Yurt Dışından Gümrüksüz Alışveriş Tarihe Karıştı

tekno_dahisi

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,149
6 Şubat 2026’dan itibaren yurt dışından yapılan tüm alışverişlerde artık gümrük vergisi ödemek zorunlu olacak. Daha önce 30 Euro’ya kadar olan siparişlerde gümrük muafiyeti vardı, ama Resmi Gazete’de çıkan yeni kararla bu uygulama tamamen kaldırıldı.
Bu değişiklikle Temu, AliExpress ve Amazon gibi sitelerden ucuz alışveriş dönemi sona eriyor. Kararın nedeni ise yerli üreticiler ve ithalatçıların, yurt dışı fiyatlarının rekabeti bozduğu gerekçesiyle talepte bulunması.

1767744858295.webp

Kaynak https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/01/20260107-3.pdf

SON KEZ SHEİN İLK SİPARİŞ FLN KULLANIYIM BARİ

Temu'da ödemede alınan %60 vergi ne vergisiydi ki?

• Beğen
Reaksiyonlar: Styx
SON KEZ SHEİN İLK SİPARİŞ FLN KULLANIYIM BARİ
6 şubat 2026 kadar gümrükten geçecekse sorun olmayacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eskiden 30 €’ya kadar yurt dışı ürünleri vergi ödemeden alınabiliyordu (vergi muafiyeti). 6 Şubat 2026’dan sonra bu kaldırıldı; artık her ürün için KDV, ÖTV (varsa), gümrük vergisi ve beyan ücreti ödenecek.

6 şubat 2026 kadar gümrükten geçecekse sorun olmayacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Eskiden 30 €’ya kadar yurt dışı ürünleri vergi ödemeden alınabiliyordu (vergi muafiyeti). 6 Şubat 2026’dan sonra bu kaldırıldı; artık her ürün için KDV, ÖTV (varsa), gümrük vergisi ve beyan ücreti ödenecek.
bizim ödediğimiz yüzde 60 vergi neyin vergi o zaman

6 şubatta tamamen sona erecek. Yani yurt dışından alacağınız bir iğne için bile çok büyük bedeller ödeyeceğiz.
Yerli esnaf yurt dışından getirttiği fason malları bize kat be kat fiyatına rahatça iteleyebilecek yani.
Afganistan bile alışveriş yapabiliyor hahaha.
Ne diyim, çok yorum yapmak istiyorum ama silivri soğuktur.
Sandık gelmesi lazım.

son kez temudan bişi alim :'(

💡🤲 yaparsa onlar yapar

Ben de onu anlayamadım hocam. 30 Euro'ya kadar alışverişlerde vergi ödeniyordu zaten, hatta Temu gibi yerlerde sepette otomatik hesaplıyordu. 30 Euro üzeri olursa zaten direkt gümrüğe takılıyordu, ne gibi bi değişiklik olacak anlamadım.

Ben de onu anlayamadım hocam. 30 Euro'ya kadar alışverişlerde vergi ödeniyordu zaten, hatta Temu gibi yerlerde sepette otomatik hesaplıyordu. 30 Euro üzeri olursa zaten direkt gümrüğe takılıyordu, ne gibi bi değişiklik olacak anlamadım.
Temu'nun yurtdışı bölümünden sipariş vermek daha maliyetli olacak. Gümrük işleri için gidip birisini tutacaksınız. Kargoda kalan süre boyunca parasını ödeyeceksiniz. Bir dünya dosya işiyle uğraşacaksınız. %60 değil belki %600 vergi ödemiş olacaksınız. Kısacası bundan dolayı kimse alışveriş yapmayacak. Bizde gidip Türkiye'deki esnaflardan kalın fiyatlarla ürünleri alacağız. Esnaflar çok ağladılar. Sonuçlarını aldılar.

Son düzenleme:
Halk düşmanlığında prime dönemi. Ver mehteri!

Geri