Ryzen 5 3600 için kule tipi işlemci soğutucu önerisi(Corsair SPEC-DELTA RGBkasa)

veones

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
2800
Merhaba,

Mevcut sistemim için kule tipi hava soğutucu arıyorum. AMD nin stok olmayan zamanında işlemciyi seçince yanında 100-200 TL'ye satılan bir fanını almıştım.Kasa ve donanım bilgilerini aşağıya detaylı yazıyorum.
Öncelikle merak ettiğim konu: kule tipi soğutucu kasaya sığar mı ve hangi modelleri önerirsiniz?

🔧 Sistem Bilgilerim

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H (AM4, mATX)
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2060 6GB
  • RAM: 16 GB DDR4
  • Kasa: Corsair Carbide Series SPEC-DELTA RGB (Mid Tower)
  • Güç Kaynağı: 550W 80+ Bronze

📐 Kasa Bilgisi

• Kasanın desteklediği maksimum CPU soğutucu yüksekliği: ~160 mm
  • Yan panel temperli cam
  • Anakart mATX olduğu için RAM ve soğutucu çakışması olmamasını istiyorum

❄️ Düşündüğüm / Örnek Soğutucu

• Dark Freezer X128 (yüksekliği ~154 mm)
  • Bu tarz 120 mm fanlı kule tipi soğutucular kasaya sorunsuz sığar mı?

❓ Sorularım

1. 160 mm sınırı olan bu kasaya kule tipi soğutucu sorunsuz sığar mı?
  2. Ryzen 5 3600 için fiyat/performans olarak hangi hava soğutucuları önerirsiniz?
  3. RAM yüksekliği veya anakart nedeniyle çakışma yaşar mıyım?
  4. Stok soğutucuya göre ciddi fark yaratacak model önerileriniz var mı?

Sessizlik ve serinlik benim için önemli, aşırı overclock yapmıyorum.
Tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
BİRDE BURAYA KADAR OKUYANINIZ VAR ISE ONCELIKLE TEŞEKKÜR EDERİM VE BİR SORUM DAHA VARDI BEN KASAYI 4 YIL ONCE ALDIM VE DAHA HİÇ TERMAL MACUN YENILEMEDIM SON MACUN VIDEOSUNDAKI MX-4 Ü ALIYIM MI

Yakın zamanda işlemciyi yükseltmeyi düşünmüyosan bu işini görür. Yanında macun da geliyo almana gerek kalmaz, kasana da sığar ramlerine de çarpmaz.

Merhaba,

Mevcut sistemim için kule tipi hava soğutucu arıyorum. AMD nin stok olmayan zamanında işlemciyi seçince yanında 100-200 TL'ye satılan bir fanını almıştım.Kasa ve donanım bilgilerini aşağıya detaylı yazıyorum.
Öncelikle merak ettiğim konu: kule tipi soğutucu kasaya sığar mı ve hangi modelleri önerirsiniz?

🔧 Sistem Bilgilerim

• İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H (AM4, mATX)
  • Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2060 6GB
  • RAM: 16 GB DDR4
  • Kasa: Corsair Carbide Series SPEC-DELTA RGB (Mid Tower)
  • Güç Kaynağı: 550W 80+ Bronze

📐 Kasa Bilgisi

• Kasanın desteklediği maksimum CPU soğutucu yüksekliği: ~160 mm
  • Yan panel temperli cam
  • Anakart mATX olduğu için RAM ve soğutucu çakışması olmamasını istiyorum

❄️ Düşündüğüm / Örnek Soğutucu

• Dark Freezer X128 (yüksekliği ~154 mm)
  • Bu tarz 120 mm fanlı kule tipi soğutucular kasaya sorunsuz sığar mı?

❓ Sorularım

1. 160 mm sınırı olan bu kasaya kule tipi soğutucu sorunsuz sığar mı?
  2. Ryzen 5 3600 için fiyat/performans olarak hangi hava soğutucuları önerirsiniz?
  3. RAM yüksekliği veya anakart nedeniyle çakışma yaşar mıyım?
  4. Stok soğutucuya göre ciddi fark yaratacak model önerileriniz var mı?

