Yardım İslemciden Dolayi Mavi Ekran

Reaksiyon skoru
21
Dostlar acil yardiminiza ihtiyacim var sistemi parcalamama ramak kaldi. Sistem Sürekli Mavi Ekranlar Atiyor Yaklasik 1 ay önce Ryzen 5 5600x 1 hafta önce de Arc A750 ekran karti aldim hata yoktu son 3 gundur sistem acilmiyor surekli mavi ekran aliyorum Ramleri Ekran kartini her seyi test ettim eski islemciyi takinca sistem sorunsuz acildi. İslemcinin bozulduğunu düşündüm degistirdim hâlâ ayni,aldigim hatalar
Ddu ile sürücüleri kaldirdim
Bios update attim
Güvenli moda girene kadar sistem kendini restlemezse girebiliyorum onun haricinde sürekli mavi ekran hatalar
Memory_Management (01xa0
IRQL_NOT_LESS_QR_EQUAL (0xA)
KMODE_EXCEPTİON_NOT_HANDLED(01xe)
Sistem özellikleri
Ryzen 5 5600x
Arc A750
16 gb Corsair 2400 mhz ram
650W PSU

sıfırdan format atmayı dene ama windows kendi sitesinden indir kur Hata kodları sürücü hatası olarak gözüküyor

Re bar ve 4g above decoding açık mıydı? Ek olarak o hata kodları belleği işaret ediyor normalde, belleğine tam olarak nasıl bir test yaptın?

Re bar ve 4g above decoding açık mıydı? Ek olarak o hata kodları belleği işaret ediyor normalde, belleğine tam olarak nasıl bir test yaptın?
Windows ram testi yaptim sorun cikmadi iki ramde de eski islemciyi takinca sistem calisiyor ramlerle ilgili problem almadim hic
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sıfırdan format atmayı dene ama windows kendi sitesinden indir kur Hata kodları sürücü hatası olarak gözüküyor
Format bile atamiyorum Format ekraninda bile sistem kendini restliyor

Dostlar acil yardiminiza ihtiyacim var sistemi parcalamama ramak kaldi. Sistem Sürekli Mavi Ekranlar Atiyor Yaklasik 1 ay önce Ryzen 5 5600x 1 hafta önce de Arc A750 ekran karti aldim hata yoktu son 3 gundur sistem acilmiyor surekli mavi ekran aliyorum Ramleri Ekran kartini her seyi test ettim eski islemciyi takinca sistem sorunsuz acildi. İslemcinin bozulduğunu düşündüm degistirdim hâlâ ayni,aldigim hatalar
Ddu ile sürücüleri kaldirdim
Bios update attim
Güvenli moda girene kadar sistem kendini restlemezse girebiliyorum onun haricinde sürekli mavi ekran hatalar
Memory_Management (01xa0
IRQL_NOT_LESS_QR_EQUAL (0xA)
KMODE_EXCEPTİON_NOT_HANDLED(01xe)
Sistem özellikleri
Ryzen 5 5600x
Arc A750
16 gb Corsair 2400 mhz ram
650W PSU

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.4 MB · Hit: 13
Windows ram testi yaptim sorun cikmadi iki ramde de eski islemciyi takinca sistem calisiyor ramlerle ilgili problem almadim hic

Sorularıma tam cevap alamadım re bar ile 4g kod çözme açık mı? ayrıca bellek testini memtest86 ile yapar mısın

Bi da yeni karsilastigim bir hata

Sorularıma tam cevap alamadım re bar ile 4g kod çözme açık mı? ayrıca bellek testini memtest86 ile yapar mısın
Evet hocam ikisi de acik sistemi acamiyorum ki test yapayim sürekli restliyor az once de güvenli modda girmeyi denerken Parola sifirlamami ve yeniden başlatmami istedi sifremi giremedim,güvenlik sorunundan dolayi hata aldim

Sorularıma tam cevap alamadım re bar ile 4g kod çözme açık mı? ayrıca bellek testini memtest86 ile yapar

Hocam eski islemcimi ( ryzen 5 2400g) takip sistemi calistirdim memtesti yazdiriyorum simdi testi yapip sonuclarini atacagim

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.7 MB · Hit: 11
Bios ta xmp açmadan ramleri stok frekansta çalıştırıp bir de oyle kontrol et yeni islemciyle.

Site bozuldu gene mesajına alıntı atılmıyor. Bu taktığın yeni işlemci ile temiz bir Windows kurulumu yap sonra eski işlemcine geri geçersin.

Bu arada daha önce driver booster tarzı programlar kullandıysan yeni kurulumda kullanma hepsini Windows kursun sen bir tek ekran kartı sürücüsü ile çipset sürücüsünü indir çipset sürücüsünü de 5600x'i taktıktan sonra indirip kur. @Emrullah Yalçın

Son düzenleme:
Site bozuldu gene mesajına alıntı atılmıyor. Bu taktığın yeni işlemci ile temiz bir Windows kurulumu yap sonra eski işlemcine geri geçersin.

Bu arada daha önce driver booster tarzı programlar kullandıysan yeni kurulumda kullanma hepsini Windows kursun sen bir tek ekran kartı sürücüsü ile çipset sürücüsünü indir çipset sürücüsünü de 5600x'i taktıktan sonra indirip kur. @Emrullah Yalçın
Temiz windows kurdum ama durum ayni hocam kafayi yemek üzereyim bulamiyorum problemi bir türlü

Bios ta xmp açmadan ramleri stok frekansta çalıştırıp bir de oyle kontrol et yeni islemciyle.
Onu da yaptim hocam maalesef çözüme ulaşamadım.

Temiz windows kurdum ama durum ayni hocam kafayi yemek üzereyim bulamiyorum problemi bir türlü

Onu da yaptim hocam maalesef çözüme ulaşamadım.
SSD'yi deneme şansın var mı 2400g ile açtığında SSD sağlığına baktın mı hiç?

SSD'yi deneme şansın var mı 2400g ile açtığında SSD sağlığına baktın mı hiç?
Baktim hocam ssd de saglikli. Tum durumu geminiye anlattim ve bana bir kaç çözüm yolu sundu PCIe yi gen 2 yaptim ve ram hizini en dusuk olan 1600 mhz e cektim sistem suan hata vermiyor oyunda ve yük altinda deneyecem sanirim sorun Anakartin guc iletiminde çözüme ulasinca Gemini sohbet taslagini rehber olarak paylaşacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,221
Üyeler
188,721
Son üye
dReZ61
Geri