Evrim Kuran Mucizeleri 9 (ateistleri kendi silahları ile vurmak)

Kuranda hırsızlık yapmanın cezası maide suresi 38.ayet
Diyanet İşleri Başkanlığı, Kuranı Kerim adlı sayfa meali ve tefsiri,
Maide Suresi 38.Ayet: Hırsızlık eden erkek ve hırsızlık eden kadının yaptıklarına karşılık bir ceza, Allah’tan bir ibret olarak ellerini kesin. Allah güçlüdür, hikmet sahibidir.
Tefsir: Hırsız bu suçu ilk defa işlemişse fakihlerin çoğunluğuna göre sağ eli bileğinden kesilir. Suçun tekrarı halinde verilecek ceza konusunda hukukçular farklı görüşlere sahiptirler: Hz. Ali, Hz. Ömer ve Ebû Hanîfe’ye göre suçu ikinci defa işleyen hırsızı te’dip için hapis ve sopa cezası uygulanır fakat eli veya ayağı kesilmez. Çoğunluğa göre ise ikincisinde sol ayağı kesilir (İbn Âşûr, VI, 192).
--------------------------------------------------
Diyanet işleri başkanlığının kurandaki hırsızlık ayetinin mealini ve tefsirini yanlış ve eksik yapmıştır.Allahın hırsızlık yapanın ellerini kesin demesi aslında ellerine kesik atın(kesik çizgisi) demesidir.aynı zamanda ellerini hırsızlıktan engelleyin,alıkoyun anlamındadır.
Allah, hırsızlık yapanın ellerini bilekten kesin dememiştir.aynı zamanda ayaktan ise hiç bahsetmemiş tir dolayısıyla diyanetin tefsirde ayaktan bahsetmesi yanlıştır.Allahın dediği olur,Allah ne demişse onun doğru olarak tercüme edilmesi gerekir.tefsirde geçmişteki bazı dini bilgisi olan şahsiyetlerin sözlerini örnek olarak göstermesi yanlıştır çünkü onlarda yanlış anlayıp yanlış söylemiş olabilirler.dini hükümlerde yanlış bilgi verip yanlış uygulamaya sebep olmak yada yanlış inanca sahip olunmasına sebep olmak büyük günahtır.
Hırsızlık yapan insanın eli, diyanetin dediği gibi kesilirse eğer insan artık çalışamaz hale gelir.ayni zamanda engelli duruma düşer.bir insan hırsızlık yaptı diye elinin uzvu kesilmez, bu durumda insan ellerini kullanamaz hale geleceği için gene hırsızlık yapmak zorunda kalır.ayrica insan eli bilekten kesildiğinde kan kaybından ölür.
İnsan eliyle abdest alır ve namaz kılar.eliyle çalışır ve para kazanır.bir insan hırsızlık yaptı diye ellerinin uzvunu koparmanin sonucunda insan, hayatı boyunca zorluk çeker dolayısıyla böyle bir suçun cezası kesinlikle tüm hayatı boyunca zorluk çekmesine sebep olmamalıdır.bu büyük bir kul hakkıdır.bu büyük bir acımasızlıktır.diyanetin insanların birbirini affetmesi gerektiği ile ilgili ayetlerden ve hadisi şeriflerden bahsetmesi gerekir.Allah bağışlayıcıdır ve tövbe edip durumlarını düzelten insanları sever.kuran, uluslararası bir kutsal kitaptır ve tüm milletleri ilgilendirir.dünyanın herhangi bir yerindeki bazı dini gruplar meali yanliş anlayıp aynı şekilde uygulamada bulunabilirler bu çok büyük günah olmakla beraber dini ve toplumsal sorunlarada sebep olur.
İnternette araştirma yapildiğinda araştirmacilar, Bayraktar Bayraklı - Mehmet Okuyan - Sadık Türkmen'nin görüşlerini bulabilirsiniz.

Nisa 34 argümanı ne zaman gelecek diye bekliyorum bakıyorum ki gelmiş, bunu şöyle çürütelim.
Ayrıca Mehmet Okuyan'ın mealinde böyle yazmıyor.
Birazcık araştırma yapsaydınız Kur'an-ı Kerim'in Nisa 34'ünde geçen dövme anlamının farklı olduğunu anlardınız.
Ha yani diyorsun ki Diyanet kuranı yanlış gösteriyor ve insanlara yanlış öğretiyor bu mudur ? madem doğrusu bu neden diyanet bunu düzeltmiyor tamamen merak amaçlı soruyorum. Bu diğer arkadaşla konuşmayı kestim çünkü kendisi doğanın yasası olan evrimin olmadığını söylüyor. Dövmek kısmı hadi öyle olsun bakalım kadınların bu kadar ezilmesinden rahatsızlık duyuyorum bunu nasıl çözeceğiz ? kapatılmanın zorunlu olduğu , tek başına izinsiz dışarı bile çıkamaması gibi gibi. Çocuk yaştaki bir kız ile evlenen bir insanın olduğunu ve bunu normalleştiriyor ben bundan da rahatsız oluyorum ona ne yapacağız mesela ?

