Ram Krizinde Yaşadığım Kriz

HalilBBCN

80+
Reaksiyon skoru
4
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Kasım indirimleri ile beraber bilgisayar dizmeye başladım oem paketler bana uymadı Psu, anakart ve kasa modellerini beğenmiyordum beyaz sistem dizmek istedim. Elimden geldiğince indirimleri yakalayarak sistemi dizdim ancak Ramleri en sona bıraktım. Dedim nasılsa ramde çok araştıracak bir şey yok. (2x16gb) 9K vatan kampanyasını kaçırınca kafa dank etti fiyatlar uçuyor diye. Araştır araştır fiyatlar yukarı aşağı birde beyaz olsun derken

07-12.558₺ Crucial Pro CP16G60C36U5W 16 GB DDR5 6000 MHz CL36 Ram.webp

12.558₺ "Crucial Pro 2x16 GB DDR5 6000 MHz CL36 Ram" sipariş ettim. Birkaç gün sonra ürün elime ulaştı, tüm parçaların toplanması bekleyip kutuyu iki gün sonra açtım vee

Ram 02.webp

Kutundan bir tane Ram çıktı moralim çok bozuldu çünkü satıcıda kalmamıştı ve en ucuz 1x16gb - 7k olmuştu. Hemen N11 desteğe yazdım ve 4 gün geçti dönüş olmayınca arayıp darladım satıcı ile iletişimin sürdüğünü söylediler. 5.gün geri aradılar ve satıcının ürünü tedarik edemediğini, parasının geri iade yapılacağını söylediler. Ciddi kavgaya tutuştum, ürünün fiyatının çok arttığını ve artmaya devam ettiğini, iade parasına ürünü tekrar alamayacağımı, bana bir ürün gönderip iki ürün parası alındığını bir haftadır mağdur olduğumu, ürün gelecek diye beklerken fiyatının arttığını, bana ürünün muadilinin tedarik edilmesi gerektiğini anlattım. N11 Bana yardımcı olamayacaklarını böyle bir politikalarının olmadığını söyledi. Tüketici haklarımı anlattım ürün tedariğinde ısrar ettim, yetkiliyle görüşmek istedim ancak iade yapabileceklerini söylediler ve o konuşma öyle sonlandı.

1 haftam ram fiyatlarının 9k fiyatlarına çıkmasını izlemekle geçti. Moralim yerlerde canım çok sıkkın. Para iadesi hala yapılmadı. Dayanamadım aradım durumu anlattım ve ürün tedariki istediğimi söyledim. Para iadesi yapabileceklerini ama bu sefer yardımcı olabileceklerini söyleyip satıcı ile iletime geçtiler ve sonucunda satıcı benimle birebir iletişim kurmak istedi.

Satıcıya süreci detaylı yazdığımda keşke önce bizle iletişim kursaydınız dedi ve çok üzgün olduklarını, kabul edersem bana eksik ürün yerine "16 GB XPG 6000 MHZ CL34 Ram" göndermek istediklerini söylediler. Sevindim ama ramler uyumsuz olacağı için elimdekini iade edip, uygun bir fiyat farkı ödeyerek 2 tane o ramden göndermelerini istedim. Ellerinde bir tane kaldığını söylediler ve daha iyi bir teklif yaparak "2x16 GB Patriot 6000 mhz CL30 Ram" gönderelim ve mağduriyetinizi gidermek adına para istemiyoruz dediler.

Ram,.webp

Satıcı beni çok şaşırttı "Bu devirde sizin gibisini bulmak çok zor" deyip, teşekkür ederek kabul ettim ve elimde ki ürünü ufak bir şüphe ile geri iade gönderdim. Çünkü adamlar fiyatı daha da artması muhtemel olan o an fiyatı 18.5K olan ürünü bana 12.5K fiyata satmış olacaklardı. Ürün satıcıya ulaştı ve 2 gün sonra iadeyi geri iade gönderdiler. Bakalım içerisinden ne çıkacak...

