Hocam hayatım boyunca membran kullandım, şu anki Havit klavyemi 5 yıl önce 100 TL'ye satın aldım. 2021'den beri kullanıyorum.Yukarıdaki mesajı düzenledim. PCB kaliteli olmayabilir, ama ben mekanik hisli klavyelerde aynı anda 3 tuşa bastığımı pek hatırlamıyorum. Mekanik geçmeden önce Rampage Bygamex-k2 kullanıyordum. Ondan önce fare ve klavye seti ile alınan, Hadron bir metal yüzeyli klavye vardı. Metal yüzeyinde küf bağlamaya başlayınca Bygamex-K2 geçmiştim. Bunlardaki antighosting muhabbetini biliyordum. Ama bu muhabbetin asla mekanik, manyetik klavyelerdeki gibi çalıştığını görmedim. En pahalıları nasıldır bilmiyorum, ama genel olarak membran klavyeler rekabetçi oyunlar için çok da uygun değil. Hikayeli oyunlarda üzmez ama.
Yok bende de çalışmıyor tuş hissiyatı garip çünkü tuşlar eğimli yazmak biraz zorladı ama hemen alıştım ilk kez bağlıyorum tuş durumunu aşağı bıraktımH-E tuşlarına basınca W tuşuna basamıyorum. Bunu bi deneyebilirseniz çok memnun olurum hocam.
Hocam bu klavyenın orta kısımlarına doğru klavyenın alçağa gitme muhabbetını dıyorsanız artık o yenı nesıl klavyelerın hemen hepsınde var.Yok bende de çalışmıyor tuş hissiyatı garip çünkü tuşlar eğimli yazmak biraz zorladı ama hemen alıştım ilk kez bağlıyorum tuş durumunu aşağı bıraktım
![]()
Watch Desktop 2026.01.03 - 18.20.48.03 | Streamable
Watch "Desktop 2026.01.03 - 18.20.48.03" on Streamable.streamable.comMesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Uzun zamandır dandik klavyeler kullanıyorum tuş hissi iyi ama klavye spaceden F tuşlarına doğru sanki aşağı eğimli gibi space yüksekte f tuşlar aşağıda garip
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tuş testi sitelerinde wasdqe hepsine aynı anda basıyorum kayıp vermiyor buda oyun oynarken sorun çıkarmaz demek bir mekanik eder mi etmez tabi![]()
Sizin Rampage'de de mi 26 tuş yazıyor? Sanırım piyasada kabul gören bir 'yalan' bu.Neyse aynı anda sol ve sağ elimle önce 4 tuşa bastım algıladı. Sonra 6 tuşa astım yine algıladı. Yani 26 anti-ghosting yazıyor kutusunda bir miktar iş gördü. Yine de bu sanki altında su dolu bir buzdolabı poşetini yokluyor muşum hissinden dolayı sarmadı. Yani oyunda bu aynı anda basım bana hiç avantaj sağlamaz. Tabii bunun üretimini salmış olmalılar. Satışta olanlar ₺1000 falan çıkmış. Şu klavyeye ₺1000 versem üzülürüm. O dönem ₺200-300'mi ne almıştım. Machenike kadar tuşları hoş gözükmüyor, ama yukarıdaki multimedya tuşları bence knobdan daha iyi.
Oyun oynarken bu klavyenin aynı anda 3-4 tuşu algılayabileceğinden şüpheliyim.
H e basınca w basmadı videoda bar zaten o alçağa gitme muhabbetini çıkartanın Allah belasını versin ona öyle ctrl space havada qwerty f1 f2 aşağıda dandik rampage klavyem h e w basınca çalıştırıyor ama bu klavye yapamıyor onu onun dışında 10 12 tuşu aynı anda algılıyor test sitelerinde videoda da denediğim görülüyor zaten Bi yarım saat kullandım klavyeyi forumdaki yanıtlarımı da onunla yazdım sert gelmedi aksine yumuşak geldi bana şuan kullandığım dandik rampage klavyeye göre basış hissiyatı olarak ağır geliyor olabilir ama tuş kullanımında bir sertlik hissetmedim Yazı yazması da zor değil bağladıktan sonra ilk yorumumu yazarken alıştım bileHocam bu klavyenın orta kısımlarına doğru klavyenın alçağa gitme muhabbetını dıyorsanız artık o yenı nesıl klavyelerın hemen hepsınde var.
Sizde de H-E'ye basınca W çalışmadı mı? Demek ki hepsinde var. Bazı kombınasyonlarda 4-5 tuşa kadar çalışıyor bazılarında 3. tuşu algılamıyor.
Peki size tuşlar biraz sert geldi mi? Yazı yazmayı denediniz mi birkaç cümle?
Sizin Rampage'de de mi 26 tuş yazıyor? Sanırım piyasada kabul gören bir 'yalan' bu.Masaüstünde çalışıyorsa o tuşlar oyunda da çalışacaktır hocam.