Bu Öğretmenler Niye bu kadar duygusuz ve umursamaz?

hocam öğretmen sizden kaç yaş büyük? Nasıl yanlış anlayabilir kocası. hiç mi öğrencisiyle fotoğraf çektirmemiş?
Benden 10-15 yaş büyük ki ben 15 yaşındayım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam öğretmen sizden kaç yaş büyük? Nasıl yanlış anlayabilir kocası. hiç mi öğrencisiyle fotoğraf çektirmemiş?
Ya işte aklınca ben kocama bağlıyım imajı yaratmaya çalıştı.

Senden 500 tane var o okulda :d

Nankörlük ha, kadın bir kitap açıp dersi ordan anlatıyordu zaten. Ona anlatmak deniyorsa tabii ki... kendisinden şikayetçi olan sadece ben değilim çoğu kişi ders anlatımından vs şikayetçi. Hep işin kolayına kaçıyor. İşini hakkıyla yapmayan bir sözde çakma öğretmeni savunacak kadar bile mi düştün? Insanlara yorum yapmadan önce kendinize baksanız iyi edersiniz. Asıl ergen bebe bozmasının kim olduğu gayet ortada. Bir iş hakkıyla yapamayan insanları savunacak kadar düşük bir karakteriniz var. Ne demişler dürüstlük doğruluk pahalı bir maldır ucuz insanlarda bulunmaz... zaten anlamayan bir elemanla tartışmaya bile girmemek lazım. Ama senin gibi insanlara sağlam bir cevap vermek gerek. Ha ayrıca rahmetli dedemin bir lafıyla cevap verip sana ayırdığım sürenin sonuna geleceğim. Büyük konuşan insanları küçülürken gördüm yüreğiniz büyük olsun sözleriniz değil. Yani insanlara üst pencereden bakıp çok karakterli biriymişsin gibi bir imaj yaratma burda. Senin de karakterin belli bak işine gücüne.
Sen de şikayetçiysen herkes de şikayetçiyse o zaman neden en çok sevdiğin bu hoca

Sen de şikayetçiysen herkes de şikayetçiyse o zaman neden en çok sevdiğin bu hoca
Ya aslında ben karakterinden dolayı biraz seviyordum. Ders anlatımından falan şikayet duyuyorduk. Bende kadından herkes şikayetçi kimse öğretmenler gününü kutlamamış diye kutlayayım birde hediye alayım dedim. Ama işte dersimi aldım artık. Mantık açısından haklısınız ama hocam.

yaptığın tüm öğretmenlere kul hakkı işlemektir bilmelisin her meslek zordur.
öğretmen sadece bir sınıfta anlatan insan değildir sana hayat hakkında gerçek bir tavsiye veren insanda öğretmendir.
sözlerin çok yanlış özür dile kişisel nedenleri olabilir zorundada değil

Merhaba sevgili hocalarım bugün başıma gelen, ibretlik, bana ders olan bir olay anlatacağım.

Bugün karne günüydü, hepinizin tatili kutlu olsun şimdiden. Neyse mevzuya gelince ben bugün yine okuluma gittim. 8.30'da bekledim bekledim ve 9.00'da verileceği duyurulan karneyi 11.00'da aldık. 😆

İşte sınıf öğretmenimiz karneleri falan dağıtıyordu vs vs. Geldi fotoğraf çekimine, ben en çok Coğrafya hocamı seviyordum. Ona öğretmenler gününde hediye falanda almıştım. Kendisine dedim ki hocam fotoğraf çekilebilir miyiz? Dedi ki tamam çekiliriz diye. Sonra ise noldu çekinmedi. Şimdi ben anlamıyorum, bakın konu burda sadece fotoğraf çekmemesi de değil. Benim için çok güzel bir anı olacakken kendisi umursamaz bir tavırla gitti hiçbir şey yokmuş gibi. Bakın abilerim size basit bir fotoğraf gibi gelebilir lakin ben bir daha bu günlerime gelemeyeceğim ki. Bende bir anı bırakmak istedim lakin hoca sağolsun moralimizin içine etti bıraktı. Ben artık çok büyük bir ders aldım bu olaydan hiçbir hocaya hediye almayacağım,hiçbir hocaya ne bir selam verip ne de suratına bakacağım.