İade.webp

Edit: Yeni bebeklerim geldi :blobdance:
Ram 06.webp

Edip: Telep üzerine satıcı linki
Ekran görüntüsü 2025-12-20 183644.webp

Bu arada topladığım sitemi merak edenler için paylaşıyorum:

01-15.516₺ İŞLEMCİ - AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz AM5 96 MB Cache 120 W İşlemci Tray.webp
02-11.655₺ ANA KART - MSI B850 GAMING PLUS WIFI PZ AMD B850 Soket AM5 DDR5 8200MHZ(OC) M.2 An...webp
03-30.900₺ EKRAN KARTI - Sapphire RX9070 XT Pulse Amd 16GB 256BIT GDDR6 Ekran Kartı.webp
05-6599₺ SSD - Kioxia Pcıe M2 2tb Exceira Heatsink 6200-4900 Mbsn Nvme Soğutuculu SSD (LSC11K...webp
07-12.558₺ Crucial Pro CP16G60C36U5W 16 GB DDR5 6000 MHz CL36 Ram.webp
06-1999₺ SOĞUTUCU - Havit Gamenote F2002 360mm Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu.webp
08-3.296₺ PSU - Delta GPS-850 LB 850 W 80 + Gold Tam Modüler Güç Kaynağı.webp

09-3.445₺ Revenge Supernova 7 Rgb Fanlı Atx Temperli Cam Panel Akvaryum Gaming Bilgisayar Kas...webp
10-13.799₺ Philips Philips Evnia 34M2C3500L 34 180Hz 0.5ms HDMI DP AdaptiveSync HDR10 WQHD VA...webp
10-6.499₺ Rampage Glacier GL27R200Q 27 200Hz 1ms Fast IPS Qhd 2k Adaptivesync Rgb Pivot Beyaz...webp
11-649₺ Claw's Nexus K1 Rgb & Makro Yazılımlı Full Membran 104 Tuşlu Ekstra Multimedya Rollov...webp
12-729₺ Claw's Nexus Air V1 Kablosuz 10000 Dpi Pixart PMW3325 Sensör Makro Yazılımlı & Değişt...webp

Sizce sistem F/P olmuş mu?

Son düzenleme:
Satıcıya helal olsun.
bu krizde bu durumda kim böyle bir şey yapar hem fiyatı geçtim hemde cl36 olan ürünü cl30 göndermişler. estetik açıdan bozmuş ama kesinlikle değer benim gönlümü kesinlikle aldılar helal olsun

Öncelikle yeni sisteminizi güle güle kullanın hocam. Ram'leriniz de bu kez düzgün şekilde elinize ulaşır umarım 🙏 Hakkınıza ulaşmak için işin peşini bırakmamak gerekiyor bu ülkede maalesef.

Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.
Kasım indirimleri ile beraber bilgisayar dizmeye başladım oem paketler bana uymadı Psu, anakart ve kasa modellerini beğenmiyordum beyaz sistem dizmek istedim. Elimden geldiğince indirimleri yakalayarak sistemi dizdim ancak Ramleri en sona bıraktım dedim nasılsa ramde çok araştıracak bir şey yok. (2x16gb) 9K vatan kampanyasını kaçırınca kafa dank etti fiyatlar uçuyor diye. Araştır araştır fiyatlar yukarı aşağı birde beyaz olsun derken
Alıntıyı görüntüle
12.558₺ Crucial Pro CP16G60C36U5W 2x16 GB DDR5 6000 MHz CL36 Ram sipariş ettim birkaç gün sonra ürün elime ulaştı ve parçaların toplanması bekleyip kutuyu iki gün sonra açtım vee

