Xmp 3.0 açınca pc hata veriyor

BelendoR

80+
Reaksiyon skoru
36
Anakart Z890 Aorus Elite X ICE
Ram XPG AX5U6000C3016G-CLARBK
2 adet 16gb var tek ramlede denedim xmp çalışmıyor bios son sürüm

Anladım hocam cl34 te çalıştıramadım bir türlü
Bu sorun bellekten kaynaklıdır çünkü üzerindeki işlemci ile ilgili gerekli voltajları biz elle girdik işlemcinin kontrolcüsünden kaynaklı bir sorun olamaz, anakarttan da olmaz elle giriyoruz sonuçta. Servise yolla hiç uğraşma.

Bu sorun bellekten kaynaklıdır çünkü üzerindeki işlemci ile ilgili gerekli voltajları biz elle girdik işlemcinin kontrolcüsünden kaynaklı bir sorun olamaz, anakarttan da olmaz elle giriyoruz sonuçta. Servise yolla hiç uğraşma.
Çok doğrdu dedin dostum teşekkür ettim elimde fazladan 2 ram daha var servisten gelene kadar onla idare ederim

1768670314346.webp

Şimdilik bu değerlede

Rica ederim hocam demek ki bundan kaynaklı bir hata olmuş anakart-bellek iletişiminde. Normalde auto'da oluyor o ayar ilginç.
Hocam zamanlama ayarları değişmemiş cl36 kalmış onları resetledim xmp açtım yine hata 😂
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rica ederim hocam demek ki bundan kaynaklı bir hata olmuş anakart-bellek iletişiminde. Normalde auto'da oluyor o ayar ilginç.

Ramlerden sanırım hata

Son düzenleme:
Bu Vimc AMD'deki Vddio'ya tekabül ediyor, eğer öyleyse üçü birlikte 1.45 volt denenebilir ama yine açacağını sanmıyorum açsa bile ben bu voltajlarda kullanmam insanlar bu değerleri dram voltajını 1.55-65'e çekip 8000 mts için kullanıyor ben niye XMP profillerine ulaşmak için kullanayım? Servise yollamak en mantıklısı.
.
1768670904847.webp

Ekler

• 1768670728660.webp
    1768670728660.webp
    8.2 KB · Hit: 3
Bu Vimc AMD'deki Vddio'ya tekabül ediyor, eğer öyleyse üçü birlikte 1.45 volt denenebilir ama yine açacağını sanmıyorum açsa bile ben bu voltajlarda kullanmam insanlar bu değerleri dram voltajını 1.55-65'e çekip 8000 mts için kullanıyor ben niye XMP profillerine ulaşmak için kullanayım? Servise yollamak en mantıklısı.
.Alıntıyı görüntüle
Hacı kafanı ütüledikte ramleri kardeşim anakarta taktım orda xmp çalışıyor bendede tek modül çalışıyor kardeşimin ramlerde bende çalışıyor xmp ile

Hacı kafanı ütüledikte ramleri kardeşim anakarta taktım orda xmp çalışıyor bendede tek modül çalışıyor kardeşimin ramlerde bende çalışıyor xmp ile
Konuyu açarken tek kanal çalışmıyor demişsin şimdi nasıl çalıştı ki? Tek kanal olarak ikisi de mi çalışıyor yoksa sadece birisi mi çalışıyor? Slotların hepsini denedin mi?

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,530
Üyeler
187,695
Son üye
ı mıss her
Geri