Yardım İTOPYA sıfır diye açılmış/iade RAM gönderdi – ne yapmalıyım?

Reaksiyon skoru
2
Selamlar, yardımınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yaklaşık 5 gün önce İtopya’dan XPG Lancer 2x16 GB DDR5 RAM satın aldım. Daha elime yeni ulaştı, fakat başlıkta da belirttiğim gibi kutu çok bariz şekilde açılmış. Fotoğraflarda ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama RAM’lerin üstünde çok fazla parmak izi var. Ayrıca hafiften yağlı gibi. Sanki bir çocuk yağlı elleriyle ellemiş gibi. Açma yerindeki yuvarlak bandın birisi kesilmiş. Kısacası açılmış bir ürün geldi elime.

İade sürecini başlattım, ama yine İtopya sağ olsun Türkiye'deki en niş kargo firmasıyla çalıştıkları için yine mağdur vaziyetteyim. Bulunduğum yerde UPS kargo şubesi yok. Sözde eve kurye gönderip evden teslim alabiliyorlarmış ama o da nafile. UPS ile görüştüm en erken randevuyu 8 Şubat'a verdi. 8 Şubat'tan aşağı gelemezlermiş. O zamana kadar Allah kerim. Zaten RAM fiyatları da durduğu yerde durmuyor.

Ya 50 km yol gidip UPS şubesine iade edeceğim. (İadeyi kabul edip etmeyecekleri de meçhul) Ya da iade etmeyip kullanacağım. Aşırı arada kaldım. Sorun 50 km yol gitmek değil, RAM piyasası. Bu RAM'leri ₺22.962'ye aldım. Şimdi aynı RAM'leri almak istesem 24-25bin'den aşağı yok. Ayrıca onlarında CL ve Mhz değerleri buna göre düşük.

Yani kısacası iade edip paramı geri alsam bile aynı kalitede, aynı performansta RAM alamayacağım aynı fiyata. Şu an alınabilecek en mantıklı RAM Hepsiburada'nın sattığı Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 C36. Ama bu iade ettiğimin performansından kat kat düşük. Ayrıca 1500 TL daha pahalı.

Sinirden biraz abartmış olabilirim ama RAM'ler öyle aşırı kötü durumda değil. Dediğim gibi ufaktan yağlı ellerle parmak izleri var ve kutusunun bir kapağının yuvarlak bandı kesilmiş. Fotoğraflardan ne kadar belli oluyorsa bakabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

WhatsApp Image 2026-01-29 at 20.53.04.webp
WhatsApp Image 2026-01-29 at 20.53.01.webp

Selamlar, yardımınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yaklaşık 5 gün önce İtopya’dan XPG Lancer 2x16 GB DDR5 RAM satın aldım. Daha elime yeni ulaştı, fakat başlıkta da belirttiğim gibi kutu çok bariz şekilde açılmış. Fotoğraflarda ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama RAM’lerin üstünde çok fazla parmak izi var. Ayrıca hafiften yağlı gibi. Sanki bir çocuk yağlı elleriyle ellemiş gibi. Açma yerindeki yuvarlak bandın birisi kesilmiş. Kısacası açılmış bir ürün geldi elime.

İade sürecini başlattım, ama yine İtopya sağ olsun Türkiye'deki en niş kargo firmasıyla çalıştıkları için yine mağdur vaziyetteyim. Bulunduğum yerde UPS kargo şubesi yok. Sözde eve kurye gönderip evden teslim alabiliyorlarmış ama o da nafile. UPS ile görüştüm en erken randevuyu 8 Şubat'a verdi. 8 Şubat'tan aşağı gelemezlermiş. O zamana kadar Allah kerim. Zaten RAM fiyatları da durduğu yerde durmuyor.

Ya 50 km yol gidip UPS şubesine iade edeceğim. (İadeyi kabul edip etmeyecekleri de meçhul) Ya da iade etmeyip kullanacağım. Aşırı arada kaldım. Sorun 50 km yol gitmek değil, RAM piyasası. Bu RAM'leri ₺22.962'ye aldım. Şimdi aynı RAM'leri almak istesem 24-25bin'den aşağı yok. Ayrıca onlarında CL ve Mhz değerleri buna göre düşük.

Yani kısacası iade edip paramı geri alsam bile aynı kalitede, aynı performansta RAM alamayacağım aynı fiyata. Şu an alınabilecek en mantıklı RAM Hepsiburada'nın sattığı Corsair Vengeance RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 C36. Ama bu iade ettiğimin performansından kat kat düşük. Ayrıca 1500 TL daha pahalı.

