Çözüldü✓ Kasa rengi değiştirme

Reaksiyon skoru
65
bundan 1 ay önce kadeşime 2. el bir pc topladım 2. el parçaları test etme imkanım olmadığından bilgisayacıya kurulumunu yaptırdım kasamda normalde renk değiştirme özelliği var reset tuşunu fan kutusuna takmam lazımmış anakart çok aşağıda duruyor elimi bile sokmam bile çok zorken hangisinin 2 pinli reset kablosu olduğunu nasıl anlayabilir ve nasıl takabilirim ayrıca bu power reset hepsi yan yana mı yoksa reset ve power birbirine bağlı değil mi

Reset tuşu hangisi ise ondan çıkan kabloyu bulacaksın.
Ayrıca yapan adam neden takmamış?

abi benim bildiğim anakartın sağ alt kısmında bir sürü pinli kablo(power reset vs) var ben hangisinin reset olduğunu nereden öğrenebilirim anakarttan çıkarıp fan kutusuna takacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

abi yapan adam çoğu şeyi düzgün yapmamıştı kasanın bütün yan fanlarını egzoz yapmıştı sadece alttan hava alıyordu

abi benim bildiğim anakartın sağ alt kısmında bir sürü pinli kablo(power reset vs) var ben hangisinin reset olduğunu nereden öğrenebilirim anakarttan çıkarıp fan kutusuna takacağım

abi yapan adam çoğu şeyi düzgün yapmamıştı kasanın bütün yan fanlarını egzoz yapmıştı sadece alttan hava alıyordu
Reset düğmesine giden kabloyu takip et ayrıca reset diye yazıyor üstünde.

images (23).webp

Buradan bakabilirsin.

bi tam üzerindeki yazıyı okyuamıyorum anakartım çok altta

abi gptye sordum 6 8 diyor a520için ayrıca kabloyu çıkarmam için ekran kartımı çıkarmam gerekiyor mu veya cımbızla çıkarsam zarar görür mü pinler
6-8 power sen reset çıkartacaksan altındakini çıkartacaksın. Zarar verme olasılığın çok düşük sakin çıkart yeter. Metal nesne ile uğraşma zarar verebilirsin. Direkt elinle yaparsın.
Üstüne yazıyor zaten bu videoya bak.

Olabilen herkes bilgisayarcı olmuş. bir şey sorunca hiçbirşey bilmiyorlar tek işleri ölü fiyata ürün alıp fahiş fiyattan satmak. bide format atmak.

6-8 power sen reset çıkartacaksan altındakini çıkartacaksın. Zarar verme olasılığın çok düşük sakin çıkart yeter. Metal nesne ile uğraşma zarar verebilirsin. Direkt elinle yaparsın.
Üstüne yazıyor zaten bu videoya bak.
abi anakartım kasanın altında kaldığından ne yazıyı görebiliyorum ne elimi sokabiliyorum cımbız mantıklı gibi birde bütün anakartlarda aynı mı

Olabilen herkes bilgisayarcı olmuş. bir şey sorunca hiçbirşey bilmiyorlar tek işleri ölü fiyata ürün alıp fahiş fiyattan satmak. bide format atmak.
abi 1500 tl verdim çoğu şeyi yanlış yapmış kasanın arkasını kelepçeyle düzenlememiş fanları yanlış takmış bütün ürünlerin kutularını atmış

abi anakartım kasanın altında kaldığından ne yazıyı görebiliyorum ne elimi sokabiliyorum cımbız mantıklı gibi birde bütün anakartlarda aynı mı

abi 1500 tl verdim çoğu şeyi yanlış yapmış kasanın arkasını kelepçeyle düzenlememiş fanları yanlış takmış bütün ürünlerin kutularını atmış
Tecrübe oldu

Yazıyı görmeye gerek yok. Videode ve attığım görselde aynı yerde zaten. Onu çıkart. Ekran kartı engel oluyorsa ekran kartını söküp sonra çıkart.

Yazıyı görmeye gerek yok. Videode ve attığım görselde aynı yerde zaten. Onu çıkart. Ekran kartı engel oluyorsa ekran kartını söküp sonra çıkart.
abi msi a 520 proda aynı mıdır

birde kablodan tutup veya cıbızla çeksem sorun olur mu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,064
Üyeler
189,964
Son üye
warwickustası