Yardım RTX 3080 Ti vs RX 6900 XT

ReQo

80+
Reaksiyon skoru
157
Bütçe
16000
Anakart: Asus Prime B650M-R
İşlemci: Ryzen 5 7600
Güç Kaynağı: Enermax MAXPRO III 700W

Bütçe max 16.000₺ hangisini önerirsiniz? Monitörüm 1440p

o zaman senin kartın silikon kalitesi üst düzey miş
piyangoyu tutturmuşsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

zaten 6900xt yi deneyim lemişsin saf kas gücün de bir artış olmaz
rt konusunda bir artış yaşarsın
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tükettikleri güç değerleri de aynı zaten
Hem vram, hem güç tüketimi hem de fiyat farkı var. Nvidia kartlar 2. elde daha basit satılıyor bundan 3 yıl sonra satmaha kalktığımda daha kolay satarım tek artısı bu gibi. Başka artısı varsa da brn göremiyorum :d

arkadaslar bir sorum olacak bende msi b650 m b 7600 islemci ve rx 7800xt kart var kasa deepcool cc650kasa, icinde pf700w 80 bronz guc kaynagı var. suan ekran kartım durduk yere devre dışı kalıyor ve siyah ekrana düşüyorum yeniden başlatıp driver onarımi ile cözüyorum yukarida 700w psu icin ekran kartlarina sinirda yazilmis acaba benim psu dan dolayı mı ekran kartım böyle yapıyor bilgisi olan var mı ?
çok benzer vir sorunu rx 580 de yaşamıştım sorun ekran kartına bağlı olan psu kablolarının çok gevşek olmasıydı
kasa masanın üstündeydi en ufak bir sallantıda bu kablo yerinden oynuyordu sorunu kaliteli bir psu alarak çözdüm

Hem vram, hem güç tüketimi hem de fiyat farkı var. Nvidia kartlar 2. elde daha basit satılıyor bundan 3 yıl sonra satmaha kalktığımda daha kolay satarım tek artısı bu gibi. Başka artısı varsa da brn göremiyorum :d
hocam siz bilirsiniz 6900xt benim işimifazlaca görüyordu diyorsanız devam edin kesin likle üzmez

Zaten 5070 kullanıyordum hocam yeni nesilin çokta bir numarası yok

Elimdeki karttan kurtulacağım için yeni kart arıyorum. Şuanda zaten mevcut 6900 XT var ve performansı güzel fakat kartın kendisi sorunlu. 3080 Ti performansı nasıl olur bu karta göre, 12gb vram ne zaman sorun çıkarır, bunlar beni düşündürüyor

12GB Vram'den korkuyorum hocam ne kadar süre götürür

Sen ne kullanıyorsun oğlum? "5070 kullanıyordum, 12 GB VRAM korkutuyor" deyip 3080 TI "12 GB" ya da "6900 XT" alınır mı diye soru soruyorsun. Sonrasında da 6900 XT zaten kullanıyorum diyorsun. 8 yaşında mısın la? Girme bugün internete.

Kartın kendisi sorunlu değildir, sen kullanmayı bilmiyorsundur. Sorduğun sorulardan, cevaplardan bile ne kadar donanımsız olduğun belli oluyor. Bari bilmiyorsun, bilmiyorum deyip adam akıllı sor soruyu.

Son düzenleme:
Uygunsuz davranış
Sen ne kullanıyorsun oğlum? "5070 kullanıyordum, 12 GB VRAM korkutuyor" deyip 3080 TI "12 GB" ya da "6900 XT" alınır mı diye soru soruyorsun. Sonrasında da 6900 XT zaten kullanıyorum diyorsun. 8 yaşında mısın la? Sil la siteyi. Girme bugün internete. Sana interneti yasaklıyorum.

Kartın kendisi sorunlu değildir, sen kullanmayı bilmiyorsundur. Sorduğun sorulardan, cevaplardan bile ne kadar donanımsız olduğun belli oluyor. Bari bilmiyorsun, bilmiyorum deyip adam akıllı sor soruyu.
Bir şey kullanmıyorum merak etme dayı ama senin her şeye balıklama atlamadan ne kadar beyinsiz olduğun belli oluyor.

