Undervolt Yapma ( RX 580 )

Reaksiyon skoru
58
Kartım bu.
MSI RX580 ARMOR 8G OC 8GB GDDR5 256Bit

Yer yer 100 dereceleri görüyor. Aktif olarak oynadığım oyundaki birisi bana armor modellerin diğerlerine oranla daha fazla ısındığını o kartın tabiri caizse çöp olduğunu ( armor olanın ) ve undervolt yapmamı söyledi. Yeni bir model satın alma imkanım da olmadığından undervolt u denemeye kadar verdim ve bu sayede performans kaybı olmadan ısıyı düşürebilir sanırım.
Rehber olarak bu videoyu kullanmayı düşünüyorum :

Rehber yeterli mi ? Herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım ? Undervolt yapsam bu ısıyı düşürebilir miyim ?

https://www.vatanbilgisayar.com/msi...gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html

Kartım bu.
MSI RX580 ARMOR 8G OC 8GB GDDR5 256Bit

Yer yer 100 dereceleri görüyor. Aktif olarak oynadığım oyundaki birisi bana armor modellerin diğerlerine oranla daha fazla ısındığını o kartın tabiri caizse çöp olduğunu ( armor olanın ) ve undervolt yapmamı söyledi. Yeni bir model satın alma imkanım da olmadığından undervolt u denemeye kadar verdim ve bu sayede performans kaybı olmadan ısıyı düşürebilir sanırım.
Rehber olarak bu videoyu kullanmayı düşünüyorum :

Rehber yeterli mi ? Herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım ? Undervolt yapsam bu ısıyı düşürebilir miyim ?

https://www.vatanbilgisayar.com/msi...gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html
Up. (Bilen biri yardımcı olabilir mi ?)

youtubedakini değil de bunu mu rehber al diyorsunuz yani ?
technopat daki arkadaş daha teknik anlatmış da ben o kadar anlamıyorum bu işlerde.
programı açacağım ve değerleri yapacağım o kadar.

100 derece görmesi imkansız. Sıcaklık değerlerini atar mısınız?

up bende de aynı ekran kartı var fakat o kadar ısınmıyor

100 derece görmesi imkansız. Sıcaklık değerlerini atar mısınız?
Screenshot_474.png

yanlış bakmışım sanırım 72 derece oda oyunu oynamadığım zaman yani. görev çubuğunda oyun beklerken bile kart 72 dereceyse yine fazla benim için.

Alıntıyı görüntüle

yanlış bakmışım sanırım 72 derece oda oyunu oynamadığım zaman yani. görev çubuğunda oyun beklerken bile kart 72 dereceyse yine fazla benim için.
Masaüstünde ctrl+shift+O tuşlarına basıp osd ekranını açın sağ tarafta çıkan değerleri atar mısınız? Veya msi afterbunner indirip oyundaki değeride atabilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Ve masaüstünde hiçbişe yapmadan gpu kullanım 100 gösteriyor ekran kartını kullanan bişe olmadığından eminmisiniz? görev yöneticisinden bakın bi. bir de virüs taraması yapın mining yapmıyolardır umarım karta :D
Post automatically merged:

oyunu Alıntıyı görüntüle şu arka plan kısmına alıyorum orada beklerken 72 derece
Bendede etsyi aşağı atınca gpu full kullanıyordu kendini oyundan kaynaklı olabilir.

Ve masaüstünde hiçbişe yapmadan gpu kullanım 100 gösteriyor ekran kartını kullanan bişe olmadığından eminmisiniz? görev yöneticisinden bakın bi. bir de virüs taraması yapın mining yapmıyolardır umarım karta :D

Bendede etsyi aşağı atınca gpu full kullanıyordu kendini oyundan kaynaklı olabilir.

pc de virüs olduğunu sanmıyorum ama her ihtimale karşı bir tarama yaparım

kullanım meselesine gelirsek dediğim gibi oyunu oynamadığım o an almıştım görüntüyü. o an oyunda hiçbirşey yapmamama, oyun sadece arkaplanda açık olmasına rağmen neden gpu kullanımını %100 gösteriyor gerçekten bilmiyorum. Bu arada technopatta yer alan rehbere göre ayaları yaptım. oyuna girince fark olacak mı atarım buraya

undervolt için ayarları yaptım reset atıp 3dmark fire strike testi yapayım dedim. testi yaptım aldığı puanı filan eklerim de bakayım dedim gpu ne kadar ısınmış. bir baktım ayarları resetlenmiş eski haline dönmüş. Ne alaka şimdi ? :)

Screenshot_475.png

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,347
Üyeler
190,898
Son üye
alidaşdemir
Geri