R5 5600 oc tavsiyesi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,362
Asus Tuf b450 plus var anakart, power corsair 550w bronze, soğutucu 120mm kule tipi 60-62 arası occt de 20dk kadar bekleyince. Eski anakart gigabyte'tı asus'ta daha önce stabil şekilde oc yapan ayar ile birlikte voltaj vs mhz tavsiyesi verebilir mi? Stabil istiyorum en üstü test etme hedefim yok.

5600x için kaç ghz ideal olur bir de test etmek için önerebileceğiniz voltaj var mı
hocam ben 4.4ghz 1.1v
4.7ghz 1.180-1.2v yapıyorum zammanında frost commender ile 4.980e kadar çıkarabildim

size şöyle söyleyeyim bunun kesin bir sonucu için ilk önce işlemci silikon kalite testine tabir tutmanız lazım benim 5600 4.8 ghz stabil durumda
1.2v 4700mhz verince direkt siyah ekran yedim test başlamadı bile :kekw:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

SE-214XT ile aynı performansı veremez bence dark x123 ama ben bu soğutucunun fanını ARGB fan ile değiştirmiştim. Ptm uyguladıktan sonra yanlış mı taktım diyeceğim ama soğutucu da mandallı soğutucu. Tam oturmama ihtimali yok gibi ne diyorsunuz?
Kasa ile alakası olabilir kasanız ne ?

PSU test yapmış mıydınız hocam kaç dereceyi görüyorsunuz bir de soğutucu ne?
psu yapmadım oyunlarda 1 kere 70i geçemedim frost commender ile(en baba kule tiplerinden)

4.6ghz ile dene 1.2vu

Kasa mesh değil ama önceden de bu kadar ısınmıyordu sanırım, denemek için önünü komple açsam değişen bir şey olmayacak gibi.

Assasing King Kullanıyorum Silikon kalitem düşük, PBO da All Core -30 yaparsam direk kapanıyor hatta -15 -10 yaparsamda kapanıyor. Ama Manuel 4.7 GHZ 1.4 Voltta kapanmadan çalışıyor. Bana tavsiyeniz var mıdır?????

psu yapmadım oyunlarda 1 kere 70i geçemedim frost commender ile(en baba kule tiplerinden)

4.6ghz ile dene 1.2vu
kaç mhz vermiştiniz bende denedim de çok avanak bir volt vermem gerekti

Assasing King Kullanıyorum Silikon kalitem düşük, PBO da All Core -30 yaparsam direk kapanıyor hatta -15 -10 yaparsamda kapanıyor. Ama Manuel 4.7 GHZ 1.4 Voltta kapanmadan çalışıyor. Bana tavsiyeniz var mıdır?????
hemen elini çek 1.4 volt ne demek lütfen yapma

hocam hatırlamıyorum ama 1.4ü geçiyodu galiba abdullah abinin videosundan bakarak yapmıştım kendim o civarlarda

4.450 veya 4.550 mhz arasında gitmen ve 1.28 volt vermeni öneririm çok fazla 1.4

hemen elini çek 1.4 volt ne demek lütfen yapma

4.6ghz ile dene 1.2vu
4.6ghz 1.2v ile sorunsuz test etti ve testi bitirdi ryzen master, şimdi yavaş yavaş mhz mi arttırayım yoksa hem voltaj hem mhz mi arttırayım sizce?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,982
Üyeler
187,602
Son üye
erenuygun
Geri