Sizce özel okula burslulukla gitmek mantıklı mı?

The Melih

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamlar dostlar birkaç ay sonra eskiden okulumuzda bize tanıttıkları bir okulun bursluluk sınavı var en azından %90 bursla gitmek istiyorum zaten okuluma alışamadım bana göre değildi birkaç ay çalışıp burs alsam ve gitsem sizce mantıklı mı ve deneyimlerimizle okul bursluluk sınavları kolaymı? İyi günler efenim

Selamlar dostlar birkaç ay sonra eskiden okulumuzda bize tanıttıkları bir okulun bursluluk sınavı var en azından %90 bursla gitmek istiyorum zaten okuluma alışamadım bana göre değildi birkaç ay çalışıp burs alsam ve gitsem sizce mantıklı mı ve deneyimlerimizle okul bursluluk sınavları kolaymı? İyi günler efenim
%90 burs? Aziz sancar değilsen o kadar bursu sana vermezler.

3 Yılını devlette fen lisesinde son yılımıda özel okulda okumuş biri olarak.
yüzdelik dilimim 0.94
Özel okullar kıymetini bilenler için çok iyi seçenekler çalışma ortamı olarak daha iyi dersler veriyorlar.
fakat özel okullardaki ortam olayı çok kötü.
Lise hayatına orda başlayıp devam ettiren kişiler gördüğüm kadarıyla çok egolu ve kibirliydi.
genel olarak özel okullarda derslerde daha taşkala geçer hocalar öğrencilerle eğlenir falan ama arada derste kaynar.
Ekonomik olarak eğer onların seviyesinde değilsen genelde aşşağılarlar. Çoğununda ekonomik seviyesi iyi değildir zaten. özel okulların içi anne ve babası öğretmen olan kesim doludur. Çocuklarıda kendilerini bir şey sanar. Eğer çevreni çok takan biriysen ve aşırı disipline gerek yok zaten çalışkanım dersen mantıklı. Geri kalan durumlarda biraz sıkıntılı bir yer. Bütün öğrenciler pohpohlanır ve hepsi genelde 1 veya 2 kez mezuna kalır.

3 Yılını devlette fen lisesinde son yılımıda özel okulda okumuş biri olarak.
yüzdelik dilimim 0.94
Özel okullar kıymetini bilenler için çok iyi seçenekler çalışma ortamı olarak daha iyi dersler veriyorlar.
fakat özel okullardaki ortam olayı çok kötü.
Lise hayatına orda başlayıp devam ettiren kişiler gördüğüm kadarıyla çok egolu ve kibirliydi.
genel olarak özel okullarda derslerde daha taşkala geçer hocalar öğrencilerle eğlenir falan ama arada derste kaynar.
Ekonomik olarak eğer onların seviyesinde değilsen genelde aşşağılarlar. Çoğununda ekonomik seviyesi iyi değildir zaten. özel okulların içi anne ve babası öğretmen olan kesim doludur. Çocuklarıda kendilerini bir şey sanar. Eğer çevreni çok takan biriysen ve aşırı disipline gerek yok zaten çalışkanım dersen mantıklı. Geri kalan durumlarda biraz sıkıntılı bir yer. Bütün öğrenciler pohpohlanır ve hepsi genelde 1 veya 2 kez mezuna kalır.
Üniversite sınavında kaç yaptınız

okuldan okula değişir. ben de liseyi Ozel okulda tam burslu okudum. Benim okulda siniflar başarıya gore ayrilmisti ve benim sinifimda yüzde 1'de arkadaşlarım vardi ki olmayanlarda cok caliskan anlayisli arkadaslardi. Ki o sınıf icindeki 5-6 kisilik arkadas grubumdaki herkes 2-11k arası yaptı. Ozel okul cok şey katabilir dersleri daha verimli geçirebilirsiniz. Hocalarınız spesifik sinav icin ozel calistirabilir. Ama okuldan okula gore değişir onu da göz önünde bulundurun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,439
Üyeler
187,677
Son üye
metekut
Geri