MAX 70.0000 TL CİVARINA KASA ÖNERİSİ

hala öyle, nvidia sıkıntılı son zamanlarda.
5070ti kullanıyorum ve baya sorunlu olan bf6 oynuyorum sıklıkla. driver çökne sorunu vardı. amd de bunu çok sık yaşıyodum. nvidia da da alt tab atınca oluyodu. nvidia bunu fixledi fps de arttı yani kötü değil. amd tarafını bilmiyoırum. en son 7700xt de bf6 için yayınladıkları driverı kurmuştum o bile çöküp duruyodu

alakası yok amd daha çok sorun teşkil ediyo ekran kartında. evet daha serin çalışıyo kartları, daha yüksek performansı daha uyguna veriyo. burda mevzu para ve tercihe kalıyo. param var ve olabildiğince az sorun yaşamak istiyorum bu yüzden 5070ti aldım
2 tarafında kartını kullandığım için bu işin şans işi ve bi değeri olmadığını söylüyorum. Amdsi olup hiç sıkıntı çekmeyen - dert peşini bırakmayan da gördüm nvidiası olup hiç sıkıntı çekmeyen - dert peşini bırakmayan gördüm.

9070xt güzel kart ama rtx,fsr ve frame gen konularında hala yerinde sayıyor amd. Yeni çıkan dlss 4.5 performans modu ile fsr 4 quality benzer görüntü veriyor nerdeyse. Frame gen olarak 6x e kadar destek gelecek. Reflex 2 yi de muhtemelen benzer dönemde çıkarıp zaten amd frame gene göre çok çok az olan gecikme işinide daha da azaltacaklar. Kas gücü işi biraz yazılımın yanında önemsiz gözükmeye başladı. 5070 in tek kötü yanı 12 gb vrame sahip olması. İlerde sıkıştırma yöntemleri ile tolere edilir gibime geliyor oda. Ortalama Nvidia kartlar amd ye göre 1.5gb daha az vram yiyor çünkü.
mfg %1 fpslerin içinden geçiyor, akıcılık avg fps değildir. 9070xt dlss4 fsr4 karşılaştırmasında bile 5070 ti ile kafa kafayayken 5070 savunmak delilik.

Ekran görüntüsü 2025-12-07 225227.webp

2 tarafında kartını kullandığım için bu işin şans işi ve bi değeri olmadığını söylüyorum. Amdsi olup hiç sıkıntı çekmeyen - dert peşini bırakmayan da gördüm nvidiası olup hiç sıkıntı çekmeyen - dert peşini bırakmayan gördüm.
o zaman önerilieriniz bekliyorum :)

bende iki markanında bi kaç kartını kullandım hatta intel b580 de kullandım. şuan hala elimde sapphire rx 7700xt nitro+ var. bende deneyimlerimi sunuyorum. amd veya nvidia veya intel fark etmez sorun yaşamayan arkadaşlar umarım hiç yaşamazlar. bunlar ticari şirket babamın şirketi değiller. sadece deneyimlerimi sunuyorum bende. fanboy demeniz boş bunu anlatmaya çalışıyorum

bende iki markanında bi kaç kartını kullandım hatta intel b580 de kullandım. şuan hala elimde sapphire rx 7700xt nitro+ var. bende deneyimlerimi sunuyorum. amd veya nvidia veya intel fark etmez sorun yaşamayan arkadaşlar umarım hiç yaşamazlar. bunlar ticari şirket babamın şirketi değiller. sadece deneyimlerimi sunuyorum bende. fanboy demeniz boş bunu anlatmaya çalışıyorum
zaten sana fanboy demedim, sadece değer vermenin bi mantığı olmadığını anlattım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o zaman önerilieriniz bekliyorum :)
Hocam bence bütçen dahilinde 9070xt bi sistem alman daha iyi olur ama fiyatlar hakkında bilgim olmadığı için öneri yapmam çok doğru olmaz. İtopyadan alma şartın var ise https://www.itopya.com/kaiser-21-v2...xt-16gb-16gb-ddr5-500gb-m2-ssd-oem-pak_h31871 buna bi bakabilirsin belki ama fiyatı iyi mi bilmiyorum.

