Zayıflamak için fitness programı

Reaksiyon skoru
28
Arkadaşlar 105 kiloyum 175 de boyum var 16 yaşındayım 112 kilodan 105 düştüm şimdi de bir spor salonuna yazıldım.
Sorum şu şimdi ben hem deri sarkması olmamasını istiyorum ve kalıplıda olmakta istemiyorum.
Salondaki hoca bana PPL programını verdide bazı kişiler ilk bir ay full body ondan sonra bölgesele geçersin diyor bazıları 1 hafta yeter diyor.
Yani anlamadım kısacası ne yapman gerekiyor.
Bir de şöylem sorum var agırlıkta cok fazla ağırlık yapamıyorum yani olmuyor bayağı zorlanıyorum hep düşük agırlıkta giriyorum bu normal mi?
Sonradan mı arttırmam gerekiyor alışınca ya da bendemi sorun var şimdiden teşekkürler.

İlk 2 hafta falan full body yapsan iyi olur çünkü ilk haftalar ağrı fazla haraketleri çok bilmiyosun alıştığın zaman bölgesele geçebilirsin. Ağırlıkta her hafta üstüne koymaya çalış veya tekrarları arttır dinlenmeyi ve proteini aksatma her türlü artıcak.

İlk 2 hafta falan full body yapsan iyi olur çünkü ilk haftalar ağrı fazla haraketleri çok bilmiyosun alıştığın zaman bölgesele geçebilirsin. Ağırlıkta her hafta üstüne koymaya çalış veya tekrarları arttır dinlenmeyi ve proteini aksatma her türlü artıcak.
Anladım 2 gün spor 1 gün dinleme şeklinde yapıyorum kollarda ve omuzda ağrı var baya peki deri sarkması olurmu ve kalıplaşma bu konuda bilginiz varmı?

Fazla ağırlık kaldıramıyorsan düşük ağırlıklarda 1 ay fullbody yapmanı tavsiye ederim sinir sistemin vs adapte olsun. Ondan sonra hocanın verdiği programa göre ağırlıkları kademeli olarak arttırırsın.

PPL yapabilirsin programa takılma.

Sarkma için en mühim konu 2 haftada 1 kilonun üstüne çıkmaman. Kolajen, vitamin takviyeleri gibi şeylerin minik artıları olabilir. Her şeye uysan da yaşayabilirsin.

Ağırlık artmaması normal değil. Aşırı bir kalori açığın yoksa (ki olmamalı bu süreçte) bir şeyler yanlış gidiyordur. 4 set falan yapıyor olabilir misin hareketleri? Veya +10 tekrarlar. Başlangıçta geçmişin de yoksa artış olur ama ağırlıkların "fazla" olması gerekmiyor. İster 5 kilo kaldırıyor ol oradaki sayıya takılma değişime odaklan. Dinlenmeni, uykunu da düzenlemelisin.

Şunu da ekleyeyim, acemilikte gerçekten düzgün antrenman yapıyorsan, hocanı dinliyorsan, video izleyip formlarına dikkat ediyorsan, egolifting yapmıyorsan bazen aslında artış oluyor ama kiloda görmüyorsun değişimi çünkü formların, negatiflerin oturmaya başlıyor. Böyle bir evredeysen de sıkıntı yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,106
Üyeler
188,525
Son üye
Van6566
Geri