Mini Pekka
80+
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 167
Black Myth: Wukong, 16. yüzyılda yazılan klasik Çin romanı Batıya Yolculuk (Journey to the West) destanının hem bir devamı hem de karanlık bir yeniden yorumudur. Oyun, orijinal hikayenin bittiği yerden sonrasını konu alır.uncharted ı oynamıştım aşırı keyifli bir oyundu gow a birkaç defa başlamayı denedim ama başlangıç kısmı niyeyse bana çok sıkıcı geliyor 2 saat oynayıp kenara atıyorum sonrasında hiç açıp bakasım gelmiyor onu yenersem eminim çok keyif alacağım tsushima zaten son zamanların en çok övülen oyunlarından onu da denemek istiyorum until dawn hakkında hiçbir fikrim yok baktığımda korku temalı bir oyuna benziyor o da beni çok çekmiyor horizon zero downın oynanışı zaten baştan itiyor yok ok atacam da onu yapacam da onun harici tavsiye için teşekkür ettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
reisim hikayesi nasıl biraz da hikayenin içinde akmak istiyorum gerçekten bir bilgim yok wukongun hikayesi hakkında
İşte oyunun hikayesinin ana hatları:
1. Başlangıç: Wukong'un Kaderi
Orijinal efsanede Sun Wukong, zorlu bir yolculuğun ardından "aydınlanmaya" ulaşır ve cennette bir makam sahibi olur. Ancak oyunun girişinde öğreniyoruz ki Wukong, cennetin kendisine sunduğu bu kısıtlı özgürlükten ve tanrıların kontrolünden memnun değildir. Kendi dağına (Çiçek Meyve Dağı) geri dönmek ister ancak cennet orduları buna izin vermez. Büyük bir savaştan sonra Wukong yenilir ve ruhu altı parçaya (altı duyuya) bölünerek dünyanın dört bir yanına dağılır.2. "Seçilmiş Kişi" (The Destined One)
Biz oyunda doğrudan orijinal Sun Wukong'u değil, onun mirasını devralan ve "Seçilmiş Kişi" olarak adlandırılan bir maymunu oynuyoruz. Amacımız, dünyanın farklı bölgelerine saçılmış olan bu altı kalıntıyı (relics) toplamak ve efsanevi Maymun Kral'ı geri getirmektir (veya onun yerine geçmektir).3. Bölüm Yapısı ve Lore
Oyun 6 ana bölümden oluşur ve her bölüm, Batıya Yolculuk romanındaki eski bir düşmanın veya mekanın "yıllar sonra ne halde olduğunu" anlatır:- Düşmanların Gözünden: Yolculuğumuz boyunca savaştığımız canavarların (Yaoguai) aslında kendi içlerinde trajik hikayeleri olduğunu keşfederiz.
- Karanlık Atmosfer: Orijinal hikaye daha çok bir macera/komedi tadındayken, bu oyun "Black Myth" isminin hakkını vererek daha karanlık, politik entrikaların ve ruhani yozlaşmanın olduğu bir dünyayı anlatır.
- Eski Dostlar: Yolculuğumuzda Wukong'un eski yoldaşı olan domuz general Zhu Bajie gibi tanıdık karakterlerle karşılaşır ve onlardan geçmişe dair bilgiler öğreniriz.
4. Temalar
Hikayenin özünde özgürlük, kader ve otoriteye başkaldırı temaları işlenir. Seçilmiş Kişi olarak biz, gerçekten Wukong'u mu kurtarıyoruz yoksa sadece tanrıların hazırladığı başka bir döngünün içine mi giriyoruz? Oyunun sonu, oyuncunun yaptığı keşiflere ve gizli boss'ları yenip yenmediğine göre değişebilir.Özetle: Black Myth: Wukong, "Efsanevi kahraman öldükten sonra ne oldu?" sorusunu soran, Çin mitolojisini derinlemesine işleyen epik bir arayış hikayesidir.