Kernel 41 sorunu alıyorum

Squiks

80+
Reaksiyon skoru
12
Sistemim :
7500f
Gigabyte B650m s2h
Xpg Lancer ddr5 2x8 ram
Asrock phantom gamıng rx6800
Highpower 750w
Kioxia exceria G2 1tb

Sorun :
Son 2 haftadır bilgisayarda kitlenmeler oluyor ve Kernek63,41 sorunları alıyorum
Yaptıklarım :
Ddu ile temiz kurulum yaptım olmadı
Format attım olmadı
Occt ile herşeyi kontrol ettim hiç sorun çıkmadı
Fakat bugün baya artmış durumda açtığım gibi restart atıyor
Biosda expo açık sizce ram kaynaklı olabilir mi veya psu ile alakalı mı lütfen yardım

Ekler

• 1000151262.webp
    1000151262.webp
    3.9 MB · Hit: 14
  • 1000151260.webp
    1000151260.webp
    3.7 MB · Hit: 15
Çıkarıp 5dk bekleyip geri takın deneyin
Hocam şimdi yapmam gereken bir şey var mı, şuan tek ramde çalışıyor çift ram taksam sorun olur mu, biosum 1.5 yıllık güncellememe gerek var mı, Expo açmalı mıyım ayrıca size çok çok teşekkür ederim ilginiz için

Belki faydası olur diye yazayım.

Genellikle sistemimde derin bi temizlik yaptığımda mecburen psunun fişinide çekip kasayı alıyorum masaya. Geçmiş aylarda şöyle bir sorun yaşamıştım seninkine benzer;

Bilgisayarda sadece iki oyun yüklü: Throne And Liberty ve PUBG Steam

Ne hikmetse T&L yi saatlerce oynayım 0 hata ile oynarken pubgye geçtiğimde maçın ortasında ve her maçta olmak üzere bilgisayar kendi kendine kapatıyordu. Bildiğin güç kesiyordu.

Kernel Power 41 hatası hiçbir donanım arızasına işaret etmeyebilir ama edebilirde. Çünkü bu sistemde yıllardır oyun oynarken sıfır güç kesme varken geçen aylarda temizlik sonrası sadece pubgde güç kesip kapatıyordu

Şöyle yapıp sorunu çözmüştüm;

Psuya takılan uç ile prize takılan fişi tekrar çıkardım ve özellikle psuya giren ucu daha sağlam takılacağını bilerek zorlayarak ittirdim içeri iyice

Daha sonra CPU 8 pin kablosunu hem psu tarafından hemde anakart tarafından tekrar söktüm ve daha rahat (kablo kasılmadan) şekilde tekrar montajladım. Sonuç;

Artık pc kendi kendine kapatmıyordu bütün oyunlarda stabildi

Yazılımsal müdahelelerden önce fişleri ve pinleri tekrar çıkarıp tekrar takmanı tavsiye ederim. Sistem meğerse hala kaya gibiymiş sadece fiş/pin olarak temassızlık yaşıyormuş

Ve sadece pubgde olması suçu pubgye atacaktım ama değilmiş meğerse

Belki faydası olur diye yazayım.

Genellikle sistemimde derin bi temizlik yaptığımda mecburen psunun fişinide çekip kasayı alıyorum masaya. Geçmiş aylarda şöyle bir sorun yaşamıştım seninkine benzer;

Bilgisayarda sadece iki oyun yüklü: Throne And Liberty ve PUBG Steam

Ne hikmetse T&L yi saatlerce oynayım 0 hata ile oynarken pubgye geçtiğimde maçın ortasında ve her maçta olmak üzere bilgisayar kendi kendine kapatıyordu. Bildiğin güç kesiyordu.

Kernel Power 41 hatası hiçbir donanım arızasına işaret etmeyebilir ama edebilirde. Çünkü bu sistemde yıllardır oyun oynarken sıfır güç kesme varken geçen aylarda temizlik sonrası sadece pubgde güç kesip kapatıyordu

Şöyle yapıp sorunu çözmüştüm;

Psuya takılan uç ile prize takılan fişi tekrar çıkardım ve özellikle psuya giren ucu daha sağlam takılacağını bilerek zorlayarak ittirdim içeri iyice

Daha sonra CPU 8 pin kablosunu hem psu tarafından hemde anakart tarafından tekrar söktüm ve daha rahat (kablo kasılmadan) şekilde tekrar montajladım. Sonuç;

Artık pc kendi kendine kapatmıyordu bütün oyunlarda stabildi

Yazılımsal müdahelelerden önce fişleri ve pinleri tekrar çıkarıp tekrar takmanı tavsiye ederim. Sistem meğerse hala kaya gibiymiş sadece fiş/pin olarak temassızlık yaşıyormuş

Ve sadece pubgde olması suçu pubgye atacaktım ama değilmiş meğerse
Denedim ama maalesef olmadı hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kapalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,581
Üyeler
188,129
Son üye