Ram frekansını 4800den 6000 e çekemiyorum

Herkese selam 7500f işlemcim msi b850 pro wifi ve patriot viper 6000 mhz cl30 değerli ramlere sahibim bios en son sürüm güncel. Bios ayarlarından expoyu profil 1 yaptıgım zaman 6000 mhz gözüküyor fakat sistemi yeniden başlatınca görev yöneticisinde 4800 mhz olarak gözüküyor. Yardımınıza ihtiyacım var.
Bide hocam pc erken açılmasını performansın önünde mi tutuyorsunuz benim pc de geç açılıyor o ayarlardan dolayı ama bence daha stabil oluypr öyle arada saniyeler oluyor sonuçta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki memory contaxt ayarınız enablemi bende expo 1 deyken memory contaxtı enable yapamıyorum autoya alıyor kendini bilgisayarda çok yavaş açılıyo
O ayar autodaydı power down enable ayarı ise disableydi kendi kendine autoya alma gibi bi durumu yoktu ama bu ikisi bağlantılı yani birini enable birini disable yapamazsın sorun çıkartır

Hw infodan belleklerin modulu ne bakar misin
Hynix a aslında sistem ilk açılışta çok stabildi ne oluyosa sistemi kapatıp açmaya çalıştığımda oluyor

Bide hocam pc erken açılmasını performansın önünde mi tutuyorsunuz benim pc de geç açılıyor o ayarlardan dolayı ama bence daha stabil oluypr öyle arada saniyeler oluyor sonuçta

O ayar autodaydı power down enable ayarı ise disableydi kendi kendine autoya alma gibi bi durumu yoktu ama bu ikisi bağlantılı yani birini enable birini disable yapamazsın sorun çıkartır

Hynix a aslında sistem ilk açılışta çok stabildi ne oluyosa sistemi kapatıp açmaya çalıştığımda oluyor

2-4 şeklinde taktın dimi normal değil hynix a’ise

2-4 şeklinde taktın dimi normal değil hynix a’ise
Zaten anakartımda 2 slot var. Yani bakıldığında verilen ayarlar voltajlar vs güvenli aralıklarda olmaması lazım ama expo 1 den başka hangi ayarı değiştiriyosa o sıkıntı çıkarıyor büyük ihtimal

Ayarları yapmadan önce biosu sıfırlamıştım sıfır biosda yapmıştım ayarları garanti olsun diye

Zaten anakartımda 2 slot var. Yani bakıldığında verilen ayarlar voltajlar vs güvenli aralıklarda olmaması lazım ama expo 1 den başka hangi ayarı değiştiriyosa o sıkıntı çıkarıyor büyük ihtimal

Ayarları yapmadan önce biosu sıfırlamıştım sıfır biosda yapmıştım ayarları garanti olsun diye

Dual channel mi tek ram mi

babus normal değil calismamasi soc voltage 1.20 değilde 1.25 dener misin

Birde bu ayarlarlarla sistem hiç mi açılmıyor yoksa açılınca 4800 mü açıyor
sıkıntı tarafı açılmıyor biosa girip eski haline çevirim de olmuyor bios kaydolmuyor ve donuyor mecbur clear cmos atıyorum yarın 1.25 i denerim

Benim sistem hiç açılmıyor konu sahibinin ise 4800 açılıyormuş

memory contaxtı enable yaptıgımız zaman power down ayarınıdamı enable yapmamız gerek benim bilgisayarı her açtığımda anakarttaki ışıklar yanıyor sonra sistem acılıyor 1 dakika rahat sürüyor acılması
Hızlı açılması o ayarlarla alakalı ben hızlı açılsın diye birini disable birini enable yapmıştım bilmeden mavi ekran yiyordum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,597
Üyeler
189,114
Son üye
yakoz
Geri