PSU'm bozuk ve içinde sadece fotodaki parça yanık görünüyor çözülür mü

batu044

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar yaklaşık 2 sene önce psu'm bozuldu ben de içini açtığımda her şey düzgün görünüyordu fotoğraftaki parça dışında o parça yenilenebilir mi ya da bir yenilenmesi sorun olur mu (psu model:Fsp 700watt 80+bronz )

Ekler

• 1000060214.webp
    1000060214.webp
    910.1 KB · Hit: 43
  • 1000060212.webp
    1000060212.webp
    379.3 KB · Hit: 40
Fotoğraf bekliyoruz

Merhabalar yaklaşık 2 sene önce psu'm bozuldu ben de içini açtığımda her şey düzgün görünüyordu fotoğraftaki parça dışında o parça yenilenebilir mi ya da bir yenilenmesi sorun olur mu (psu model:Fsp 700watt 80+bronz )
Olur işten anlayan biri yapar ama bir yeri bozulacak kadar kullanılan bir PSU nun kalan bileşenlerinden birinin de kısa süre sonra sıkıntı çıkarması yüksek ihtimal.

Ne olduda bu hale geldi? Yüksek votlaj mı? Eğer o direnç patladıysa muhtemelen başka bileşenlerede sıçramıştır. Zincirleme etki oluşturuyor çoğu zaman. Sadece onu yaparak düzelmez muhtemelen.

Bu arada güç kaynağı önceden açılmış zaten. Bulk kapsaitör Rubycon ile değiştirilmiş.

Ne olduda bu hale geldi? Yüksek votlaj mı? Eğer o direnç patladıysa muhtemelen başka bileşenlerede sıçramıştır. Zincirleme etki oluşturuyor çoğu zaman. Sadece onu yaparak düzelmez muhtemelen.

Bu arada güç kaynağı önceden açılmış zaten. Bulk kapsaitör Rubycon ile değiştirilmiş.
Hocam ben depremzedeyim depremde kasa düşmüş ve metali yamulmuştu fan kısmındaki yani bu eğiklik fanı durduruyormuş ben farkedemedim. Oyunu açık bırakıp gitmiştim (warthunder) ve tak diye ses geldi heöen içeri gidip güçten kestim ve bozulmuştu. Yani fan soğutamıyormuş psu yu sıcaklıktan böyle oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Olur işten anlayan biri yapar ama bir yeri bozulacak kadar kullanılan bir PSU nun kalan bileşenlerinden birinin de kısa süre sonra sıkıntı çıkarması yüksek ihtimal.
Tamir edilse bile risk mi yani hocam

Hocam ben depremzedeyim depremde kasa düşmüş ve metali yamulmuştu fan kısmındaki yani bu eğiklik fanı durduruyormuş ben farkedemedim. Oyunu açık bırakıp gitmiştim (warthunder) ve tak diye ses geldi heöen içeri gidip güçten kestim ve bozulmuştu. Yani fan soğutamıyormuş psu yu sıcaklıktan böyle oldu

O direncin neye bağlı olduğuna bakmak lazım. Dejarj direnci olabilir gibi duruyor ama hiç o kadar büyük bir deşarj direnci görmedim. Besleme direncide olabilir. PWM kontrolcü'nün trafosunun bayağı yakınında.

Sıcaklık daha sıkıntılı bir durum. Mosfetler teker teker kontorl edilmeli düzgün bir tamir için.

Son düzenleme:
O direncin neye bağlı olduğuna bakmak lazım. Dejarj direnci olabilir gibi duruyor ama hiç o kadar büyük bir deşarj direnci görmedim.

Sıcaklık daha sıkıntılı bir durum. Mosfetler teker teker kontorl edilmeli düzgün bir tamir için.
astarı yüzünden pahalı mı yani hocam

Benzer bir durumu ben de yaşamıştım, ofiste yıllardır çalışan sistemde PSU fanı bozulmuş kimse fark etmeyince de baya baya yandı güç kaynağı, bu resimdeki hasar baya az ona göre.

Yaptırılır işi bilen biri o parçanın emsalini bulup takar halleder ama yine de çok pahalı bir sistemi buna emanet etme bence.

Mosfet Gate'ler görseldeki ufak trafo ile sürülüyor pwm kontrolcü yanması zayıf bir ihtimal daha çok mosfet kısa devreye düşmüş olması olası .

İyi bir elektronik ustası bu cihazı ayağa kaldıraccaktır tamiri mümkün bir arızaya benziyor .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,221
Üyeler
188,721
Son üye
dReZ61
Geri