novain
80+
- Reaksiyon skoru
- 84
Arkadaşlar 5060ti 16gb sistemim için 2k monitore geçme kararı verdim. Rekabetçi oyun nadir oynuyorum. Spor, yarış ve hikayeli genel olarak.
- minimum 350nit parlaklık, 400 olsa daha güzel olur(300 nit tecrübe ettim, yetersiz benim için)
- minimum 144hz tazeleme hızı
- minimum 8bit doğal Renk Derinliği, 10 olsa daha güzel olur
- yükseklik ayarlı (pivot)
- satıcısı itibariyle cayma hakkımı kolayca kullanmamın mümkün olacağı(en önemlisi)
Şu anda elimdeki Monitor:
https://www.epey.com/monitor/samsung-odyssey-g4-27-ls27bg400euxuf-s27bg40.html
- 400nit parlaklık, glow çok az, 240hz hdr ile 12bit Renk Derinliği veriyor ama maalesef fhd. Çözünürlük dışında o kadar iyi ki iade etmek çok zor gelecek.
Bulduğum bazı modeller şunlar:
KTC H27E6 : Özellikleri harika ancak iade ettiğim Lg monitörde yaşadığım sürprizleri yaşamak istemiyorum açıkçası.
https://www.epey.com/monitor/ktc-h27e6.html
Samsung Odyssey G65B : gamepad ile 1 metreden fazla, klavye fare ile 40 cm civarı mesafen bakıyorum panele. Curved çok makul bulmadım. Bir de masada kapladığı yer çok fazla. 31 cm derinliği var standı ile birlikte.
www.epey.com
Asus ROG Strix XG27ACS : Özelikleri fiyatına göre çok makul değil gibi, bir de Asus monitorlerle ilgili şikayetler çok.
www.epey.com
Asus ROG Strix XG27ACG : Üsttekine kıyasla statik parlaklığı yüksek, sRGB kapsamı düşük.
www.epey.com
Asus TUF Gaming VG27AQL5A : Çok F/P duruyor. Vatan bilgisayar, online satışlar için cayma hakkını nasıl kullandırıyor, merak ediyorum. Tecrübesi olan varsa fikirleri önemli.
www.epey.com
AOC Q27G4ZR : Asus TUF ile beraber en F/P olanlar. Kronik coil whine olduğu bariz, kullanıcı yorumlarına göre.
www.epey.com
Samsung Odyssey G5 ips: G3 ve G5 serisi sorunlu ama VA panel olanlar için öyle sanırım. Bu nasıl bilemedim.
www.epey.com
Dell Alienware AW2725DM : Garantisi ısrarla övülen bir marka. Satıcı gaming gen tr. Arada aracı da yok. Cayma hakkında sorun yaşar mıyım bilemedim.
www.epey.com
Ekran kartım beklediğimden güçlü çıktı. Birkaç gün stresine katlanıp yıllarca kullanabileceğim bir 2k monitor almak istiyorum.
Bütçem daha da çıkabilir, güvenilir satıcı ve iyi model için. Ancak 2k 27 inç bir monitore de verilecek para aşağı yukarı bellidir diye düşünüyorum.
13 ocağa kadar karar alamazsam vazgeçip 1080p ile devam edeceğim, karar vermenin zor olmasından ötürü. Şimdiden teşekkürler.
- minimum 350nit parlaklık, 400 olsa daha güzel olur(300 nit tecrübe ettim, yetersiz benim için)
- minimum 144hz tazeleme hızı
- minimum 8bit doğal Renk Derinliği, 10 olsa daha güzel olur
- yükseklik ayarlı (pivot)
- satıcısı itibariyle cayma hakkımı kolayca kullanmamın mümkün olacağı(en önemlisi)
Şu anda elimdeki Monitor:
https://www.epey.com/monitor/samsung-odyssey-g4-27-ls27bg400euxuf-s27bg40.html
- 400nit parlaklık, glow çok az, 240hz hdr ile 12bit Renk Derinliği veriyor ama maalesef fhd. Çözünürlük dışında o kadar iyi ki iade etmek çok zor gelecek.
Bulduğum bazı modeller şunlar:
KTC H27E6 : Özellikleri harika ancak iade ettiğim Lg monitörde yaşadığım sürprizleri yaşamak istemiyorum açıkçası.
https://www.epey.com/monitor/ktc-h27e6.html
Samsung Odyssey G65B : gamepad ile 1 metreden fazla, klavye fare ile 40 cm civarı mesafen bakıyorum panele. Curved çok makul bulmadım. Bir de masada kapladığı yer çok fazla. 31 cm derinliği var standı ile birlikte.
Samsung Odyssey G6 27" LS27BG652EUXUF Monitör
Samsung Odyssey G6 27" LS27BG652EUXUF Monitör S27BG652EU detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Asus ROG Strix XG27ACS : Özelikleri fiyatına göre çok makul değil gibi, bir de Asus monitorlerle ilgili şikayetler çok.
Asus ROG Strix XG27ACS Monitör
Asus ROG Strix XG27ACS Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Asus ROG Strix XG27ACG Monitör
Asus ROG Strix XG27ACG Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Asus TUF Gaming VG27AQL5A : Çok F/P duruyor. Vatan bilgisayar, online satışlar için cayma hakkını nasıl kullandırıyor, merak ediyorum. Tecrübesi olan varsa fikirleri önemli.
Asus TUF Gaming VG27AQL5A Monitör
Asus TUF Gaming VG27AQL5A Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
AOC Q27G4ZR : Asus TUF ile beraber en F/P olanlar. Kronik coil whine olduğu bariz, kullanıcı yorumlarına göre.
AOC Q27G4ZR Monitör
AOC Q27G4ZR Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Samsung Odyssey G5 ips: G3 ve G5 serisi sorunlu ama VA panel olanlar için öyle sanırım. Bu nasıl bilemedim.
Samsung Odyssey G5 27" LS27DG502EUXUF (S27DG502) Monitör
Samsung Odyssey G5 27" LS27DG502EUXUF (S27DG502) Monitör S27DG502EU detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Dell Alienware AW2725DM : Garantisi ısrarla övülen bir marka. Satıcı gaming gen tr. Arada aracı da yok. Cayma hakkında sorun yaşar mıyım bilemedim.
Dell Alienware AW2725DM Monitör
Dell Alienware AW2725DM Monitör detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Ekran kartım beklediğimden güçlü çıktı. Birkaç gün stresine katlanıp yıllarca kullanabileceğim bir 2k monitor almak istiyorum.
Bütçem daha da çıkabilir, güvenilir satıcı ve iyi model için. Ancak 2k 27 inç bir monitore de verilecek para aşağı yukarı bellidir diye düşünüyorum.
13 ocağa kadar karar alamazsam vazgeçip 1080p ile devam edeceğim, karar vermenin zor olmasından ötürü. Şimdiden teşekkürler.