Monitörlerde VA IPS TN Panel nedir?

TalatPasa

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
87
herkese iyi günler bu konuda tam bir bilgim yok monitörüm va panelmiş bu konuyuda öğrenmek isterim satın alım yaparken faydalı olur diye düşünüyorum

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
herkese iyi günler bu konuda tam bir bilgim yok monitörüm va panelmiş bu konuyuda öğrenmek isterim satın alım yaparken faydalı olur diye düşünüyorum
Direkt ips>all demek yanlıştır.

şuan ıps panel laptop kullanıyorum hocam çok fark yaşamam herhalde ya g6 modelıde tv gıbı aynı zamanda kumandası vs de var telefon olarakta samsung s serisi kullanıyorum o yüzden mantıklı gelıyor
Bende yan ekran olarak g65b kullanıyorum gayet iş görüyor. Telefon olarak samsungla güzel bir ekosistem yapılabilir belki bende olmadığı için bilmiyorum ama akıllı kalibrasyon özelliği apple ile de çalışıyor.

Bende yan ekran olarak g65b kullanıyorum gayet iş görüyor. Telefon olarak samsungla güzel bir ekosistem yapılabilir belki bende olmadığı için bilmiyorum ama akıllı kalibrasyon özelliği apple ile de çalışıyor.
genelde fps oynarım oyun olarak hikayeli oynasamda aksiyonlu vs oynadığım için renk vs çok dikkat etmiyorum en iyisi g65b sanırım ya , siyahı siyah gösterme olayı çok cazip gelıyor

genelde fps oynarım oyun olarak hikayeli oynasamda aksiyonlu vs oynadığım için renk vs çok dikkat etmiyorum en iyisi g65b sanırım ya , siyahı siyah gösterme olayı çok cazip gelıyor
G65B üzmez, tercih ederseniz hayırlı olsun.

Oled > Miniled > IPS > VA > TN, ayrıntılara girersen ntsc, srgb, nit, çözünürlük vs bir sürü özellik farklı yüzünden segmentasyon oluşuyor. Bu işlere kafa yormak yerine alacağın monitör bütçesini, bilgisayar bileşenlerini ve istediğin çözünürlüğü söyleyeceksin işin ehli olanlar öneri yapacak, alıp geçeceksin.

Kalitelş bir va panel almanı tavsiye ederim renkleri siyahları daha iyi oluyor onlarda yaklaşık 6-7k arası oluyor

Geri