine

Ram den dolayı düşük fps veriyordur hocam 2k da 16gb ram ile sınırda gezer

Screenshot_2025-12-14-01-32-18-381_com.google.android.youtube.webp

tam olarak bu durum falan oluyor 1080p ile 2k arasındaki fps farkı.

1080e de aldıgımda benden fazla alıyor 5060ti kullanan arkadaşımm benden 5 6 fps yüksek alıyor 2kda yine
5060ti kullanan arkadaşınızın sistemi ne? eğer sizinkinde iyise normal o tarz durumlar. 32gb rami bile olsa fps olarak fark yaratır.

Alıntıyı görüntüle

5060ti kullanan arkadaşınızın sistemi ne? eğer sizinkinde iyise normal o tarz durumlar. 32gb rami bile olsa fps olarak fark yaratır.
hayır tek fark 14400f kullanıyor

Alıntıyı görüntüle

1080pde ondan az alıyorum

Ram den dolayı düşük fps veriyordur hocam 2k da 16gb ram ile sınırda gezer
32 iken de aynıydı

Alıntıyı görüntüle

format atayımmmı

hayır tek fark 14400f kullanıyor

1080pde ondan az alıyorum

32 iken de aynıydı

format atayımmmı
2K da bilgisayarınızı zorlayan bir oyun açın ve bi süre oynayın. bi yandan msi afterburner tarzı uygulamalarsan kullanım yüzdesine bakın. ekran kartı stabil 98-99 ları görmüyosa bottleneck olma imkanı var. ama normalde olmaması gerekiyo çünkü 7700 rahat besliyor. eğer değerler normalse GPU-Z programını indirip açın. ordan bize ROP yazan kısmı çekip atın. normalde olması gerekeni ordan karşılaştırıp bulabilirim. eksik ROP varsa ve garantisi bitmediyse değişim hakki isteniyordu diye hatırlıyorum.

Arkadaşının değerlerine niye bakıyorsun ? Onun sistemi ve kullanım koşulları ile sizin sisteminiz bir değil, indir furmark, kartı test et, test öncesi 1440p seç, 8x msaa gibi ayarları komple aç kartı zorla, ondan sonra orda sana ortalama FPS değerini ve test sonucunda skor gösterecek. Ona göre sorun nerede belli olur

Yada senin oyun ayarlarin olabilirmi ? bunu biz nereden bilelim?Arti Sivi Sogutmanin FPS ile alaka ?yada dur sunu sana ben sorayim 80 ile 110 arasinda FPS fark?Neyi detayli görmek istemektesin sakamisin
konuşmak için konuşuyorsun. 80 ile 110 fps arasındaki fark %40. Sıvı soğutmanın fps ile alakası da şu çok bilmiş. Sıcaklık belirli bir düzeye çıktığında parçalar mhz keser. Sen de zort diye kalırsın. Senin bence bir şey bilmene de gerek yok

Geri