Asus Dual RTX 5070 kullanıyordum, elimden çıkardım.
Şuan Asus TUF Gaming 6900 XT kullanıyorum (14.500₺'e aldım) fakat hem cw, hem fan yalpalama sorunu, hem de saçma sapan siyah ekran hataları var. Yeni aldım ve satıcı arkadaş iadeyi kabul etti, yakında iade edeceğim.

VRAM konusunda, evet 5070 12GB kullandım fakat uzun süre kullanmadım. VRAM'e takılma sebebim alacağım kartı uzun süre değiştirmeyi düşünmüyor olduğum. Şuan elimde 6900 XT olduğu için performansını az-çok biliyorum ama hiç 3080 Ti 12GB kullanmadım o yüzden merak edip konu açtım ve insanlara fikirlerini sordum.

"Sil la siteyi", "Girme bugün internete", "Sana interneti yasaklıyorum" gibi abisi tavırlarını güzel bir yerlerine monte edersin umarım, iyi günler (:

Uygunsuz Dil
Bir şey kullanmıyorum merak etme dayı ama senin her şeye balıklama atlamadan ne kadar beyinsiz olduğun belli oluyor.

Asus Dual RTX 5070 kullanıyordum, elimden çıkardım.
Şuan Asus TUF Gaming 6900 XT kullanıyorum (14.500₺'e aldım) fakat hem cw, hem fan yalpalama sorunu, hem de saçma sapan siyah ekran hataları var. Yeni aldım ve satıcı arkadaş iadeyi kabul etti, yakında iade edeceğim.

VRAM konusunda, evet 5070 12GB kullandım fakat uzun süre kullanmadım. VRAM'e takılma sebebim alacağım kartı uzun süre değiştirmeyi düşünmüyor olduğum. Şuan elimde 6900 XT olduğu için performansını az-çok biliyorum ama hiç 3080 Ti 12GB kullanmadım o yüzden merak edip konu açtım ve insanlara fikirlerini sordum.

"Sil la siteyi", "Girme bugün internete", "Sana interneti yasaklıyorum" gibi abisi tavırlarını güzel bir yerlerine monte edersin umarım, iyi günler (:

5070 satıp, 3080 TI ve 6900 XT soracak kadar beyin yoksunu olup; sonrasında bir de beyinden bahsediyorsun. 12 GB VRAM'den şikayet ediyorsun, gidiyorsun 12 GB VRAM'li kart alınır mı diyorsun ve önceden 12 GB VRAM'li kart almışsın. Çok fazla düşük IQ şey gördüm ama bu kadar oda sıcaklığı derecesindeki IQ'ya rastlamadım uzun zamandır. 6900 XT kullanırken 14 Bin TL'ye 6900 XT buldum alınır mı diyorsun bir de PUAHHAHAHAHHAHAHA

14k'ya nitro+ s.e 6900xt, 16k'ya asus rog strix 3080ti buldum.

Son düzenleme:
5070 satıp, 3080 TI ve 6900 XT soracak kadar beyin yoksunu olup; sonrasında bir de beyinden bahsediyorsun. 12 GB VRAM'den şikayet ediyorsun, gidiyorsun 12 GB VRAM'li kart alınır mı diyorsun ve önceden 12 GB VRAM'li kart almışsın. Çok fazla *ptalca şey gördüm ama bu kadar *ptalına rastlamadım uzun zamandır. 6900 XT kullanırken 14 Bin TL'ye 6900 XT buldum alınır mı diyorsun bir de PUAHHAHAHAHHAHAHA
Sence 5070'i 15 bin liraya mı vermişimdir kardeşim benim? İhtiyaç vardı verdik. Ondan artan bir miktar para ile sıvı soğutma ve oyuncu koltuğu çektim, geriye de ekran kartı kaldı.

12GB VRAM'den şikayetçi değilim, sadece ileriye dönük nasıl bir senaryo olur onu öğrenmek için forumdaki insanlara fikirlerini sordum.

