Amatör telsizcilik hakkında bilgi almak istiyorum

sansi salvo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
271
Dostlar selam. Bu ara amatör telsizcilere sardım. Merak ediyorum hatta elimden geldiğince başlamak istiyorum ama öncesin bu hobiyi yapan, bilgi veya deneyim sahibi olan varsa tecrübelerini okumak isterim. Nerden nasıl başlanır, neler yapılır, nelere dikkat etmem lazım paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Arkadaşım amatör telsize sarmıştı onun belgesini bile almıştı

Yeni başlıcak olanlara direkt olarak sınava girip belgeyi alıp başlayın diyorlar
Evet , çünkü her önüne gelen artık telsiz tuşuna basamıyor cezası var ve sadece belirli frekanslarda yapabilirsin

Dostlar selam. Bu ara amatör telsizcilere sardım. Merak ediyorum hatta elimden geldiğince başlamak istiyorum ama öncesin bu hobiyi yapan, bilgi veya deneyim sahibi olan varsa tecrübelerini okumak isterim. Nerden nasıl başlanır, neler yapılır, nelere dikkat etmem lazım paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Youtube de bu işlerle uğraşan kanallar oluyor, adlarını hatırlamıyorum araştırdıkça bulursun. Faydası olur, biraz tehlikeli bir hobi :D

Gidip sınava başvurmak ve çalışmak. Sonra bir telsiz almak. Sonra yapman gereken şey ne istiyorsan onu yapmak. Bir gerekliliği yok hobi sonuçta.

İki tane el telsizi alıyorsun. Birini arkadaşına veriyorsun ve yolda gezerken konuşuyorsunuz. Menzili bir kaç Yüz metre olacak. Diğerleri amatörlükten çıkıyor ve 30-35 km menzile sahip ve gemilerde v.s kullanılıyor. Balıkçı teknesinde hemen işe başlayabilirsin. Tam mevsimindeyiz.

İki tane el telsizi alıyorsun. Birini arkadaşına veriyorsun ve yolda gezerken konuşuyorsunuz. Menzili bir kaç Yüz metre olacak. Diğerleri amatörlükten çıkıyor ve 30-35 km menzile sahip ve gemilerde v.s kullanılıyor. Balıkçı teknesinde hemen işe başlayabilirsin. Tam mevsimindeyiz.

Hiç işe dönüştürme açısından düşünmedim hocam. Ne yapılabilir tam olarak balıkçı teknelerinde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Youtube de bu işlerle uğraşan kanallar oluyor, adlarını hatırlamıyorum araştırdıkça bulursun. Faydası olur, biraz tehlikeli bir hobi :D

Öğrenim süreci biraz uzun sadece kanallar çok teknik konuşuyorlar. Tehlikeden çok zevkli olur gibime geliyor

Hiç işe dönüştürme açısından düşünmedim hocam. Ne yapılabilir tam olarak balıkçı teknelerinde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öğrenim süreci biraz uzun sadece kanallar çok teknik konuşuyorlar. Tehlikeden çok zevkli olur gibime geliyor
Şafak baskınıyla istihbarat mı topluyorsun diye kapına dayanırlarsa görürsün zevki :kekw:

Amatör Kısa Mesafe telsiz belgesi ulaştırma bakanlığı tarafından veriliyor 1 saat civari online eğitimi var sonrasında geçen sene 350 TL idi, şimdi 550 tl olabilir. Balıkçılar ve denizcilik işlerinde kullanılıyor (genelde)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,369
Üyeler
188,749
Son üye
hakimxkcm
Geri