zaten sana fanboy demedim, sadece değer vermenin bi mantığı olmadığını anlattım.
pardon diğer arkadaşlar dedi sanırım fanboyu. net bi değer vermedim ama benim deneyimlerimde ve gördüğüm kadarıyla evet sorun yaşamak şans ama amd nvidiya göre daha çok risk teşkil ediyo

Hocam bence bütçen dahilinde 9070xt bi sistem alman daha iyi olur ama fiyatlar hakkında bilgim olmadığı için öneri yapmam çok doğru olmaz. İtopyadan alma şartın var ise https://www.itopya.com/kaiser-21-v2...xt-16gb-16gb-ddr5-500gb-m2-ssd-oem-pak_h31871 buna bi bakabilirsin belki ama fiyatı iyi mi bilmiyorum.
ssd 1tb olabilir ram 32 olabilir, fiyatı da çok kötü değil bi bakın bence hocam.

pardon diğer arkadaşlar dedi sanırım fanboyu. net bi değer vermedim ama benim deneyimlerimde ve gördüğüm kadarıyla evet sorun yaşamak şans ama amd nvidiya göre daha çok risk teşkil ediyo
bilmiyorum ben tersine denk geldiğim için öyle düşünmüyorum belki de ama sende buna denk gelmişsindir ve olabilir.

rezil bi sistem. sen öneride bulunma kardeşim. akakçeden ilan atmakla olmuyo

mfg %1 fpslerin içinden geçiyor, akıcılık avg fps değildir. 9070xt dlss4 fsr4 karşılaştırmasında bile 5070 ti ile kafa kafayayken 5070 savunmak delilik.

Alıntıyı görüntüle
Hocam eğer deneyimlemediyseniz eğer Amd frame gen ile Nvidia frame gen arasında dağlar kadar fark var. Ben amd den yeni geçtim. Mesela baz 60 fps de %1 fps 35 falan olunca akıcılık da anlıyorsunuz. Frame gen açık 120 fps de 45 fps %1 low değeri gösterse dahi drop yaşanmıyor. Asıl fark ise gecikme de bitiyor. İntel xess frame gen bile dağlar kadar iyi çalışıyor amd ye göre. Deneyimlemediyseniz Optiscaller ile cyberpunk ta test etmenizi tavsiye ederim. %1 olayınıda bizzat bakarsınız. Burda mesela 9070xt tercih etsem ben kesinlikle vram farkından tercih ederdim. Kas gücü zaten dlss performansı moda alarak tolere ederim. Neden çünkü fsr dan her türlü iyi gözüküyor

ssd 1tb olabilir ram 32 olabilir, fiyatı da çok kötü değil bi bakın bence hocam.

bilmiyorum ben tersine denk geldiğim için öyle düşünmüyorum belki de ama sende buna denk gelmişsindir ve olabilir.
hala amd ? kafamda

Hocam eğer deneyimlemediyseniz eğer Amd frame gen ile Nvidia frame gen arasında dağlar kadar fark var. Ben amd den yeni geçtim. Mesela baz 60 fps de %1 fps 35 falan olunca akıcılık da anlıyorsunuz. Frame gen açık 120 fps de 45 fps %1 low değeri gösterse dahi drop yaşanmıyor. Asıl fark ise gecikme de bitiyor. İntel xess frame gen bile dağlar kadar iyi çalışıyor amd ye göre. Deneyimlemediyseniz Optiscaller ile cyberpunk ta test etmenizi tavsiye ederim. %1 olayınıda bizzat bakarsınız.
deneyimledim, kendimde 9060xt arkadaşımda 5060 ti var akıcılık olarak zerre fark göremedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,183,154
Üyeler
187,785
Son üye
Allah'ın Yalnız Kulu
Geri