Kullandığım ekran kartının sorunlu olduğunu da belirttim, o yüzden aynı kartı "Xxx fiyattan alınır mı" diye sordum.

Kullandığın kelimelerden, söylediğin hakaretlerden ve konuşma tarzından bence kimin "*ptal" olduğu belli.

Neyse güzelinden bir raporumu gönderdim, yönetici arkadaşlar seninle ilgilenir.

Ne diyeyim ki, umarım birgün olgunlaşır ve kitabın ortasından konuşmamak gerektiğini ve insanlar ile seviyeli bir şekilde konuşmayı öğrenirsin.

Sence 5070'i 15 bin liraya mı vermişimdir kardeşim benim? İhtiyaç vardı verdik. Ondan artan bir miktar para ile sıvı soğutma ve oyuncu koltuğu çektim, geriye de ekran kartı kaldı.

12GB VRAM'den şikayetçi değilim, sadece ileriye dönük nasıl bir senaryo olur onu öğrenmek için forumdaki insanlara fikirlerini sordum.

Kullandığım ekran kartının sorunlu olduğunu da belirttim, o yüzden aynı kartı "Xxx fiyattan alınır mı" diye sordum.

Kullandığın kelimelerden, söylediğin hakaretlerden ve konuşma tarzından bence kimin "*ptal" olduğu belli.

Neyse güzelinden bir raporumu gönderdim, yönetici arkadaşlar seninle ilgilenir.

Ne diyeyim ki, umarım birgün olgunlaşır ve kitabın ortasından konuşmamak gerektiğini ve insanlar ile seviyeli bir şekilde konuşmayı öğrenirsin.

Umarım bir gün akıllanır, fikrin olmayan konularda yorum yapmazsın. Ryzen 5 7600 için sıvı soğutma al sen kardeşim. 10 bin liralık sıvı soğutma al hatta.

Sence 5070'i 15 bin liraya mı vermişimdir kardeşim benim?

Böyle bir şey mi iddia etmişim? Geleceğe dönük kart arıyorsun, son model çıkmış kartı bırakıp; 2 nesil önceki kartları almak istiyorsun ve alıyorsun. ASUS TUF 6900 XT alıp, Sapphire 6900 XT buldum diyorsun :D

Senin kartında sorun yok. Bu zamana kadar en az 10 tane AMD kartım oldu. UV, OC her türlü kombinasyoları denedim. Ne ikinci el aldıklarımda, ne de sıfır aldıklarımda sorun yaşadım. Senin kartın %80 sorunlu değil, sen kullanmayı bilmiyorsun. 10 tane argüman sundum, tekine cevap veremedin. Utan la, utan. "Abi bilmiyorum, yaptık bir hata; affına sığınıyorum öğret bana" diyeceğin yerlerde hala saçma sapan argümanlar sunuyorsun 7600 gibi 88 PPT'lik bir işlemciye sıvı soğutma takmak gibi :D

Tabi ki 3080Ti hemen herkes yazmış

3080Ti hatta RTX2060 bile bugün hemen ehr oyunu açar oynatır ki 3080Ti muzzam bir karttır varsa paran 3090ana da bakabilirsin.
FG/MFG desen zaten uyugulamalar ile o teknolojilere rahat ulaşırsın

Umarım bir gün akıllanır, fikrin olmayan konularda yorum yapmazsın. Ryzen 5 7600 için sıvı soğutma al sen kardeşim. 10 bin liralık sıvı soğutma al hatta.

Böyle bir şey mi iddia etmişim? Geleceğe dönük kart arıyorsun, son model çıkmış kartı bırakıp; 2 nesil önceki kartları almak istiyorsun ve alıyorsun. ASUS TUF 6900 XT alıp, Sapphire 6900 XT buldum diyorsun :D

Senin kartında sorun yok. Bu zamana kadar en az 10 tane AMD kartım oldu. UV, OC her türlü kombinasyoları denedim. Ne ikinci el aldıklarımda, ne de sıfır aldıklarımda sorun yaşadım. Senin kartın %80 sorunlu değil, sen kullanmayı bilmiyorsun. 10 tane argüman sundum, tekine cevap veremedin. Utan la, utan. "Abi bilmiyorum, yaptık bir hata; affına sığınıyorum öğret bana" diyeceğin yerlerde hala saçma sapan argümanlar sunuyorsun 7600 gibi 88 PPT'lik bir işlemciye sıvı soğutma takmak gibi :D
Burada zaten fikir belirten ben değilim, soru soran benim. Herkes düzgün bir şekilde cevap verirken sen niye dağ ayısı gibi cevap veriyorsun?