Ha birde utanmadan kendisi ne demiş biliyor musunuz? Eşim kızar çekinemem demiş. E yr.. Madem kızıyor niye olur diyon kuş beyinli. İşte burda ben eşimi çok seviyorum düşüncesi oluşturmak istemiş aklınca. Hanımefendiye bak.

Neyse abilerim ben dersimi aldım. Sizinle de bu konuyu paylaşmak istedim.
Eşi kızıyorsa bıraksın öğretmenliği erkeklere ders anlatmakta kötü bir davranış eşi kıskanabilir ya da hediyeyi de almasın. Herkes konu açan arkadaşa bir şeyler demişte burada konu durup dururken bir öğrencinin hevesinin kırılması. Tamam demek yerine direkt hayır deseymiş ya da nazik bir dille anlatsaymış bu konuda açılmamış olurdu. Arkadaşın kullandığı üsluba da eleştiri gelmişte anlık sinirle açılmış bir konu olduğu belli oluyor. Birde tüm öğretmenlere melekmiş gibi bakmayın çoğunun hayatı fazlasıyla kolay fabrikada taş taşıyan işçi muamelesi yapmaya gerek yok.

Eşi kızıyorsa bıraksın öğretmenliği erkeklere ders anlatmakta kötü bir davranış eşi kıskanabilir ya da hediyeyi de almasın. Herkes konu açan arkadaşa bir şeyler demişte burada konu durup dururken bir öğrencinin hevesinin kırılması. Tamam demek yerine direkt hayır deseymiş ya da nazik bir dille anlatsaymış bu konuda açılmamış olurdu. Arkadaşın kullandığı üsluba da eleştiri gelmişte anlık sinirle açılmış bir konu olduğu belli oluyor. Birde tüm öğretmenlere melekmiş gibi bakmayın çoğunun hayatı fazlasıyla kolay fabrikada taş taşıyan işçi muamelesi yapmaya gerek yok.
Abi sağolasın ya beni tek anlayan kişi sensin.

Öğretmenlerin içinden de hata yapanlar yanlış olanlar mutlaka çıkar, öğrencilerin içinden de fakat bu öğrenci direkt konuyu açarken uslubunu bilmek durumunda, daha en başta kendini, karakterini belli ediyor, öğretmenin söz hakkı olmadığı bir forumda sayıp duruyor, uygunsuz dil diye uyarı bile eklenmiş. acaba daha ne yazmış...

Konuda da tamamen haksız, öğretmeni her şeyi ona açıklamak zorunda da değil, her öğrencisi ile fotoğraf çektirme zorunluluğu filan da yok, "hevesi kırılmış mış" peh ... sanki sanırsın beyfendi çok büyük işlerin öğrencisi, çok büyük sarayların çocuğu... kırılmış ise kırılmış yani, öğretmenin gururu veya şahsi, kişisel duyguları, kuralları olamaz mı? Öğretmen orda kurallar gereği ilim veya fen öğretmek, öğrencilerini bilinçlendirmek ve örnek olarak bazı şeylerde onların kişiliklerine olumlu yansımal bırakabildiği kadar güzel eylemlerde bulunmak işini yapar ama hiç bir zaman öğrencilerin kişizsel zevkleri veya isteklerini karşılamak zorunda değil, öğrencilerin hevesim kırıldı, hemen bu hocayı gömeyim deyip sağda solda atıp tutma eğilimlerini, karakterlerini de pohpohlamak zorunda değil. Bunu yapan öğrenciler öncelikle bir öğrenciliklerini düzgün yapsınlar, derslerini iyi çalışıp, edebinde öğretmenlere saygı gösterebilsinler, öğretmeni eleştirdiği hatta gömdüğü kadar kendisini gömsünler... Başkasını gömmek kolay, kendini ne sanıyorsa artık. eğer çok haklı görüyorsa işi mebe şikayet etsin bakalım veya bu uslub ile öğretmenle yüzleşsin bakalım, bu konunun altından neler çıkar neler...

