Last Of Us tarzı oyun önerisi

uncharted ı oynamıştım aşırı keyifli bir oyundu gow a birkaç defa başlamayı denedim ama başlangıç kısmı niyeyse bana çok sıkıcı geliyor 2 saat oynayıp kenara atıyorum sonrasında hiç açıp bakasım gelmiyor onu yenersem eminim çok keyif alacağım tsushima zaten son zamanların en çok övülen oyunlarından onu da denemek istiyorum until dawn hakkında hiçbir fikrim yok baktığımda korku temalı bir oyuna benziyor o da beni çok çekmiyor horizon zero downın oynanışı zaten baştan itiyor yok ok atacam da onu yapacam da onun harici tavsiye için teşekkür ettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

reisim hikayesi nasıl biraz da hikayenin içinde akmak istiyorum gerçekten bir bilgim yok wukongun hikayesi hakkında
Black Myth: Wukong, 16. yüzyılda yazılan klasik Çin romanı Batıya Yolculuk (Journey to the West) destanının hem bir devamı hem de karanlık bir yeniden yorumudur. Oyun, orijinal hikayenin bittiği yerden sonrasını konu alır.

İşte oyunun hikayesinin ana hatları:

1. Başlangıç: Wukong'un Kaderi

Orijinal efsanede Sun Wukong, zorlu bir yolculuğun ardından "aydınlanmaya" ulaşır ve cennette bir makam sahibi olur. Ancak oyunun girişinde öğreniyoruz ki Wukong, cennetin kendisine sunduğu bu kısıtlı özgürlükten ve tanrıların kontrolünden memnun değildir. Kendi dağına (Çiçek Meyve Dağı) geri dönmek ister ancak cennet orduları buna izin vermez. Büyük bir savaştan sonra Wukong yenilir ve ruhu altı parçaya (altı duyuya) bölünerek dünyanın dört bir yanına dağılır.

2. "Seçilmiş Kişi" (The Destined One)

Biz oyunda doğrudan orijinal Sun Wukong'u değil, onun mirasını devralan ve "Seçilmiş Kişi" olarak adlandırılan bir maymunu oynuyoruz. Amacımız, dünyanın farklı bölgelerine saçılmış olan bu altı kalıntıyı (relics) toplamak ve efsanevi Maymun Kral'ı geri getirmektir (veya onun yerine geçmektir).

3. Bölüm Yapısı ve Lore

Oyun 6 ana bölümden oluşur ve her bölüm, Batıya Yolculuk romanındaki eski bir düşmanın veya mekanın "yıllar sonra ne halde olduğunu" anlatır:

• Düşmanların Gözünden: Yolculuğumuz boyunca savaştığımız canavarların (Yaoguai) aslında kendi içlerinde trajik hikayeleri olduğunu keşfederiz.
  • Karanlık Atmosfer: Orijinal hikaye daha çok bir macera/komedi tadındayken, bu oyun "Black Myth" isminin hakkını vererek daha karanlık, politik entrikaların ve ruhani yozlaşmanın olduğu bir dünyayı anlatır.
  • Eski Dostlar: Yolculuğumuzda Wukong'un eski yoldaşı olan domuz general Zhu Bajie gibi tanıdık karakterlerle karşılaşır ve onlardan geçmişe dair bilgiler öğreniriz.

4. Temalar

Hikayenin özünde özgürlük, kader ve otoriteye başkaldırı temaları işlenir. Seçilmiş Kişi olarak biz, gerçekten Wukong'u mu kurtarıyoruz yoksa sadece tanrıların hazırladığı başka bir döngünün içine mi giriyoruz? Oyunun sonu, oyuncunun yaptığı keşiflere ve gizli boss'ları yenip yenmediğine göre değişebilir.

