Mechanike K1 tuşlar çok sert ve 3-4 tuşa basınca algılamıyor

Akabinde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
368
Hayatım boyunca membran kullandım, buna da başka bir membrandan geçtim. Tuşlar bana çok sert geldi. Sessizliğine ve hissiyatına bayıldım ama bu sertlik nedir yaw. Sizde durumlar nasıl? Bir tek bana mı tuşlar sert geldi? Klavyeyi alan çok kişi var bu yüzden sormak istedim. Sadece space tuşu yumuşak, diğerleri çok sert.

Edit: Bir sorun daha var, bazı tuş kombinasyonlarında 3. tuşu bile algılamıyor. En iyi ihtimalle de 4-5 tuşa aynı anda basabiliyorum.
Klavyenin bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum açıkçası.

Son düzenleme:
Hayatım boyunca membran kullandım, buna da başka bir membrandan geçtim. Tuşlar bana çok sert geldi. Sessizliğine ve hissiyatına bayıldım ama bu sertlik nedir yaw. Sizde durumlar nasıl? Bir tek bana mı tuşlar sert geldi? Klavyeyi alan çok kişi var bu yüzden sormak istedim. Sadece space tuşu yumuşak, diğerleri çok sert.
Kullandıkça yumuşayabilir belki plastik sonuçta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bende aldım ama duruyor fareyi değiştirdikten sonra kullanmaya başlayacağım çoğu kişi 21949124.yedek klavyesi olarak aldı yüzüne bakmıyorlar :D

Space tuşu da çok yumuşak diğerlerine göre yazarken yanılışkla tıklıyorsun :D Tuşlar bayağı sert ama. Klavyeden yazı yazarken eziyet çekiyorum mesela şu an. :D

5-6 tuşa kadar anti ghostingi var bu ara biraz fazla tuşa basınca algılamıyor.

Oyun oynarken sorun olur mu acaba yıllanmış klavyemi onunla değiştiricem
Q-W-E tuşlarına basarken K'ye basınca algılıyor ama K yerine H'ye basınca algılaımıyor. Anti-Ghosting özelliği her tuşta çalışmıyor.
Çok saçma sapan bir klavyeymiş açıkçası.

H ve E'ye basınca da W'yü algılamıyor. Bu klavyeyle bırakın oyun oynamayı Google'de gezinmek için bile kullanılmaz.

Q-W-E tuşlarına basarken K'ye basınca algılıyor ama K yerine H'ye basınca algılaımıyor. Anti-Ghosting özelliği her tuşta çalışmıyor.
Çok saçma sapan bir klavyeymiş açıkçası.

H ve E'ye basınca da W'yü algılamıyor. Bu klavyeyle bırakın oyun oynamayı Google'de gezinmek için bile kullanılmaz.
Üzdü ama 300 lira için pekte sorun değil

Üzdü ama 300 lira için pekte sorun değil
3 tane tuşa dahi aynı anda basamıyorsunuz, bana kalırsa Google'de dahi gezinilmez bu klavye ile.
Yazı yazmak da eziyet, tuşlar inanılmaz sert.

3 tane tuşa dahi aynı anda basamıyorsunuz, bana kalırsa Google'de dahi gezinilmez bu klavye ile.
Yazı yazmak da eziyet, tuşlar inanılmaz sert.
Daha önce mekanik manyetik kullandığın için öyle geliyor olabilir mi ben şimdiye kadar hep dandik klavye kullandığım için oyun dışında bana sorun olmaz gibi geldi içime kurt düşürdün eve gidip bakıcam flskslsl

Mekanik hisli olarak geçen oyuncu membranları, düz ofis klavyelerine göre daha sert oluyor. Eğer ofis klavyesinden geçtiyseniz gayet normal.
Tuş basımı hafif bir şey arıyorsanız yine ofis tipi klavyeler alınabilir. Logitech'in hatta dizüstü klavyesi tarzı şeyleri var.
Manyetik switch'de bile (tuş basım algılamasını ayarlayabiliyorsunuz) o sertlik var. Zamanla da yumuşama olacağını sanmıyorum. Sadece siz daha rahat hissedersiniz.