Öğretmenlerin içinden de hata yapanlar yanlış olanlar mutlaka çıkar, öğrencilerin içinden de fakat bu öğrenci direkt konuyu açarken uslubunu bilmek durumunda, daha en başta kendini, karakterini belli ediyor, öğretmenin söz hakkı olmadığı bir forumda sayıp duruyor, uygunsuz dil diye uyarı bile eklenmiş. acaba daha ne yazmış...

Konuda da tamamen haksız, öğretmeni her şeyi ona açıklamak zorunda da değil, her öğrencisi ile fotoğraf çektirme zorunluluğu filan da yok, "hevesi kırılmış mış" peh ... sanki sanırsın beyfendi çok büyük işlerin öğrencisi, çok büyük sarayların çocuğu... kırılmış ise kırılmış yani, öğretmenin gururu veya şahsi, kişisel duyguları, kuralları olamaz mı? Öğretmen orda kurallar gereği ilim veya fen öğretmek, öğrencilerini bilinçlendirmek ve örnek olarak bazı şeylerde onların kişiliklerine olumlu yansımal bırakabildiği kadar güzel eylemlerde bulunmak işini yapar ama hiç bir zaman öğrencilerin kişizsel zevkleri veya isteklerini karşılamak zorunda değil, öğrencilerin hevesim kırıldı, hemen bu hocayı gömeyim deyip sağda solda atıp tutma eğilimlerini, karakterlerini de pohpohlamak zorunda değil. Bunu yapan öğrenciler öncelikle bir öğrenciliklerini düzgün yapsınlar, derslerini iyi çalışıp, edebinde öğretmenlere saygı gösterebilsinler, öğretmeni eleştirdiği hatta gömdüğü kadar kendisini gömsünler... Başkasını gömmek kolay, kendini ne sanıyorsa artık. eğer çok haklı görüyorsa işi mebe şikayet etsin bakalım veya bu uslub ile öğretmenle yüzleşsin bakalım, bu konunun altından neler çıkar neler...
Derslerim iyi zaten gardaş en düşük notum 89 oda Matematik'te. Onu geçtim, asıl sen kendini ne zannediyorsun da millete ahkâm kesiyorsun burda hayırdır? Yorumunda tek bir doğru kısım var o da her öğretmen hata yapabilir tamam buna katılıyorum. E madem kocası kendisinden 15-20 yaş küçük bir erkek 9.sınıf öğrencisiyle fotoğraf çekilmesine izin vermiyorsa niye verdiğim hediyeyi evine götürdü? Kocası bişey dememiş mi ona? Yorumunuzda mantıklı sadece 1 yorum var 30-40 satır yazmışsın sadece 1'inde doğru konuşmuşsun bari az ve öz konuşsaydın. Anca kendi karakterindeki insanları savun zaten. Neyse devam ediyorum, bir anı amacıyla fotoğraf çekinmek bu kadar zor olmamalı altı üstü ayak üzeri 1 fotoğraf çekilecektim büyüdüğümde eski anılarıma bakmak için. Tek amacım buydu yani. Ha tabi senin gibi duygusu olmayan kendi seviyesindeki insanları savunan bir insana göre saçmalık gibi gelebilir. Ama benim için anlamı olacaktı. Aynı şey senin başına gelseydi anlık sinirle sende düzgün üslup kullanmazdın. Anlık sinirle yazılan hangi yorumda düzgün üslup gördün. Doğru dürüst cevap ver. Bir öğrencinin öğretmeniyle anı olarak fotoğraf çekmesi bu kadar zor olmamalı. Hevesi kırılmış mış lafından seninde karakterin belli oluyor. Elbette öğretmenlerin de duyguları var, ama herkes insan herkesin duygusal olduğu anlar var. Ha tabi senin gibiler de var duygusal