Ha yani diyorsun ki Diyanet kuranı yanlış gösteriyor ve insanlara yanlış öğretiyor bu mudur ? madem doğrusu bu neden diyanet bunu düzeltmiyor tamamen merak amaçlı soruyorum. Bu diğer arkadaşla konuşmayı kestim çünkü kendisi doğanın yasası olan evrimin olmadığını söylüyor. Dövmek kısmı hadi öyle olsun bakalım kadınların bu kadar ezilmesinden rahatsızlık duyuyorum bunu nasıl çözeceğiz ? kapatılmanın zorunlu olduğu , tek başına izinsiz dışarı bile çıkamaması gibi gibi. Çocuk yaştaki bir kız ile evlenen bir insanın olduğunu ve bunu normalleştiriyor ben bundan da rahatsız oluyorum ona ne yapacağız mesela ?
Dediğinin yarısının açıklamasını ben yaptım fakat yazdıklarımı doğru düzgün okumuyorsun ve sanki açıklamamış gibi tekrardan aynı şeyi soruyorsun. Ben şu an sana harfi harfiyen detaylı bir açıklama yapsamda yine kendince, denileni sıfırlayıp aynı sorunun farklı bir biçimdeki halini tekrar sorucaksın. Seninki bir tür hastalık, bir şeye bağımlı halde yaşamayı, sorumluluk almayı sevmiyorsun.

Dediğinin yarısının açıklamasını ben yaptım fakat yazdıklarımı doğru düzgün okumuyorsun ve sanki açıklamamış gibi tekrardan aynı şeyi soruyorsun. Ben şu an sana harfi harfiyen detaylı bir açıklama yapsamda yine kendince, denileni sıfırlayıp aynı sorunun farklı bir biçimdeki halini tekrar sorucaksın. Seninki bir tür hastalık, bir şeye bağımlı halde yaşamayı, sorumluluk almayı sevmiyorsun.
Sorumluluk almaktan korktuğum yok bana bunu %100 ispatları ile gösterebilecek biri yok bundan dolayı inanmıyorum. Ateşle oynayan bir çocuk örneği vermişsin eğer biri seni aldatırsa gidip döver misin ? nasıl bir mantık bu aldatmayı savunmuyorum bir insanın yapabileceği en kötü şeylerden biri aldatmak dediğin şey sadece cinsel yol ile olmaz sana yalan söyleyen biri yine seni aldatmaktır sana yalan söyleyen bir kadına vuracakmısın yani ? keşke inanabilsem bir dine en azından içim rahat olur ve yaşamak için bir amacım olur ama düşünen ve sorgulayan canlılar olduğumuz için bende düşünüyorum sorguluyorum tanrının veya Allah'ın varlığını kanıtlayacak en ufak kanıt bulamıyorum. Son olarak bir inancın olmadan yaşamak inanarak yaşamaktan çok daha zor en azından bir amacın ve sonunun ne olacağını biliyorsun yani bunun sorumluluk ile bir ilgisi yok , eskiden müslümandım ağır müslümandım hem de , durduk yere inancım yok olmadı eğer bir tanrı varsa da oda islam dinin tanrısı değildir böyle düşünüyorum.

Sorumluluk almaktan korktuğum yok bana bunu %100 ispatları ile gösterebilecek biri yok bundan dolayı inanmıyorum. Ateşle oynayan bir çocuk örneği vermişsin eğer biri seni aldatırsa gidip döver misin ? nasıl bir mantık bu aldatmayı savunmuyorum bir insanın yapabileceği en kötü şeylerden biri aldatmak dediğin şey sadece cinsel yol ile olmaz sana yalan söyleyen biri yine seni aldatmaktır sana yalan söyleyen bir kadına vuracakmısın yani ? keşke inanabilsem bir dine en azından içim rahat olur ve yaşamak için bir amacım olur ama düşünen ve sorgulayan canlılar olduğumuz için bende düşünüyorum sorguluyorum tanrının veya Allah'ın varlığını kanıtlayacak en ufak kanıt bulamıyorum. Son olarak bir inancın olmadan yaşamak inanarak yaşamaktan çok daha zor en azından bir amacın ve sonunun ne olacağını biliyorsun yani bunun sorumluluk ile bir ilgisi yok , eskiden müslümandım ağır müslümandım hem de , durduk yere inancım yok olmadı eğer bir tanrı varsa da oda islam dinin tanrısı değildir böyle düşünüyorum.
%100 ispattan kastın ne mesela? İnanç bilgiyle olmaz his veya his-bilgiyle ortaya çıkar. Nisa 34'e ise tekrar geri dönersek kimisi "bırakmak" kimisi "dövmek" kimisi "boşamak" yazar. Bir kaynak dövmek yazarken diğer kaynak olan Yaşar Nuri Öztürk boşamak anlamında olan bırakmayı yazar. Benim Arapçam olmadığı için net olarak şudur diyemiyorum ama bu demek değildir ki benim dediklerimin doğruluk payı yoktur. Aklına takılan bir ayeti burada saldırı amacıyla kullanmak yerine tefsir okuyarak bu ayet hakkında bilgi edinebilirsin. Orda yazmışsın birde inançsız olmanın derdi tasası inançta yok. İnançsız birinin bağımlı olduğu, bilmesi gerekeni,savunması gerekeni yoktur. Zaten millet D Tema, Celal Şengör gibi bir Jeologdan fazlası olmayıp patavatsız konuşan adamı örnek almasıyla bu gibi durumlar arttı. Diamond Tema'nın Mısır Videoları önde olmak üzere diğer videolarınıda izlerdim fakat bu aralar bildiğin İslam'a saldırıp 14-15 yaşındaki veletlerden "abi abi bu konu hakkında ne düşünüyorsun" soru alıp hayatını sürdüren birisi haline dönüştü. Dine bağımlı kalmadığınız gibi bu gibi dangalaklarada bağımlı kalmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,923
Üyeler
187,749
Son üye
Doblosolfar
Geri