Xmp 3.0 açınca pc hata veriyor

BelendoR

80+
Reaksiyon skoru
36
Anakart Z890 Aorus Elite X ICE
Ram XPG AX5U6000C3016G-CLARBK
2 adet 16gb var tek ramlede denedim xmp çalışmıyor bios son sürüm

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Hit: 6
1768667417997.webp
bu iki voltajı 1.40V olarak ilgili yerlere gir diğer voltajlara buradaki verilen değerleri gir. Frekansı ve zamanlamayı 5600 mhz cl36 olarak ayarla gerisi (alt zamanlamalar) otoda kalsın.

Sanırım bi yerde yanlışlık vardı şuanda 5600 oldu 6000 de olabilir ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Deneyip yazacağım hocam

Alıntıyı görüntüle bu iki voltajı 1.40V olarak ilgili yerlere gir diğer voltajlara buradaki verilen değerleri gir. Frekansı ve zamanlamayı 5600 mhz cl36 olarak ayarla gerisi (alt zamanlamalar) otoda kalsın.
Hocam 6000 cl 36 deniyimmi

Sanırım bi yerde yanlışlık vardı şuanda 5600 oldu 6000 de olabilir ama

Deneyip yazacağım hocam

Hocam 6000 cl 36 deniyimmi
5600 'ü açtıysa 6000 mhz'yi de dene, onu da açarsa cl 34, sonra cl32 sonra cl30... oldu da çalıştı bu şekilde diyelim, sonra alt zamanlamalara giriş, xmp profilindeki değerlere yaklaşmaya çalış yavaş yavaş. birini ayarlarken diğerlerini (halihazırda ayarladıkların hariç) otoda bırak.

5600 'ü açtıysa 6000 mhz'yi de dene, onu da açarsa cl 34, sonra cl32 sonra cl30... oldu da çalıştı bu şekilde diyelim, sonra alt zamanlamalara giriş, xmp profilindeki değerlere yaklaşmaya çalış yavaş yavaş. birini ayarlarken diğerlerini (halihazırda ayarladıkların hariç) otoda bırak.
Dostum 6000 cl 36 çalıştı fakat bu sorun ramle ilgilimidir sence

Bu arada 200s boost kullanamıyorum oto xmp açtığı için ramle alakalı ise garantiye gönderiyim

Anakartlardaki ön performans ayarları kararlı olmayabilir onda bir problem yok, sen bellekleri XMP değerlerinde açarsan stres testleri yap birkaç program ile hata vermezse göndermene gerek yok ama olur da hiç xmp değerlerine ulaşamaz veya ulaşsa bile stres testlerinde hata veriyorsa servise yolla.

Anakartlardaki ön performans ayarları kararlı olmayabilir onda bir problem yok, sen bellekleri XMP değerlerinde açarsan stres testleri yap birkaç program ile hata vermezse göndermene gerek yok ama olur da hiç xmp değerlerine ulaşamaz veya ulaşsa bile stres testlerinde hata veriyorsa servise yolla.
Anladım hocam cl34 te çalıştıramadım bir türlü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,588
Üyeler
187,709
Son üye
eHan
Geri