insanları ezip geçmeye çalışan. Kendi karakterindeki insanları savunmak için destan yazanlar da var. Sana bu kadar yazdığıma şükret. Maksimum 3-4 cümle yazardım da. Anlaman için 100-200 satır yazmamız gerek anlaman için. Yukarıdaki arkadaş çok güzel cevap vermiş zaten. Üstüne alınsan iyi olur. Kendisinin de dediği gibi Tamam demek yerine direkt hayır deseymiş ya da nazik bir dille anlatsaymış bu konuda açılmamış olurdu. Ama kendisi umursamaz davrandığı yetmemiş gibi birde bahanelerine sığınmış. Ayrıca bana karaktersiz diyen de sensin. Kendinden yaşça küçük bir insana bu kadar düşük seviyede bir yorum yazan biri mi bana karaktersiz diyor dudncucnfjdmskkc. Elbet ben iyi niyetimle bugün kaybederim ama sen o kötü karakterinle bir ömür kaybedeceksin be adam. Düzgün yorum yazsaydın düzgün konuşurduk. Ama sende kendi seviyeni belli ettin en baştan. Neyse bundan sonra yazacağın hiçbir yoruma ne bir cevap ne de bir ifade dahi bırakmayacağım. Yeterince cevabını verdim zaten sana. Artık anlayıp anlamamak yada kendi karakterindeki bir insanı gene zibilyon satır yorum yazarak korumaya çalışmak sana kalmış. Ben gene de özrümü dileyeyim de Allah katında bir sıkıntı olmasın bari. Kusura bakma yazdıklarımdan dolayı ama sen düzgün üslup kullansaydın düzgün cevap alırdın. Neyse hadi Allah'a emanet...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yaptığın tüm öğretmenlere kul hakkı işlemektir bilmelisin her meslek zordur.
öğretmen sadece bir sınıfta anlatan insan değildir sana hayat hakkında gerçek bir tavsiye veren insanda öğretmendir.
sözlerin çok yanlış özür dile kişisel nedenleri olabilir zorundada değil
Hah işte şöyle ya bari düşüncelerini herkes böyle düzgünce yazsa ne güzel olurdu. Ben zaten anlık sinirle yazdım abi. Ama bir anı için fotoğraf çekinmekte büyütülecek bişey yok ki abi. Ben sadece anı için istemiştim. Sonuçta ilerde ne olacağı belli değil. Belki ben ilerde o fotoğrafıma bakıp eski anılarımı hatırlayacaktım. Eskiye dönmek gibisi yoktur abi. Ben mesela hep 5-6 yaşındayken çekindiğim fotoğrafları hep inceliyorum. Eski günlerimi hatırlamak için. Tek amacım oydu yani. Sende haklısın zorunda değil ama nazik bir dille olmaz çekinemem dese daha güzel olsa iyi olmaz mıydı?

Son düzenleme:
Hah işte şöyle ya bari düşüncelerini herkes böyle düzgünce yazsa ne güzel olurdu. Ben zaten anlık sinirle yazdım abi. Ama bir anı için fotoğraf çekinmekte büyütülecek bişey yok ki abi. Ben sadece anı için istemiştim. Sonuçta ilerde ne olacağı belli değil. Belki ben ilerde o fotoğrafıma bakıp eski anılarımı hatırlayacaktım. Eskiye dönmek gibisi yoktur abi. Ben mesela hep 5-6 yaşındayken çekindiğim fotoğrafları hep inceliyorum. Eski günlerimi hatırlamak için. Tek amacım oydu yani. Sende haklısın zorunda değil ama nazik bir dille olmaz çekinemem dese daha güzel olsa iyi olmaz mıydı?
forumda din dahil çoğu konuda saygısı olmayan gruplar vardır itimat etmeyin

Geri