UPGRADE EDERKEN SORUN YAŞABİLİR MİYİM ?

Syv0x

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
194
Gigabyte b450m s2h
Corsair 8x2 300mhz ram
fsp 500-60AHBC +85 bronze
dark guardian kasa
GTX 1660 SUPER vardı 3 fanlı modeli onu satıp rtx5060
ryzen 5 5500 vardı onu satıp r5 5600 geçmeyi düşünüyorum herhangi bir problem olur mu uyumsuzluk vs ve son olarak mantıklı mı ?

Gigabyte b450m s2h
Corsair 8x2 300mhz ram
dark guardian kasa
ryzen 5 5500 vardı onu satıp r5 5600 geçmeyi düşünüyorum herhangi bir problem olur mu uyumsuzluk vs ve son olarak mantıklı mı ?
hiçbir şey olmaz

montaj hakkında bir fikriniz var mı evde kendim yapabilir miyim ?
Am4de pin olayı sıkıntı ona biraz dikkat edersen macun sürmekte zorlanmazsan evde kendin yaparsın 15 dklık iş eski işlemciyi söküp macununu silip yenisini takıp macunlayacaksın ekran kartı içinde güvenli modda açıp driver silmen lazım ki sorun çıkmasın

Am4de pin olayı sıkıntı ona biraz dikkat edersen macun sürmekte zorlanmazsan evde kendin yaparsın 15 dklık iş eski işlemciyi söküp macununu silip yenisini takıp macunlayacaksın ekran kartı içinde güvenli modda açıp driver silmen lazım ki sorun çıkmasın
pinler biraz hassas mı usta eli değmesi gerekir mi ekran kartını halledebilirim gibi geliyor ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gigabyte b450m s2h
Corsair 8x2 300mhz ram
dark guardian kasa

pinler biraz hassas mı usta eli değmesi gerekir mi ekran kartını halledebilirim gibi geliyor ama
Ekran kartını halledersin evet pinler hassas yanlış oturtup birde üstüne sıkarsan kırılıp yamulup kopabilir

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlem kolay birkaç defa yaptım ama hatayı affetmez pinler kolay yamuluyor.

İşlem kolay birkaç defa yaptım ama hatayı affetmez pinler kolay yamuluyor.
AM5de pinler anakartta olduğu için sorun olmuyor ama am4de tam tersi olduğu için dikkat gerekiyor işlemcideki üçgenle anakarttaki üçgeni denk getirin o cuk diye oturur

Eski işlemciyi çıkartırken çok dikkatli olman lazım soğutucu ile beraber geliyor bazen. Takması kolay da sökme kısmı üzebilir.

Eski işlemciyi çıkartırken çok dikkatli olman lazım soğutucu ile beraber geliyor bazen. Takması kolay da sökme kısmı üzebilir.
Fanı biraz sağ sol yapmadan sökmeye çalışırsanız elinizde kalıyor denendi onaylandı r5 5600x elimde kalmıştı Allahtan bir şey olmadı

Fanı biraz sağ sol yapmadan sökmeye çalışırsanız elinizde kalıyor denendi onaylandı r5 5600x elimde kalmıştı Allahtan bir şey olmadı
2 kez başıma geldi ikisinde de pinleri yamulttum, ama ikisinde de kurtardım işlemciyi. Her seferinde unutuyor insan bazen macun sürmemeyi bile düşünüyorum yapışıp gelmesin diye :d

2 kez başıma geldi ikisinde de pinleri yamulttum, ama ikisinde de kurtardım işlemciyi. Her seferinde unutuyor insan bazen macun sürmemeyi bile düşünüyorum yapışıp gelmesin diye :d
1 kez yaşadım soğutucuyu söküp (stok fan) hem pcnin kasayı başka kasaya aktarıp hemde Sıvı soğutma takacaktım elimde kaldı işlemci fanla birlikte abimle birbirimize bakıştık pinlere baktık yerli yerindeydi ufak bir kalp kriziydi şimdi herhangi bir am4 işlemci görsem önce fanı çevire çevire çıkarırım :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,174,054
Üyeler
186,439
Son üye
Spyw
Geri