Ayrıca belirttim, keyfimden 5070'i çıkartmadım. Şuanda da o kartı geri alacak bir bütçem yok, elimdeki bütçeye göre kart arayışındayım.

Ayrıca evet benim kartımda sorun yok haklısın, ne de olsa fan yalpalaması, coil whine ve siyah ekran hataları benim beceriksizliğim. Kartın içine girip kartı tekrardan yaratmalıyım haklısın :D

Ayrıca burada bir çok insan kibar bir dille bana fikir verirken sen kim oluyorsunda senin affına sığınıp senden fikir isteyeceğim olum, ne sanıyon kendini sen, Polat Alemdar mı :D

Ve evet Ryzen 5 7600'e ister 360mm ister 420mm sıvı soğutma takarım, seni zerre alakadar etmez. Her şeyin en f/p halini istiyorsan üst üste metal koyup işlemcinin üzerine oturttur millete kendi kule tipi soğutucumu yaptım diye söyle hatta patentini al :D

Ayrıca benim burada tek görebildiğim şey saygısız bir insan, sunduğun bir argüman yok. Sadece senin düşündüklerini uygulamadığım için içindeki nefreti kusan psikolojik bir hastanın tekisin.

Burada zaten fikir belirten ben değilim, soru soran benim. Herkes düzgün bir şekilde cevap verirken sen niye dağ ayısı gibi cevap veriyorsun?

Ayrıca belirttim, keyfimden 5070'i çıkartmadım. Şuanda da o kartı geri alacak bir bütçem yok, elimdeki bütçeye göre kart arayışındayım.

Ayrıca evet benim kartımda sorun yok haklısın, ne de olsa fan yalpalaması, coil whine ve siyah ekran hataları benim beceriksizliğim. Kartın içine girip kartı tekrardan yaratmalıyım haklısın :D

Ayrıca burada bir çok insan kibar bir dille bana fikir verirken sen kim oluyorsunda senin affına sığınıp senden fikir isteyeceğim olum, ne sanıyon kendini sen, Polat Alemdar mı :D

Ve evet Ryzen 5 7600'e ister 360mm ister 420mm sıvı soğutma takarım, seni zerre alakadar etmez. Her şeyin en f/p halini istiyorsan üst üste metal koyup işlemcinin üzerine oturttur millete kendi kule tipi soğutucumu yaptım diye söyle hatta patentini al :D

Ayrıca benim burada tek görebildiğim şey saygısız bir insan, sunduğun bir argüman yok. Sadece senin düşündüklerini uygulamadığım için içindeki nefreti kusan psikolojik bir hastanın tekisin.

Bilgisiz bir şekilde yalan söyleyerek ve bilgisizliğinin sonucu yaşadığın şeylerle başka yerlere varman; ne kadar da cahil olduğunu kanıtlıyor dostum. Benim düşündüklerimi uygula dediğim tek bir cümlemi göster.

Bir önceki metinde "paraya ihtiyacım vardı" deyip, bir sonraki metinde "her şeyin F/P halini almak zorunda değilim" diyorsun. Daha bir dediğin, diğer dediğini tutmuyor.

Coilwhine bir sorun bile değil. CW'ın sorun olmadığını dahi bilmiyorsun. Siyah ekranın bir sürü nedeni olabilir; senin işletim sistemini, driver'larını senin kurduğunu bile sanmıyorum. Fan yalpalaması; ehh işte CW'a sorun diyen birisinin sözüne ne kadar güven olur?

Polat Alemdar kim la? Seviye fena yerlerde. Kaçtım ben.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,178,424
Üyeler
187,042
Son üye
akinkoglu
Geri