Kasa sıcak ve sesli çalışıyor

Reaksiyon skoru
18
rtx 5070 galax
amd ryzen 7 7700 (kule tipi fanla çalışıyor)

böyle bi sistemim var kasa ve psu olarak BitFenix Ceto Premium Edition 750w lık kasası var şikayetçi olduğum durum hem kasa çok sesli çalışıyor hemde çok sıcak oluyor içerisi birde oyunlarda işlemci 85 derece falan görüyo kule tipi fan olmasına rağmen ne yapabilirim yeni kasa falan mı almalıyım

Kasa kötü durmuyor, hava aldığı kısımda açık alan yoksa alan oluşturun. Bu yandan fanlı kasaları hiç denemedim. Ama ben olsam ön tarafı full mesh kasa alırdım, açıkcası önden alınan havayı direkt geriye atması bana daha mantıklı geliyor. Genelde de akvaryum tipi bu kasalarda, PSU alt kısıma konmuyor kasa arkasında bir yeri oluyor. Kasa altında da fanlar oluyor, ön taraftan gelen havayı o fanlar yukarı doğru itip dışarı atıyor diye biliyorum.

Hangi kule tipi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

Bu sıcaklıkları her oyunda görüyor musunuz? Yoksa spesifik bir oyunda mı oluyor?

Kasa kötü durmuyor, hava aldığı kısımda açık alan yoksa alan oluşturun. Bu yandan fanlı kasaları hiç denemedim. Ama ben olsam ön tarafı full mesh kasa alırdım, açıkcası önden alınan havayı direkt geriye atması bana daha mantıklı geliyor. Genelde de akvaryum tipi bu kasalarda, PSU alt kısıma konmuyor kasa arkasında bir yeri oluyor. Kasa altında da fanlar oluyor, ön taraftan gelen havayı o fanlar yukarı doğru itip dışarı atıyor diye biliyorum.

Hangi kule tipi soğutucuyu kullanıyorsunuz?

Bu sıcaklıkları her oyunda görüyor musunuz? Yoksa spesifik bir oyunda mı oluyor?
Thermalright Peerless Assassin 120 SE

yani forza 5 oynuyodum 85 derece oluyordu işlemci diğer oyunlarda tam bakmadım

Ya kullandığınız macun çok kötü ya da sürdükten sonra taştı. Veya montajı doğru yapamadınız.

Forza Horizon 5 spesifik bir sorun yoksa bence yüksek dereceler. Farklı bir oyuna girip yüksek ayarlarda deneyin bakalım.

Tekrar bir kontrol edin, kule tipi soğutucularda jelatin oluyor onu da çıkarmayı unutmuş olabilirsiniz. Macun kötüyse veya kaydıysa temizleyip tekrar kaliteli bir macun sürün.

Ya kullandığınız macun çok kötü ya da sürdükten sonra taştı. Veya montajı doğru yapamadınız.

Forza Horizon 5 spesifik bir sorun yoksa bence yüksek dereceler. Farklı bir oyuna girip yüksek ayarlarda deneyin bakalım.

Tekrar bir kontrol edin, kule tipi soğutucularda jelatin oluyor onu da çıkarmayı unutmuş olabilirsiniz. Macun kötüyse veya kaydıysa temizleyip tekrar kaliteli bir macun sürün.
istediğiniz oyun varsa deneyebilirim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

valorantda ful ayarlarda 80 83 arası gidiyo derece

Güncel ve Forza Horizon 5 kadar ağır bir oyun deneyin. BF6 veya UE5 oyun motoru ile yapılmış bir oyun deneyebilirsiniz. BF6 malum işlemciyi sömürüyor. UE5 oyunları da sistemi genel olarak en çok ısıtan oyunlar oluyor. İstisnasız en dandiği bile ısıtıyor.

bilmiyorum hocam baktım kasa çok sıcaktı sonra işlemci kaç derece diye baktım 85 i görüyodu

o ne oluyo
Otomatik fan özelliği hocam, bilgisayar ısınınca fan hızı otomatik artıyor öyle düşün, sistem yeni mi yoksa macun değiştikten sonra mı böyle oldu

Otomatik fan özelliği hocam, bilgisayar ısınınca fan hızı otomatik artıyor öyle düşün, sistem yeni mi yoksa macun değiştikten sonra mı böyle oldu
sistemi alalı 1 yıl daha olmadı hiç değiştirmedim termal macunu

dediğiniz özellik pbo mu biosta öyle bir şey var

Ortadaki 3 fan reverse,soğuk havayı içeri alıyor ama arkadaki tek egzos fanı yetersiz kalıyor sanırım.
kasanın üstüne 2 egzos fanı...Kule tipinin bi macun montaj kontrolü yapılabilir.
FP bi 3lü fan seti alınırsa üste 2 arka egzosa 1 fan takılırsa sıcak hava tahliyesi daha sağlıklı olur.

Msi anakartlarda msi center de var, anakartınız neydi? onun yazılımında vs. olabilir
asus b650m k var

Ortadaki 3 fan reverse,soğuk havayı içeri alıyor ama arkadaki tek egzos fanı yetersiz kalıyor sanırım.
kasanın üstüne 2 egzos fanı...Kule tipinin bi macun montaj kontrolü yapılabilir.
FP bi 3lü fan seti alınırsa üste 2 arka egzosa 1 fan takılırsa sıcak hava tahliyesi daha sağlıklı olur.
o fanları nereye takacağım birde önerdiğiniz fan varsa link veya isim atar mısınız

Geri