Yeni Aldığım 9070XT Çalışmıyor

atescan

80+
Reaksiyon skoru
79
Bugün aldığım ekran kartımı bilgisayara taktım, pinlerini taktım anakart yuvasına yerleştirdim fakat bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmiyor, ekran kartının da çalıştığına dair bir ses, fan dönmesi veya ibare yok. Neyi yanlış yapıyor olabilirim yardımlarınızı beklerim (PSU 650 wattlık ve ekran kartı 750 watt öneriyor bundan kaynaklı olabileceğinden korktum ama en azından hiçbir yük bindirmeden açılması gerekirdi diye düşünüyorum.)

Ekler

• IMG_0337.webp
    IMG_0337.webp
    902.5 KB · Hit: 108
  • IMG_0336.webp
    IMG_0336.webp
    444.2 KB · Hit: 102
  • IMG_0335.webp
    IMG_0335.webp
    726.7 KB · Hit: 93
  • D1AA5BFF-31ED-4CAB-A68E-C8647A4BFD3C.webp
    D1AA5BFF-31ED-4CAB-A68E-C8647A4BFD3C.webp
    836.4 KB · Hit: 105
K
Bugün aldığım ekran kartımı bilgisayara taktım, pinlerini taktım anakart yuvasına yerleştirdim fakat bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmiyor, ekran kartının da çalıştığına dair bir ses, fan dönmesi veya ibare yok. Neyi yanlış yapıyor olabilirim yardımlarınızı beklerim (PSU 650 wattlık ve ekran kartı 750 watt öneriyor bundan kaynaklı olabileceğinden korktum ama en azından hiçbir yük bindirmeden açılması gerekirdi diye düşünüyorum.)
Kaliteli bir 650W yeter aslında,
GPU ya taktığın 2 x 8 pin , psu dan gelen 2 ayrı kablo mu yoksa tek kablodan gelen 2 ayrı başlık mı ?
Anakartın üzerinde (Genelde sağ üst tarafta olur, herhangi bir hata ışığı var mı( Dram, VGA,CPU, Boot)
Ama fanlar da hiç dönmüyor dediğine göre elektriksel bir sorun var gibi

K

GPU ya taktığın 2 x 8 pin , psu dan gelen 2 ayrı kablo mu yoksa tek kablodan gelen 2 ayrı başlık mı ?
Anakartın üzerinde (Genelde sağ üst tarafta olur, herhangi bir hata ışığı var mı( Dram, VGA,CPU, Boot)
750 watt aşağısı saçmalıyor ya, 750 w şart gibi,
onun dışında çıkartıp tekrardan iyice bir oturtmayı; GPU kablolarının yerlerini değiştirmeyi deneyebilirsin

9070xt için 850w şart altında problem yaşarsın

9070xt de anlık güç dalgalanması olur bir anda çok mili saniyelik 400-450w çeker sonra normale döner onu kaldıracak güçte iyi bir 750w psu da işini çözer ama stabil sorunsuz deneyim için 850w şarttır

2. resimde gördügüm kadarı ile ekran kartı tam oturmamış onu tam oturmasını sagla

650w ile o kartı çalıştırma kaliteli bir 750w şart.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
K

image.webp

9070xt için 850w şart altında problem yaşarsın

9070xt de anlık güç dalgalanması olur bir anda çok mili saniyelik 400-450w çeker sonra normale döner onu kaldıracak güçte iyi bir 750w psu da işini çözer ama stabil sorunsuz deneyim için 850w şarttır

2. resimde gördügüm kadarı ile ekran kartı tam oturmamış onu tam oturmasını sagla
evet o da gerekli, incehesaptan sistem geldi ekran kartını görmüyor deli oldum , en son agresifçe soktum slota çok iyi oturdu o zaman görmeye başladı

Bu hata !
Elindeki kablonun yeteneği 150 W.
Ekran kartın, 304 W ile çalışıyor. Bu kablodan iki tane olacak. Bu şekilde kullanmaya kalkarsan, yakarsın.
Önce kabloları ayarla, sonra GPU nun tam olarak oturup , mekanizmanın kilitlendiğine emin ol. Sonra tekrar dene.
12V kanalından 650W ı tam olarak veren bir PSU yeter ama tavsiye edilen 850 W.Daha sağlıklı olur
Fanların dönmemesinin sebebi 650W değil ama

Bu hata !
Elindeki kablonun yeteneği 150 W.
Ekran kartın, 304 W ile çalışıyor. Bu kablodan iki tane olacak. Bu şekilde kullanmaya kalkarsan, yakarsın.
Önce kabloları ayarla, sonra GPU nun tam olarak oturup , mekanizmanın kilitlendiğine emin ol. Sonra tekrar dene.
12V kanalından 650W ı tam olarak veren bir PSU yeter ama tavsiye edilen 850 W.Daha sağlıklı olur
Fanların dönmemesinin sebebi 650W değil ama

MSI MAG FORGE 121A B75 siparişini verdim şimd hocam umarım daha güçlü bir psu çözer sorunumu fakat işin beni üzen kısmı şimdi eski ekran kartımı taktım, elektrik var ama ekran siyah kalıyor görüntü gelmiyor toptan mı bozdum takmaya çalışırken diye korkuyorum.
AA7ED1A1-B83A-458C-942E-F1BA353B6666.webp

Bir pin vs kırmadıysanız bozulmamıştır büyük ihtimalle. Bazen ekran kartı değişince ram sök tak da iş yapabiliyor. Bios pili de söküp takılabilir. Alakasız geliyor ama bazen böyle şeyler işe yarayabiliyor. Bir deneyin isterseniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,657
Üyeler
187,367
Son üye
kn3zzy
Geri