Rust düşük fps alıyorum

arweon

80+
Reaksiyon skoru
24
Rtx 4070 r5 7500 f 16 gb damli sistemim var ve 70 80 fps alıyorum herkes ramden dolayı diyor ama rust 10 gb mi ne ramimi kullanıyor bu fps i nasıl arttıracagım

Rtx 4070 r5 7500 f 16 gb damli sistemim var ve 70 80 fps alıyorum herkes ramden dolayı diyor ama rust 10 gb mi ne ramimi kullanıyor bu fps i nasıl arttıracagım
steam baslatici kodlari var onları dene

steam baslatici kodlari var onları dene
windows arama yerine grafik ayarlari yaz rust ekle yüksek performans sec ve nvidia denetim masasindan da rust sec maks performans secip ana menu fps ve normal fps i evet secip maksimum degere sec yani 200 ve 1000 olacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Nerden buluruum
googleye yazacaksın

windows arama yerine grafik ayarlari yaz rust ekle yüksek performans sec ve nvidia denetim masasindan da rust sec maks performans secip ana menu fps ve normal fps i evet secip maksimum degere sec yani 200 ve 1000 olacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

googleye yazacaksın
Deneyeyim

Bellekten, Rust gibi oyunlarda düz oyuna ek olarak insanların yaptığı yapılar var. Bunlar bellekte yer kaplıyor. Kısaca bellek alman gerekiyor.

Oyun sistemindeki belleğe göre bir sınırlama yapar. Bu sınırlama da performanstan kısmasına yol açar. Dizüstü bilgisayarda ısınma kaynaklı işlemci frekansı kısması gibidir.

Güncel çoğu Rust videosunda 32 GB ve üstü bellekli sistemlerde oyun 21 GB yakın bellek tüketiyor.

VRAM tüketimi de keza buna göre artıyor. Genelde Rust gibi oyunlar oynayanlar 16 GB VRAM'li kartlara yöneliyorlar. Ne oynamak istiyorsanız ona göre bileşen almak önemli.

Kısaca hayatta kalma oyunları doğaları gereği optimizasyon özürlüdür. Çünkü insanların yapacağı yapılar miktarı ve boyutuna göre oyuna ekstra yük bindirir. Bu yükü de genelde bellek, VRAM vb. çeker. Geliştiriciler önceden yaptıkları alanları en iyi şekilde optimize etseler de, oyuncun sonradan oyuna eklediği yapılarda bu optimizasyonlar çoğu zaman çalışmaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,185,218
Üyeler
188,054
Son üye
chtkrbs
Geri