Altını nerden almak daha mantıklı?

Dünya Katılım bankasına bir bakın hocam. Alış satış arasında 13 tl civarı makas var. Gümüş oranları da baya iyi.

Ekler

• 33597.webp
    33597.webp
    18.2 KB · Hit: 24
Kapalı çarşı harici normal kuyumcular ile bankalar arası fark neredeyse yok garanti yerine devlet bankalarını tercih edebilirsin onlarda daha az makas aralığı bulunur genelde

Dünya Katılım bankasına bir bakın hocam. Alış satış arasında 13 tl civarı makas var. Gümüş oranları da baya iyi.
Dünya katılım bankası güvenilir mi ilk kez duydum vallahaa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kapalı çarşı harici normal kuyumcular ile bankalar arası fark neredeyse yok garanti yerine devlet bankalarını tercih edebilirsin onlarda daha az makas aralığı bulunur genelde
Hocam ben kocaelinde yaşıyorum bana ters kalır orası

Normalde şuana kadar hep bankadan alıyordum hem saklama ile uğraşmamak hem de banka hesabımdan daha rahatça kontrol ve hızlı alım satım yapma için. Ama bazılarını görüyorum bankadaki altının arttıkça satarken kuyumcuya göre çok fark oluyor dedi ne kadar doğru?
Eğer fazla bir mebla değilse sorun yok ama arada fazla bir makas varsa kuyumcudan döneceğim gibi şuan elimde 50 gr altın bulunmakta
bankadan o altını ıhtıyacın oldugunda alırken cok para kesiyorlar yalnız 900k ye 100k kestiler benden

Dünya katılım bankası güvenilir mi ilk kez duydum vallahaa
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben kocaelinde yaşıyorum bana ters kalır orası
Ahlatçı holdingi araştırın hocam. O ailenin kurduğu bir banka. Ayrıca her bankadaki bakiyenizin 1.2m kadari TMSF güvencesinde o yüzden rahat olabilirsiniz

Fiziki altın alırsanız esnafın vicdanına kalırsınız. Bazen makas aralığı %4'ü falan buluyor. Fakat bazı bankaların makas aralığı 1-2% civarında olabiliyor. O yüzden uzun vade için alacaksınız ki altını öyle almalısınız (ytd) o zaman pek bir sorun olmuyor bankadan almak. Yaklaşık 400k gibi bir altın hesabım var enparada eklemeye devam ediyorum.
Hocam bende Enpara üzerinden almayı düşünüyorum. Bankada makas aralığı ne kadar ? Uzun vadeli düşünüyorum ve kuyumculara göre ne kadar bir makas aralığı var ? Bugüne kadar hep fiziki aldım.

Normalde şuana kadar hep bankadan alıyordum hem saklama ile uğraşmamak hem de banka hesabımdan daha rahatça kontrol ve hızlı alım satım yapma için. Ama bazılarını görüyorum bankadaki altının arttıkça satarken kuyumcuya göre çok fark oluyor dedi ne kadar doğru?
Eğer fazla bir mebla değilse sorun yok ama arada fazla bir makas varsa kuyumcudan döneceğim gibi şuan elimde 50 gr altın bulunmakta
banka eger kuyumcuya araba ile gidiceksen git gel 300 lira yakıt yakarsın zaten

İkinci el alamayacagina gore kuyumcular en mantiklisi

kripto borsalarından PAXG veya XAUT olarak almak en mantıklısı bankalar ve kuyumcular tarafından soyulmamak için

Geri