swan
80+
- Reaksiyon skoru
- 140
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgi için teşekkür ederim önce cildiyeciye gidim bakalım birde Doktora sorayımKetoral klasiktir egzamada. İyi geliyorsa devam. Ben Viapecia kullanıyorum bana daha etkili lakin fiyatı biraz yüksek en son 650 ye almıştım. Bu arada egzaması olan arkadaşlar bu şampuanların işe yaramasını istiyorsanız saçınızı yıkama şeklinin de düzgün olması lazım. Ben kendi kullanım şeklimi anlatayım. Duşta önce eser miktarda şampuan kullanarak önce saç diplerindeki yağ tabakasını kaldırıyorum iyice duruluyorum (seboreik egzamada fazla yağlanma da tetikliyor.) sonrasında saç temizken saç uzunluğuna göre ideal miktarda tekrar kafayı şampuanlıyorum. ortalama 3-5 dk o şampuan o kafada duruyor direkt durulamıyorum. 3-5 dk sonra kafayı duruluyorum. Bu arada suyun sıcaklığı bile çok önemli, ne soğuk ne de sıcak suyla asla egzama olan bölgeleri yıkamayın. Çok sıcak su egzamayı azdırıyor bölgeyi tahriş ediyor. Soğuk su da iyi gelmiyor diye biliyorum. Zaten egzaması olan adam kafasına kaynar su değdiğinde normalden daha çok yanar o anlaşılıyor. İşte suyun sıcaklığını o normalin üstünde yanma etkisi olmayacak şekilde ılık suyla yıkayın derim. Tamamen kendi yaptıklarım. Bir de düzenli yapmak tabii ki. Evden çalıştığım için 2 günde bir duş alıyorum eğer 3 olursa egzama başlıyor direkt. Bunların yanında gıda önlemi de gerekiyor (seboreik egzama için konuşuyorum). Ben mümkün oldukça salçalı, domatesli, baharatlı şeylerden uzak duruyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Notumu aldım Teşekkür ederimCildiyeye git sana m-furo tarzı steroid losyon yazsın sadece ketoralle kontrol altında tutamazsın dermatiti.