Özetle: Black Myth: Wukong, "Efsanevi kahraman öldükten sonra ne oldu?" sorusunu soran, Çin mitolojisini derinlemesine işleyen epik bir arayış hikayesidir.

uncharted ı oynamıştım aşırı keyifli bir oyundu gow a birkaç defa başlamayı denedim ama başlangıç kısmı niyeyse bana çok sıkıcı geliyor 2 saat oynayıp kenara atıyorum sonrasında hiç açıp bakasım gelmiyor onu yenersem eminim çok keyif alacağım tsushima zaten son zamanların en çok övülen oyunlarından onu da denemek istiyorum until dawn hakkında hiçbir fikrim yok baktığımda korku temalı bir oyuna benziyor o da beni çok çekmiyor horizon zero downın oynanışı zaten baştan itiyor yok ok atacam da onu yapacam da onun harici tavsiye için teşekkür ettim

reisim hikayesi nasıl biraz da hikayenin içinde akmak istiyorum gerçekten bir bilgim yok wukongun hikayesi hakkında
gow da hikaye senaryo falan sıradan. millet oynanışı ve mekanikleri için seviyor o oyunu. tsushima nın da hikayesi çok sıradan. çok klasik. yan görevleri falan hepsi aynı ve boşbeleş. ama horizon zero dawn muazzam bir senaryoya sahip. robotlarla savaşma kısmı sadece hikayeyi desteklemek için ve oyuncuları oyuna çekmek için yapılmış. asıl oyunun anlatmak istediği hikayede robotlar sadece bir yan unsur. bu oyunun senaryosu izlediğim birçok bilim kurgu film-diziden daha kaliteli bence. ama direk last of us tarzında oyun yok gibi. uncharted ve detroit oyunlarını önerebilir. belki beyond:two souls da olabilir.

Black Myth: Wukong, 16. yüzyılda yazılan klasik Çin romanı Batıya Yolculuk (Journey to the West) destanının hem bir devamı hem de karanlık bir yeniden yorumudur. Oyun, orijinal hikayenin bittiği yerden sonrasını konu alır.

İşte oyunun hikayesinin ana hatları:

1. Başlangıç: Wukong'un Kaderi

Orijinal efsanede Sun Wukong, zorlu bir yolculuğun ardından "aydınlanmaya" ulaşır ve cennette bir makam sahibi olur. Ancak oyunun girişinde öğreniyoruz ki Wukong, cennetin kendisine sunduğu bu kısıtlı özgürlükten ve tanrıların kontrolünden memnun değildir. Kendi dağına (Çiçek Meyve Dağı) geri dönmek ister ancak cennet orduları buna izin vermez. Büyük bir savaştan sonra Wukong yenilir ve ruhu altı parçaya (altı duyuya) bölünerek dünyanın dört bir yanına dağılır.

2. "Seçilmiş Kişi" (The Destined One)

Biz oyunda doğrudan orijinal Sun Wukong'u değil, onun mirasını devralan ve "Seçilmiş Kişi" olarak adlandırılan bir maymunu oynuyoruz. Amacımız, dünyanın farklı bölgelerine saçılmış olan bu altı kalıntıyı (relics)toplamak ve efsanevi Maymun Kral'ı geri getirmektir (veya onun yerine geçmektir).

3. Bölüm Yapısı ve Lore

Oyun 6 ana bölümden oluşur ve her bölüm, Batıya Yolculukromanındaki eski bir düşmanın veya mekanın "yıllar sonra ne halde olduğunu" anlatır:

• Düşmanların Gözünden: Yolculuğumuz boyunca savaştığımız canavarların (Yaoguai) aslında kendi içlerinde trajik hikayeleri olduğunu keşfederiz.
  • Karanlık Atmosfer: Orijinal hikaye daha çok bir macera/komedi tadındayken, bu oyun "Black Myth" isminin hakkını vererek daha karanlık, politik entrikaların ve ruhani yozlaşmanın olduğu bir dünyayı anlatır.
  • Eski Dostlar: Yolculuğumuzda Wukong'un eski yoldaşı olan domuz general Zhu Bajie gibi tanıdık karakterlerle karşılaşır ve onlardan geçmişe dair bilgiler öğreniriz.

4. Temalar

Hikayenin özünde özgürlük, kader ve otoriteye başkaldırıtemaları işlenir. Seçilmiş Kişi olarak biz, gerçekten Wukong'u mu kurtarıyoruz yoksa sadece tanrıların hazırladığı başka bir döngünün içine mi giriyoruz? Oyunun sonu, oyuncunun yaptığı keşiflere ve gizli boss'ları yenip yenmediğine göre değişebilir.

