Olur işten anlayan biri yapar ama bir yeri bozulacak kadar kullanılan bir PSU nun kalan bileşenlerinden birinin de kısa süre sonra sıkıntı çıkarması yüksek ihtimal.Merhabalar yaklaşık 2 sene önce psu'm bozuldu ben de içini açtığımda her şey düzgün görünüyordu fotoğraftaki parça dışında o parça yenilenebilir mi ya da bir yenilenmesi sorun olur mu (psu model:Fsp 700watt 80+bronz )
Ne olduda bu hale geldi? Yüksek votlaj mı? Eğer o direnç patladıysa muhtemelen başka bileşenlerede sıçramıştır. Zincirleme etki oluşturuyor çoğu zaman. Sadece onu yaparak düzelmez muhtemelen.Merhabalar yaklaşık 2 sene önce psu'm bozuldu ben de içini açtığımda her şey düzgün görünüyordu fotoğraftaki parça dışında o parça yenilenebilir mi ya da bir yenilenmesi sorun olur mu (psu model:Fsp 700watt 80+bronz )
Hocam ben depremzedeyim depremde kasa düşmüş ve metali yamulmuştu fan kısmındaki yani bu eğiklik fanı durduruyormuş ben farkedemedim. Oyunu açık bırakıp gitmiştim (warthunder) ve tak diye ses geldi heöen içeri gidip güçten kestim ve bozulmuştu. Yani fan soğutamıyormuş psu yu sıcaklıktan böyle olduNe olduda bu hale geldi? Yüksek votlaj mı? Eğer o direnç patladıysa muhtemelen başka bileşenlerede sıçramıştır. Zincirleme etki oluşturuyor çoğu zaman. Sadece onu yaparak düzelmez muhtemelen.
Bu arada güç kaynağı önceden açılmış zaten. Bulk kapsaitör Rubycon ile değiştirilmiş.
Tamir edilse bile risk mi yani hocamOlur işten anlayan biri yapar ama bir yeri bozulacak kadar kullanılan bir PSU nun kalan bileşenlerinden birinin de kısa süre sonra sıkıntı çıkarması yüksek ihtimal.
O direncin neye bağlı olduğuna bakmak lazım. Dejarj direnci olabilir gibi duruyor ama hiç o kadar büyük bir deşarj direnci görmedim. Besleme direncide olabilir. PWM kontrolcü'nün trafosunun bayağı yakınında.Hocam ben depremzedeyim depremde kasa düşmüş ve metali yamulmuştu fan kısmındaki yani bu eğiklik fanı durduruyormuş ben farkedemedim. Oyunu açık bırakıp gitmiştim (warthunder) ve tak diye ses geldi heöen içeri gidip güçten kestim ve bozulmuştu. Yani fan soğutamıyormuş psu yu sıcaklıktan böyle oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tamir edilse bile risk mi yani hocam
astarı yüzünden pahalı mı yani hocamO direncin neye bağlı olduğuna bakmak lazım. Dejarj direnci olabilir gibi duruyor ama hiç o kadar büyük bir deşarj direnci görmedim.
Sıcaklık daha sıkıntılı bir durum. Mosfetler teker teker kontorl edilmeli düzgün bir tamir için.
Benzer bir durumu ben de yaşamıştım, ofiste yıllardır çalışan sistemde PSU fanı bozulmuş kimse fark etmeyince de baya baya yandı güç kaynağı, bu resimdeki hasar baya az ona göre.Hocam ben depremzedeyim depremde kasa düşmüş ve metali yamulmuştu fan kısmındaki yani bu eğiklik fanı durduruyormuş ben farkedemedim. Oyunu açık bırakıp gitmiştim (warthunder) ve tak diye ses geldi heöen içeri gidip güçten kestim ve bozulmuştu. Yani fan soğutamıyormuş psu yu sıcaklıktan böyle oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Tamir edilse bile risk mi yani hocam
Belli değil. PWM katı komple gitmişte olabilir. DC katı ondan bağımsız olduğundan onda sorun olacağını sanmam. Mümkünse ölçüm yapılması gerek. Tamir edecek çıkar mı orası da muamma.astarı yüzünden pahalı mı yani hocam
Mosfet Gate'ler görseldeki ufak trafo ile sürülüyor pwm kontrolcü yanması zayıf bir ihtimal daha çok mosfet kısa devreye düşmüş olması olası .Ne olduda bu hale geldi? Yüksek votlaj mı? Eğer o direnç patladıysa muhtemelen başka bileşenlerede sıçramıştır. Zincirleme etki oluşturuyor çoğu zaman. Sadece onu yaparak düzelmez muhtemelen.
Bu arada güç kaynağı önceden açılmış zaten. Bulk kapsaitör Rubycon ile değiştirilmiş.
İyi bir elektronik ustası bu cihazı ayağa kaldıraccaktır tamiri mümkün bir arızaya benziyor .Merhabalar yaklaşık 2 sene önce psu'm bozuldu ben de içini açtığımda her şey düzgün görünüyordu fotoğraftaki parça dışında o parça yenilenebilir mi ya da bir yenilenmesi sorun olur mu (psu model:Fsp 700watt 80+bronz )