Yeni aldığım pc çok sesli çalışıyor

Reaksiyon skoru
21
Merhabalar bugün bilgisayar aldım, ayrı ayrı alıp güvenilir bir yere toplattırdım.Montaj esnasında da dikkatimi çekmişti sonra geçer diye pek takmamıştım ama yaptığım ayarlara rağmen hala çok sesli ve daha bilgisayar açılırken çıkıyor bu ses.Fan ayarlarını değiştirdim 450-500 rpme aldım gpu ve cpuyu yükte değilken 0 rpme aldım yine aynı.Kasam aerocool p500c içinde kendi fanları var ve montech lightflow 360 sıvı soğutma kullanıyorum.Sesin videosunu ve kendim az çok yaptığım fan ayarları şöyle

Ekler

• E8A9B047-138B-40E3-9BC1-8E7418EE8A98.webp
    E8A9B047-138B-40E3-9BC1-8E7418EE8A98.webp
    996.6 KB · Hit: 32
  • 2E00D548-7FE9-4CA9-AE70-FDF968D85CE9.webp
    2E00D548-7FE9-4CA9-AE70-FDF968D85CE9.webp
    1,022.7 KB · Hit: 30
  • BD7820CB-1285-4294-9638-80201BDC8520.webp
    BD7820CB-1285-4294-9638-80201BDC8520.webp
    1 MB · Hit: 26
  • C936D86F-2A2A-41E6-8876-5FEBB7DEB3C2.webp
    C936D86F-2A2A-41E6-8876-5FEBB7DEB3C2.webp
    996 KB · Hit: 31
@igito senin Kasa değil mi bu yardım et

Gemini’a falan sordum kasanın fanlar huba bağlı dedi ve zaten biosta kasa fanları gözükmüyor o yüzden hızlarını ayarlayamıyorum o yüzden şuan full hızda çalışıyolar büyük ihtimal,o kabloya dokunmadan fan hızlarını değiştirmenin bir yolu yok mu kablo işlerine girmek hiç istemiyorum

aerocool 'un kasaları çok tırt oluyor. Ama genede bu fan sesi normal değil. Kasa fanların 3 pin mi yoksa 4 pin mi ?

Fanları direk molexten enerji flan mı çektiriyon full+full performansta mı çalışıyorlar nedir.

Hiç normal değil o ses.

Ayarlar otomatik olunca da mı böyle mi ses çıkarıyor?

aerocool 'un kasaları çok tırt oluyor. Ama genede bu fan sesi normal değil. Kasa fanların 3 pin mi yoksa 4 pin mi ?

Fanları direk molexten enerji flan mı çektiriyon full+full performansta mı çalışıyorlar nedir.

Hiç normal değil o ses.
Hocam o sesin çekildiği esnada pcyi daha yeni biostaydım fanlar 400-500 rpmdeydi.Kasa fanları 4 pin biostan pwm falan da seçtim ama biosta kasa fanı gözükmüyor zaten o yüzden ayarlayamıyorum.
Bu kasanın fanları için zaten sesli denilmiyor muydu ?
Şuan 1800 rpm 34 desibelde falan çalışıyor o fanlar maksimum ayarda baya anormal.
Ayarlar otomatik olunca da mı böyle mi ses çıkarıyor?
Evet zaten o yüzden oynadım biraz ayarlarla da 1400 rpmden 400e çeksem bile sesi değişmedi o kabloyu sys fan 1e takmam gerekiyor sanırım ama kablolamayı çok iyi yapmışlar hiç dokunmak istemiyorum

@igito senin Kasa değil mi bu yardım et
evet benim kasa ama böyle ses çıkmıyor benim kasadan üstelik altta da fan var bende
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar bugün bilgisayar aldım, ayrı ayrı alıp güvenilir bir yere toplattırdım.Montaj esnasında da dikkatimi çekmişti sonra geçer diye pek takmamıştım ama yaptığım ayarlara rağmen hala çok sesli ve daha bilgisayar açılırken çıkıyor bu ses.Fan ayarlarını değiştirdim 450-500 rpme aldım gpu ve cpuyu yükte değilken 0 rpme aldım yine aynı.Kasam aerocool p500c içinde kendi fanları var ve montech lightflow 360 sıvı soğutma kullanıyorum.Sesin videosunu ve kendim az çok yaptığım fan ayarları şöyle

hocam senin kasanın fanları bağlanmamış gibi duruyor direk açılır açılmaz bu ses başlıyor demende bunu gösteriyor çünkü benim kasamda da aynı şey oluyor pc yi açar açmaz 1 2 sn fanlar full rpm başlayıp sonra yavaşlıyor ben ne ayar yapıysam ona dönüyor. sen bi fan bağlantılarını kontrol et anakart üzerindeki sys fan ya da cha fan yazan soketler olacak oraya bağlaman lazım kasa fanlarını

evet benim kasa ama böyle ses çıkmıyor benim kasadan üstelik altta da fan var bende

hocam senin kasanın fanları bağlanmamış gibi duruyor direk açılır açılmaz bu ses başlıyor demende bunu gösteriyor çünkü benim kasamda da aynı şey oluyor pc yi açar açmaz 1 2 sn fanlar full rpm başlayıp sonra yavaşlıyor ben ne ayar yapıysam ona dönüyor. sen bi fan bağlantılarını kontrol et anakart üzerindeki sys fan ya da cha fan yazan soketler olacak oraya bağlaman lazım kasa fanlarını
Hocam sen nerden kontrol ediyorsun fanın hızını renklerini falan

Hocam sen nerden kontrol ediyorsun fanın hızını renklerini falan
ben ışık rengini mecbur kasanın kontrolcüsüne bağlayıp led düğmesinden kontrol ediyorum anakartımda argb desteği yok. fan hızını biostan kontrol edebiliyorum ama. kendimce bir fan eğrisi oluşturdum ona göre çalışıyor fanlar. bende sadece 10 tane fan olduğu için (gpu ve sıvı soğutma pompasını sayarsak 3+1 fan) doğal olarak fan uğultusu var sadece. ama ağır iş yükünde biraz uğultu artıyor onu da ben kendim ayarladım zaten sıcaklık çok artmasın diye

ben ışık rengini mecbur kasanın kontrolcüsüne bağlayıp led düğmesinden kontrol ediyorum anakartımda argb desteği yok. fan hızını biostan kontrol edebiliyorum ama. kendimce bir fan eğrisi oluşturdum ona göre çalışıyor fanlar. bende sadece 10 tane fan olduğu için (gpu ve sıvı soğutma pompasını sayarsak 3+1 fan) doğal olarak fan uğultusu var sadece. ama ağır iş yükünde biraz uğultu artıyor onu da ben kendim ayarladım zaten sıcaklık çok artmasın diye
Yok hocam normal kullanışla alakası yok bunun açma tuşuna tıkladığım anda olan bir şey ama o attığım fotoğraflara bakarsan görürsün sadece bi tane fanda rpm değeri yazıyor diğerleri yok benim anakartta gözükmüyor

Yok hocam normal kullanışla alakası yok bunun açma tuşuna tıkladığım anda olan bir şey ama o attığım fotoğraflara bakarsan görürsün sadece bi tane fanda rpm değeri yazıyor diğerleri yok benim anakartta gözükmüyor
⬇️⬇️⬇️

Montajı yaptırdığım yere bi sorucam tekrar sys fana taktılar mı diye sorun ondan kaynaklı yüksek ihtimal