@GUSE Genelde membranlarda 19 tuşa kadar antighosting oluyor. Ama bu mekanikdeki gibi aynı anda 3-4 tuşa basma olmayabilir. Aynı anda en fazla iki tuşa basmak da olabilir. Veya PCB'si aynı anda 3-4 tane tuşa basmayı iletecek kadar iyi değildir. Mekanik ve manyetik klavyelerin en büyük farklarından biri de bu. Tuşları aynı anda algılayacak PCB sahipler.

Veya sizin basım şiddetiniz bunları uygulamaya yetmiyor da olabilir. Manyetik de dokununca algıladığından yazı falan yazarken kelime atlaması vb. hataları olmuyor. Bu membran ve kötü bir mekanik klavyede daha çok atlanma yaşanmasına sebep olabilir. Keza yakın zamanda denemek için aldığım tel sesleri gelen K617'de space tuşunu çoğu zaman hızlı yazarken algılamadığını fark ediyorum. Genelde giriş seviyesi mekaniklerde en sorunlu space tuşu oluyor. Kaliteli klavyelerde o kısıma basımı her yerden algılasın diye plastik bir alt tabaka ekliyorlar.

Daha önce mekanik manyetik kullandığın için öyle geliyor olabilir mi ben şimdiye kadar hep dandik klavye kullandığım için oyun dışında bana sorun olmaz gibi geldi içime kurt düşürdün eve gidip bakıcam flskslsl
Mekanik hisli olarak geçen oyuncu membranları, düz ofis klavyelerine göre daha sert oluyor. Eğer ofis klavyesinden geçtiyseniz gayet normal.
Tuş basımı hafif bir şey arıyorsanız yine ofis tipi klavyeler alınabilir. Logitech'in hatta dizüstü klavyesi tarzı şeyleri var.
Manyetik switch'de bile (tuş basım algılamasını ayarlayabiliyorsunuz) o sertlik var. Zamanla da yumuşama olacağını sanmıyorum. Sadece siz daha rahat hissedersiniz.
havit gamenote kb487l'den geçtim. Hayatımda hiç mekanik, manyetik kullanmadım. Ofis klavyesi de kullanmadım.
Şu anda kullandığım da oyuncu klavyesi ama membran. Hadi sertliği de geçtim, 3 tane tuşa basınca çalışmamak nedir. 2 tuşu algılıyor 3.'yü algılamıyor..

havit gamenote kb487l'den geçtim. Hayatımda hiç mekanik, manyetik kullanmadım. Ofis klavyesi de kullanmadım.
Şu anda kullandığım da oyuncu klavyesi ama membran. Hadi sertliği de geçtim, 3 tane tuşa basınca çalışmamak nedir. 2 tuşu algılıyor 3.'yü algılamıyor..
Kb487 daha iyi bundan :D eve gidince kontrol edicem

Yukarıdaki mesajı düzenledim. PCB kaliteli olmayabilir, ama ben mekanik hisli klavyelerde aynı anda 3 tuşa bastığımı pek hatırlamıyorum. Mekanik geçmeden önce Rampage Bygamex-k2 kullanıyordum. Ondan önce fare ve klavye seti ile alınan, Hadron bir metal yüzeyli klavye vardı. Metal yüzeyinde küf bağlamaya başlayınca Bygamex-K2 geçmiştim. Bunlardaki antighosting muhabbetini biliyordum. Ama bu muhabbetin asla mekanik, manyetik klavyelerdeki gibi çalıştığını görmedim. En pahalıları nasıldır bilmiyorum, ama genel olarak membran klavyeler rekabetçi oyunlar için çok da uygun değil. Hikayeli oyunlarda üzmez ama.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,954
Üyeler
187,597
Son üye
engincanx
Geri