Sessizlik ve serinlik benim için önemli, aşırı overclock yapmıyorum.
Tavsiye ve deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
BİRDE BURAYA KADAR OKUYANINIZ VAR ISE ONCELIKLE TEŞEKKÜR EDERİM VE BİR SORUM DAHA VARDI BEN KASAYI 4 YIL ONCE ALDIM VE DAHA HİÇ TERMAL MACUN YENILEMEDIM SON MACUN VIDEOSUNDAKI MX-4 Ü ALIYIM MI
1. soru = Bilmiyorum :peeposad:
2.soru= bende ryzen 5 3600 kullaniyorum assasin king 120 SE var cok memnunum
3.soru= olabilir dikkat etmelisin hava sogutma ile ramlerim dipdibe resmen (b450m a pro max micro atx kullaniyorum)
4.soru= stock sogutucu yerine 4-5 bakir borulu herhangi bir kule tipi isinizi rahat gorur macun uzun zamandir yenilemediginiz icin zaten farki direkt hissedersiniz.
+olarak cogu kule sogutucunun icinden termal macun cikiyor 3600 icin yeterli olur ama tsbikidr mx4-mx6 daha iyidir

Teşekkür ederim yorumlarınız için yakın zamanda değilde bilgisayarla ztn çok işim olmuyor bu aralar ama inş sistem değiştiricem ama bu fan sesi kafamı yedi bitirdi son 1 aydır birde ekran kartı fanı çalışınca tırtırtır sesler çıkarmaya başladı idarelik gibi bişey ama sağlam olsa iyi olur.Ayrıca @Styx sizin attığınız fan için intel uyumlu yazıyor 120 SE daha mı iyi gibi @dogankccm0 dediğiniz gibi stok fan bile ram ile sıfıra sıfır çakışır mı acaba ölçüleride hiç bir yerde yazmıyor

Teşekkür ederim yorumlarınız için yakın zamanda değilde bilgisayarla ztn çok işim olmuyor bu aralar ama inş sistem değiştiricem ama bu fan sesi kafamı yedi bitirdi son 1 aydır birde ekran kartı fanı çalışınca tırtırtır sesler çıkarmaya başladı idarelik gibi bişey ama sağlam olsa iyi olur.Ayrıca @Styx sizin attığınız fan için intel uyumlu yazıyor 120 SE daha mı iyi gibi @dogankccm0 dediğiniz gibi stok fan bile ram ile sıfıra sıfır çakışır mı acaba ölçüleride hiç bir yerde yazmıyor

Doğrusunuz hocam dikkat etmemişim oyun oynarken bakıp atmıştım. Çok sayıda Assassin X modeli var karıştırmışım, Thermalright iyi markadır üzmez.

Yakın zamanda işlemciyi yükseltmeyi düşünmüyosan bu işini görür. Yanında macun da geliyo almana gerek kalmaz, kasana da sığar ramlerine de çarpmaz.

Bunun rgb olmayanini 3600 için kullanıyorum sıkıntısız

fan ureticileri micro atx kartlari dusunup tam halletmistir diye dusunuyorum ama yinede dikkat etmek lazim cunku fotografta gozuktugu gibi 0 yer kaldi ciddi manada 0 belkide benim sansima boyledir bilemiyorum maalesef

Ekler

• 1000066387.webp
    1000066387.webp
    61 KB · Hit: 7
fan ureticileri micro atx kartlari dusunup tam halletmistir diye dusunuyorum ama yinede dikkat etmek lazim cunku fotografta gozuktugu gibi 0 yer kaldi ciddi manada 0 belkide benim sansima boyledir bilemiyorum maalesef
Sorun değil hocam bu durum herkesin başına gelen bir şey, çift kuleli soğutucularda kaçınılmaz desek yanlış olmaz. Benim anakartımda 4 ram slotu var soğutucu en uzaktaki ram slotunun üzerine kadar uzanıyor. Böyle durumlarda fanı biraz yukarı kaldırınca sorun kalmıyor, sıcaklıklara da gözle görülür etki etmiyor.

Sorun değil hocam bu durum herkesin başına gelen bir şey, çift kuleli soğutucularda kaçınılmaz desek yanlış olmaz. Benim anakartımda 4 ram slotu var soğutucu en uzaktaki ram slotunun üzerine kadar uzanıyor. Böyle durumlarda fanı biraz yukarı kaldırınca sorun kalmıyor, sıcaklıklara da gözle görülür etki etmiyor.
fani yukari kaldirinca icimde hep oturmamis hissi olmasi yerine anakart bile degistiririm. kafami kurcalayan bir sey oldumu aklimdan cikmiyor benim tum odagim bozulur :peeposad:

gpt ye sordum styx sizin attığınızda çift fan varmış ama boru dogan hocamın attığında daha fazlaymış ısı borusu o yüzden onu önerdi siperiş geçiyorum şimdi inş olurya

gpt ye sordum styx sizin attığınızda çift fan varmış ama boru dogan hocamın attığında daha fazlaymış ısı borusu o yüzden onu önerdi siperiş geçiyorum şimdi inş olurya
120 king SE bilindik guzel bi model ya icinden cikan tf4 macunda kotu degil. umarim tam oturur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,369
Üyeler
188,749
Son üye
hakimxkcm
Geri