Alıntıyı görüntüle
Kutundan bir tane Ram çıktı ve moralim çok bozuldu çünkü satıcıda kalmamıştı ve en ucuz 1x16gb - 7k olmuştu. Hemen N11 desteğe yazdım ve 4 gün geçti dönüş olmayınca arayıp darladım satıcı ile iletişimin sürdüğünü söylediler. 5 gün sonra geri aradılar ve satıcının ürünü tedarik edemediği parasının geri iade yapılacağını söylediler. Ciddi kavgaya tutuştum, ürünün fiyatının çok arttığını ve artmaya devam ettiğini, iade parasına ürünü tekrar alamayacağımı, bana bir ürün gönderip iki ürün parası alındığını bir haftadır mağdur olduğumu, ürün gelecek diye beklerken fiyatının arttığını, bana ürünün muadilinin tedarik edilmesi gerektiğini anlattım. N11 Bana yardımcı olamayacaklarını böyle bir politikalarının olmadığını söyledi. Tüketici haklarımı anlattım ürün tedariğinde ısrar ettim, yetkiliyle görüşmek istedim ancak iade yapabileceklerini söylediler ve o konuşma öyle sonlandı.
1 haftam ram fiyatlarının 9k fiyatlarına çıkmasını izlemekle geçti. Moralim yerlerde canım çok sıkkın. Dayanamadım aradım para iade hala yapılmadı durumu anlattım ve ürün tedariki istediğimi söyledim. Bu sefer yardımcı olabileceklerini söyleyip satıcı ile iletime geçtiler ve satıcı benimle birebir iletişim kurmak istemiş.
Satıcıya süreci detaylı yazdığımda keşke önce bizle iletişim kursaydınız dedi ve çok üzgün olduklarını kabul edersem bana eksik ürün yerine "16 GB XPG 6000 MHZ CL34 Ram" göndermek istediklerini söylediler. Sevindim ama ramler uyumsuz olacağı için elimdekini iade edip, uygun bir fiyat farkı ödeyerek 2 tane o ramden göndermelerini istedim. Ellerinde bir tane kaldığını söylediler ve daha iyi bir teklif yaparak 2x16 GB Patriot 6000 mhz CL30 ram gönderelim ve mağduriyetinizi gidermek adına para istemiyoruz dediler.

Alıntıyı görüntüle
Satıcı beni çok şaşırttı ve bu devirde sizin gibisini bulmak çok zor deyip teşekkür ederek kabul ettim ve elimde ki ürünü ufak bir şüphe ile geri iade gönderdim. Çünkü adamlar fiyatı daha da artması muhtemel olan o an fiyatı 17.2K olan ürünü bana 12.7K fiyata satmış olacaklardı. Ürün satıcıya ulaştı ve 2 gün sonra iadeyi geri iade gönderdiler. Bakalım içerisinden ne çıkacak...

Bu arada topladığım sitemi merak edenler için paylaşıyorum:

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Sizce sistem F/P olmuş mu?
Sistem toplarken parçaları indirimleri bekleyerek almanın en kötü yanı deneyememek. Ama en azından kutuyu açıp kontrol etmek gerekir.
Anlattığına göre adam yine de hatasını telafi etmiş. Buna da dua etmek lazım. Ama yaşanan bu süreç, bu psikoloji berbat bişey.

Satici kim?Söyleyin reklam olsun.Buradan anlıyoruz ki aracı e ticaret musteri hizmetleri ZOOOOORT.

Satıcı görselde varmış:CCYTeknoloji

Son düzenleme:
Benim tek güvencem Amazondur üstüne 300 500 fazla verip amazondan almak önceliğimdir satış sonrası destek için. Normalde n11 hepsiburada gibi yerlerdeki satıcılar pek çözüm odaklı ve müşteri memniyeti ön planda olan kişiler olmuyor. Mağduriyetinizi gidermeleri güzel olmuş. Umarım başka sıkıntı çıkmaz güle güle kullanın.

Satıcıya helal olsun.
bu krizde bu durumda kim böyle bir şey yapar hem fiyatı geçtim hemde cl36 olan ürünü cl30 göndermişler. estetik açıdan bozmuş ama kesinlikle değer benim gönlümü kesinlikle aldılar helal olsun
Evet estetik konusunda canları sağolsun, Link bu üründen sipariş edeceğim süper olacak.

Ekran görüntüsü 2025-12-20 185404.webp

Hayırlı olsun diyen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

Satıcıyı tebrik ederim, ismini de başa eklersen daha iyi olur fotoğrafta gözüküyor, göremeyenler de olabilir. CCYTeknoloji kendilerinden daha önce Ram almıştım sorunsuz ulaştı aktif olarak kullanıyorum.

Evet geldiler ve bu krizde 12.5K'ya "2x16 GB 6000 Mhz CL30 Ram" sahibi oldum. Satıcı gerçekten takdiri hak ediyor.
Ram 06.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,217
Üyeler
186,857
Son üye
mevlutynl
Geri