Yardım Sanal Ram Nedir ve Nasıl Kullanabilirim?

Reaksiyon skoru
72
Merhaba ben oyunlarda performansımı arttırmak için özellikle alan wake 2 oynamak için ve god of war serısınde güzel ayarlarla oynamak istiyorum bir yerde okurken sanal ram verin diyordu o nedır nasıl yapılır zararı var mı yararı var mı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Sistemim rx 6500 xt , ryzen 5 5500 16 gb ram

depolamadan vererek ya da usb ile falan yapanlar vardı ram gibi kullanıyorsun ama ram kadar hızlı olmaz. bi sorun oluşturacağını da sanmıyorum

Merhaba ben oyunlarda performansımı arttırmak için özellikle alan wake 2 oynamak için ve god of war serısınde güzel ayarlarla oynamak istiyorum bir yerde okurken sanal ram verin diyordu o nedır nasıl yapılır zararı var mı yararı var mı bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Sistemim rx 6500 xt , ryzen 5 5500 16 gb ram
Sanal ram yerine işlemci veya ekran kartı takviyesi yapın. 6500XT bahsettiğiniz oyunlar için yetersiz ayrıca.

Alan Wake 2 RT ve lumen var ve çok da iyi optimize edilmiş bir oyun değil. Unreal Engine bol keseden para dağıtıp, geliştiricileri kendi motoruna bağımlı hale getirip %30 pay alma derdinde. Büyük firmalar da 100 kişi yerine 30 kişiye oyun yapalım düşüncesinde. Motor genel olarak ağır, en optimizesi bile kasayı hayvan gibi ısıtıyor.

AMD 90K serisi de dahil RT tarafında neredeyse yok. Şu anlık sürücü sorunlarını çözüp, sonraki nesilde RT'ye de kafa tutma peşinde iyi gider mi muamma. Ayrıca o işlemci de giriş seviyesi.

Sanal RAM oyun performansını da artırmaz. Sanal RAM'in amacı atıyorum Rust oynuyorsun, Rust sonuçta bir sürü insanın yapı yapabildiği bir oyun. O yapılar esktra bellek tüketiyor. Oyun sınıra taşınca sanal belleğe bazı verileri atıyor, ama attığı veriler öyle oyunun anında kullandığı veri değil. Bir nevi depolama yapıyor gibi düşün. Lazım olmayanı oraya atıyor, lazım olduğunda fiziksel belleğe atıyor. Yani doldur boşalt yaparak sistemin çökmesini engelliyor. Performansı artırmıyor.

Atıyorum sanal belleği tamamen kapat, bazı oyunlar o bellekte veri transferine ihtiyaç duyuyorsa çökecek veya hiç başlamayacaktır.

Kısaca sanal ram şu siteye girip bellek indirmeye benziyor. Otomatikte bırakın ve yüksek ayarda güncel AAA oynamak istiyorsanız sistemi yükseltin.

Bu arada alan wake 2 oynayabılır mıyım ben bu sıstemle

Önerilen Sistem Gereksinimleri

Ekran Kartı: GeForce RTX 3060 veya Radeon RX 6600 XT
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X veya Intel eşdeğeri
Bellek: 16 GB veya üzeri RAM
İşletim Sistemi: Windows 10/11 64-bit
Sabit Sürücü Alanı: 90 GB SSD

Minimum Sistem Gereksinimleri

Ekran Kartı: GeForce GTX 1070 / Radeon RX 5600 XT
İşlemci: Intel i5-7600K veya AMD eşdeğeri
Bellek: 16 GB RAM

Önerilen Sistem Gereksinimleri

Ekran Kartı:GeForce RTX 3060 veya Radeon RX 6600 XT
İşlemci: AMD Ryzen 7 3700X veya Intel eşdeğeri
Bellek: 16 GB veya üzeri RAM

Minimum Sistem Gereksinimleri

Ekran Kartı:GeForce GTX 1070 / Radeon RX 5600 XT
İşlemci: Intel i5-7600K veya AMD eşdeğeri
Bellek: 16 GB RAM
sistem gereksınımlerınden anlasam zaten size sormazdım hocam :)

sistem gereksınımlerınden anlasam zaten size sormazdım hocam :)
pardon hocam. işlemciniz önerilenle aynı güçte. ekran kartınız önerilenin bi altı sadece. ram de önerilen miktarda. oyunda fsr falan açarsanız medium ayarda 60 fps oynayabilirsiniz bence

pardon hocam. işlemciniz önerilenle aynı güçte. ekran kartınız önerilenin bi altı sadece. ram de önerilen miktarda. oyunda fsr falan açarsanız medium ayarda 60 fps oynayabilirsiniz bence
teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,543
Üyeler
187,953
Son üye
Spider-Man
Geri