R5 5600 oc tavsiyesi

Marginale

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,362
Asus Tuf b450 plus var anakart, power corsair 550w bronze, soğutucu 120mm kule tipi 60-62 arası occt de 20dk kadar bekleyince. Eski anakart gigabyte'tı asus'ta daha önce stabil şekilde oc yapan ayar ile birlikte voltaj vs mhz tavsiyesi verebilir mi? Stabil istiyorum en üstü test etme hedefim yok.

4.450 veya 4.550 mhz arasında gitmen ve 1.28 volt vermeni öneririm çok fazla 1.4
1767551773183.webp

bu ayarlar gibiydi

4.6ghz 1.2v ile sorunsuz test etti ve testi bitirdi ryzen master, şimdi yavaş yavaş mhz mi arttırayım yoksa hem voltaj hem mhz mi arttırayım sizce?
hocam ayarı ryzen masterdan yap
testi r23den yap
4.7ghz 1.250-1.275v dene

Ben undervolt yaptım bu işlemciye gerek yok uçmasına kaçmasına, bir de üzerine arctic 300 mm sıvı soğutma taktım 50 yi geçmiyor sıcaklık full yükte.

Sabit frekansta daha çok elektrik tüketmez mi peki?
yılda 13-14tl oynar masa üstünde takılırsan
zaten biz bu aletleri kullanacağız masaüstünde dursa tamam fazladan tüketir ancak yükte daha az tüketir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben undervolt yaptım bu işlemciye gerek yok uçmasına kaçmasına, bir de üzerine arctic 300 mm sıvı soğutma taktım 50 yi geçmiyor sıcaklık full yükte.
oc+uv kadar efsane bişey yok

Peki sizce temudan alınan şu argb fanlar mı daha kaliteli üfler yoksa dark x123'ün üstünde ki kendi fan mı?

Hacı abi o zevk meselesi ya tabii senin kararına da saygımız var ama ben yapmak istiyorum. Memnun kalmazsam geri kapatırım zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki sizce temudan alınan şu argb fanlar mı daha kaliteli üfler yoksa dark x123'ün üstünde ki kendi fan mı?
Hiç alıp kullanmadım bilgim yok ama cfm leri çok önemli onlara bakın hocam.

Kasa mesh değil ama önceden de bu kadar ısınmıyordu sanırım, denemek için önünü komple açsam değişen bir şey olmayacak gibi.
kral kasanın kapağını aç her gün odayı havalandır daha serin çalışır
bende benimkine abzürt demiştim hadjsakdhaskd bende 1.35 volt ile 4.950 sabitleyebildim ama derece 75 kadar fırlamıştı
bende senden şu ekran kartına oc+uv ayarını alayım be hocam

Geri