Özetle: Black Myth: Wukong, "Efsanevi kahraman öldükten sonra ne oldu?" sorusunu soran, Çin mitolojisini derinlemesine işleyen epik bir arayış hikayesidir.
eyvallah reis

Ama alacaksan indirime girmesini bekle bence 60 dolara alınmaz(BENCE)

gow da hikaye senaryo falan sıradan. millet oynanışı ve mekanikleri için seviyor o oyunu. tsushima nın da hikayesi çok sıradan. çok klasik. yan görevleri falan hepsi aynı ve boşbeleş. ama horizon zero dawn muazzam bir senaryoya sahip. robotlarla savaşma kısmı sadece hikayeyi desteklemek için ve oyuncuları oyuna çekmek için yapılmış. asıl oyunun anlatmak istediği hikayede robotlar sadece bir yan unsur. bu oyunun senaryosu izlediğim birçok bilim kurgu film-diziden daha kaliteli bence. ama direk last of us tarzında oyun yok gibi. uncharted ve detroit oyunlarını önerebilir. belki beyond:two souls da olabilir.
gowun il iki saatinin sarmam sebebi de belkide gerçekten hikayenin sıradanlığıdır horizonu oynamadım hikayesi nasıldır bilmiyorum sadece dıştan baktığımda robotları okla vurma kısmı beni çok çekmedi biraz önyargılı davranıyor olabilirim o yüzden şans vermeyi deniycem horizona last of us tarzı oyun kısmında da gerçekten dediğin gibi belli başlı oyunlar var bu oyunlardan biri de uncharted onu da oynadım ve gayet keyifliydi belki de direkt noughyt dog yapımı oyunlar dikkatimi çekiyordur emin değilim

Ama alacaksan indirime girmesini bekle bence 60 dolara alınmaz(BENCE)
indirim harici oyun alamaz olduk zaten reisim malesef

şuan pişmanlığını yaşıyorum bazı oyunları niye önceden almadım diye
Wukong sarar ama hikayesini oyundan fazla anlayamazsın çok geniş bir hikayesi var çünkü ama boss fightları, görseller, oynanış çeşitliliği falan iyi baya çinliler yapmış

Wukong sarar ama hikayesini oyundan fazla anlayamazsın çok geniş bir hikayesi var çünkü ama boss fightları, görseller, oynanış çeşitliliği falan iyi baya çinliler yapmış
ne türde bir oyun olduğunu kimlerin yaptığın falan biliyorum sadece hikaye kısmı benim için oynanıştan bir tık daha önde o yüzden hikayeli bir oyun arıyorum ama wukonga da birgün bakacağım

detroit: become human hocam. oyunu 1 den fazla kez bitirebilirsin. nerdeyse her benzer konuya bıkmadan yazdığım oyun hayatımda verdiğim en iyi 40tl. aksiyon kaçma zıplama yok seni hikayesi draması içine alıp sürüklüyor. zamanım olursa 2.kez tekrardan başlayacağım. (edit oyunun sonunda ağladım.)

ne türde bir oyun olduğunu kimlerin yaptığın falan biliyorum sadece hikaye kısmı benim için oynanıştan bir tık daha önde o yüzden hikayeli bir oyun arıyorum ama wukonga da birgün bakacağım
Souls like olduğu için hikayeden ziyade görsellik, oynanış, bosslara odaklanmışlar ama hikayeside var tabi ki ama orijinal batıya yolculuğun yanında evlatlık gibi kalır

detroit: become human hocam. oyunu 1 den fazla kez bitirebilirsin. nerdeyse her benzer konuya bıkmadan yazdığım oyun hayatımda verdiğim en iyi 40tl. aksiyon kaçma zıplama yok seni hikayesi draması içine alıp sürüklüyor. zamanım olursa 2.kez tekrardan başlayacağım.
aslında cidden tam aradığım tarzda bir oyun detroid çünkü dispatchi yakın zamanda bitirdim ve tadı damağımda kaldı o tarz bir oyun arıyordum ona en yakın örnekte detroid gibi geliyor

The Callisto Protocol
Banishers: Ghosts of New Eden
Atomic Heart
Marvel's Spider-Man Remastered
Resident evil 4 remeake
metro Exodus

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,192
Üyeler