Sinirden biraz abartmış olabilirim ama RAM'ler öyle aşırı kötü durumda değil. Dediğim gibi ufaktan yağlı ellerle parmak izleri var ve kutusunun bir kapağının yuvarlak bandı kesilmiş. Fotoğraflardan ne kadar belli oluyorsa bakabilirsiniz.

Siz olsanız ne yapardınız? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Dostum ram bu en uzun ömürlü parçalardan biri calısıyorsa kullan aksiyon aramaya gerek yok

• Kızgın
Reaksiyonlar: UCAK
iade üründür abartmaya gerek yok. Takın expo açıp memtest86 sokun. Ardından memtest5 extremeanta777 sokun bir sorun yoksa kalsın.

piyasa belli,,,iade sıkıntısı vs de varsa şahsen problem yoksa takar kullanırım ben

Dostum ram bu en uzun ömürlü parçalardan biri calısıyorsa kullan aksiyon aramaya gerek yok
Hocam bende sizin gibi düşünüyorum. RAM tertemiz gözüküyor zaten. Dediğim gibi sadece kutusunun bandı açılmış ve başka birisi tarafından en azından el ile tutulmuş. Bende zerre kadar değiştirmek istemiyorum. Kafadan en az 3-4 bin masraf olacak ve daha düşük kalitede RAM almış olacağım.

İyiye mi almışım hocam pahalı mı? Şu an en ucuz RAM bu herhalde. Corsair Vengeance LPX
İş amaçlı kullanacaksanız itiraz edemem fiyata sonuçta getirisi olacak size ama ben olsam sıfır kapalı kutu sahibindene farklı modellere bir bakardım 16-17 e dahi bulunuyor 2x16, 32 şart değilse 16 GB tek slot 8 e güzel ramler vardı en son
ha bir de zorlasan 2x32 dahi bulabilirsin 27-28 e sahibinden üzerinden

Çalışıyorsa test yap kullan diyenler olum siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Paranız, malınız hiç mi değerli değil? Sıfır diye ürün alıyorsun sana 2.el gönderiyorlar. :D Vallahi forumdaki bazı tipler yorum yapmasın ya.

Yasal olarak sıfırıyla değişim talep edebilirsin. Sonuçta sıfır ürün diye almışsın. Eğer değişim yapmazlarsa tüketici hakem heyetine başvur. Tarafına %100 haklı karar çıkacaktır 2-4 hafta içerisinde. Sonra o kararı İtopya'ya gönder. Seve seve yenisini göndermek zorundalar.

Çalışıyorsa test yap kullan diyenler olum siz neyin kafasını yaşıyorsunuz? Paranız, malınız hiç mi değerli değil? Sıfır diye ürün alıyorsun sana 2.el gönderiyorlar. :D Vallahi forumdaki bazı tipler yorum yapmasın ya.

Yasal olarak sıfırıyla değişim talep edebilirsin. Sonuçta sıfır ürün diye almışsın. Eğer değişim yapmazlarsa tüketici hakem heyetine başvur. Tarafına %100 haklı karar çıkacaktır 2-4 hafta içerisinde. Sonra o kararı İtopya'ya gönder. Seve seve yenisini göndermek zorundalar.
Tamam UCAK sen iade edersin 👍

Hocam iyi hoş diyorsunuz da değişim yapacaklarını bilsem 1 sn durmam zaten ama stoktaki son ürünü de ben aldım. Değişim olmayacak yani. Yüzde 99.9 para iadesi yapacaklar, yüzde 0.01 ise belki benzer bir RAM gönderirler. Bu arada da benim para pul olmuş RAM fiyatları ise bir kere daha coşmuş olacak. Bu RAM'i alalı daha 1 hafta olmadı, aynısından piyasada yok zaten. Benzerleri ise 28bin liradan başlıyor. Kafadan 6-7 bin zarar. Sistem parçalarının hepsi gelmedi o yüzden şu an test de yapamıyorum.

Tamam UCAK sen iade edersin 👍
İade değil değişim. Yasal olarak olan bu. Tüketici haklarını öğrenmeni tavsiye ederim. 20k verip de AÇILMIŞ/KULLANILMIŞ/ELLENMİŞ parça kullanmak sana göre normalse hayatta başarılar dilerim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,179
Üyeler
188,210
Son üye
luxetveritas
Geri