Turkcell faturali hat taahhüdü bitince ne oluyor?

Vemoxis

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
359
15 gun sonra taahhüdüm bitiyor. 2-3 aydir ariyorlar yenilemek icin ama daha karar vermedigim icin acmiyorum. Aslinda istedigim faturasiza gecmek ozel bir sebepten dolayi numara degisiklisi vesaire yapmayi planliyorum. Numara degistirene kadar faturasiz da takilmak istiyorum ama taahhüt bitince otomatik faturasiza mi geciyor yoksa otomatik gene faturali mi imzaliyor 1 yilligina bilgisi olan var mi ben onaylamadan 1 yillik imzalamaz herhalde.

15 gun sonra taahhüdüm bitiyor. 2-3 aydir ariyorlar yenilemek icin ama daha karar vermedigim icin acmiyorum. Aslinda istedigim faturasiza gecmek ozel bir sebepten dolayi numara degisiklisi vesaire yapmayi planliyorum. Numara degistirene kadar faturasiz da takilmak istiyorum ama taahhüt bitince otomatik faturasiza mi geciyor yoksa otomatik gene faturali mi imzaliyor 1 yilligina bilgisi olan var mi ben onaylamadan 1 yillik imzalamaz herhalde.
Arayıp müşteri temsilcisine sormak yerine foruma yazmayi tercih etmek güzel karar. Genelde zamlı fiyatla otomatik yenilerler. Faturasiza geçmek için kendin talep etmen gerekiyor. Lütfen bir sonraki konun nasıl faturasiza geçerim olmasın

taahhutunun sartlarini bilmiyorum ama olası bir senaryoyu soyleyeyim, senin tarifen taahhutlu 200tldir ornegin taahhutsuz 500tldir taahhutun bitince o tarifeyi sana 500tl fatura ile kesecek.

Arayıp müşteri temsilcisine sormak yerine foruma yazmayi tercih etmek güzel karar. Genelde zamlı fiyatla otomatik yenilerler. Faturasiza geçmek için kendin talep etmen gerekiyor. Lütfen bir sonraki konun nasıl faturasiza geçerim olmasın
Bilmiyorsan bos kalabalik yapma bu saatte musteri hizmetlerini mi arayayim simdi aklima takildi sordum bilgisi olan vardir diye. 5 yasinda cocuklar da bize racon kesmiyor calisiyor ya bitiyorum bu forumun durumuna.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

taahhutunun sartlarini bilmiyorum ama olası bir senaryoyu soyleyeyim, senin tarifen taahhutlu 200tldir ornegin taahhutsuz 500tldir taahhutun bitince o tarifeyi sana 500tl fatura ile kesecek.
hocam peki 1 yillik degil de ay ay yapar degil mi yani

Tarifenin indirimsiz (kazık) fiyatı neyse o fiyatla tarifeyi yeniler onayın olmadan herhangi bir taahhüt imzalamaz. Müşteri hizmetlerini arayıp hattı faturasıza geçirebilirsin.

evet ay ay fatura kesecek. faturanin yarisinda baska bir hatta vs gectin mesela tarife ayin 1i yenileniyor sen 15inde yeni hatta gectin. eski hattinda ayin 15ine kadar kullandigin gun bedelini ödeyeceksin.

Bilmiyorsan bos kalabalik yapma bu saatte musteri hizmetlerini mi arayayim simdi aklima takildi sordum bilgisi olan vardir diye. 5 yasinda cocuklar da bize racon kesmiyor calisiyor ya bitiyorum bu forumun durumuna.
Arkadaş doğru olanı söylemiş. En net bilgiyi MH yi arayarak öğrenebilirsin. Daha sağlıklı olur.İstersen sabaha karşı ara, farketmez :)
Tahminim, taahhüt süren bittikten sonra, hattın taahhütsüz faturalı olarak devam edecek ve baya kazık olur fiyatlar.

tekrar tarife yenilemeden önce diğer operatörlerede bakın hocam numara taşıyanlara güzel indirimler yapıyorlar genelde ben her yıl sırayla değiştiriyorum türkcell vodofone ve tt arasında yoksa tekrar yenilenecek paketde zamlı geliyor.

Taahhüt bitince otomatik olarak tarife ücretin daha pahalı oluyor. Benim şu anki tarifem 280 lira ve birkaç ay sonra bitecek. Bittiğinde ben de çok rahat 400-500 lira, belki de üstünü ödemeye başlayacağım fakat bundan kaçmak için her yıl taahhütüm bitince operatör değiştiriyorum. 2 yıl önce Türk Telekom'daydım, geçen yıl Vodafone, şimdi yine Türk Telekom. Turkcell genel olarak daha pahalı olduğundan o hiçbir zaman tercihim olmadı. Taahhütüm bittiğinde Vodafone'un hoş geldin paketlerinden birisine girip yine 250-300 liraya tarife almaya devam edeceğim. Operatör değiştirme işlemleri çok basit: Geçmek istediğin operatörden tarife alıp SIM kart gelmesini bekliyorsun sonrasında SIM'i teslim aldığında otomatik olarak diğer operatörün SIM kartı devre dışı kalıyor ve sen de o sırada çoktan aboneliğini sonlandırma talebi açmış oluyorsun.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Racon mu bu RĞŞWFĞAÖFĞWÇTÖAĞFÖAŞGÖALGÖWÖGÖALFWM. Üzücü durumya valla

Geri