Çıkıyon derken anlamadım hocamNe zaman cikiyon hocam?
Çıkıyon derken anlamadım hocamNe zaman cikiyon hocam?
NickÇıkıyon derken anlamadım hocam
İleriye dönük yatırım
Açıklama yapmanıza gerek yok. OLED en iyisi herkesin bütçesi yetmediği için kötülüyorlar. Ben yeni sistem topladığım için OLED 4K bütçem yetmedi. 2K'da almak istemedim, yabancılar 4K oyunculuğa geçti yıllar önce biz halen FHD veya 2K kullanıyoruz. 2K OLED kalsın diyerek kaliteli IPS dual mode özellikli 4K monitör aldım kullanıyorum.27" G81SF kullanicisi olarak ne kadar mat olsada parlakligindan gayet memnunum. Temizlik icin once bezi ekrana hafif savurarak tozlari aliyorum. Sonra mikrofiber beze 4-5 fis su siktiktan sonra daireler cizerek siliyorum. Ekranda kalan nemi goreceksiniz. MF bezin kuru tarafini cevirip acele etmeden yine daireler cizerek ekrani silin. Bir sure sonra o nemli yuzeyi bezin topladigini gorup simsiyah temiz bir yuzey kaldigini gorebilirsiniz. Ben cihazdan cok memnunum.
Hiç sevmiyorum şöyle nickleri bende. Kimisi RX 9060XT yapmış nickini.İleriye dönük yatırım![]()
Şimdi benim monitör hafif hatta çok hafif mat kaplama sahip IPS, mat OLED'den iyi mi oluyor sizin mantığınıza göre?Fiyatı aşırı iyiymiş ama mat oled..![]()
Kendimi gördüm bir an xd 9400GT- Dual Core E2200- 2GB Ram sistemimle 640x480 24-28FPS arası Operation Metro - Noshahr Canals oynardım, Caspian Border FPS çakılırdı, ama ne zevk alırdım o zamanlar. o yıllara gitmeyi isterdim10 sene önce 23fps'de bf3 oynadım 3 sene.
Şimdi 60fps kasıyor gibi geliyor.
İnsanoğlu işte. Kabuğunu beğenmiyor.
![]()
Özentilik işte hocamAçıklama yapmanıza gerek yok. OLED en iyisi herkesin bütçesi yetmediği için kötülüyorlar. Ben yeni sistem topladığım için OLED 4K bütçem yetmedi. 2K'da almak istemedim, yabancılar 4K oyunculuğa geçti yıllar önce biz halen FHD veya 2K kullanıyoruz. 2K OLED kalsın diyerek kaliteli IPS dual mode özellikli 4K monitör aldım kullanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hiç sevmiyorum şöyle nickleri bende. Kimisi RX 9060XT yapmış nickini.
Öncelikle yeşilden Bluerr ben, Yeşilde engellemiştim ama burada gördüm dayanamadım yazıyorum.Şimdi benim monitör hafif hatta çok hafif mat kaplama sahip IPS, mat OLED'den iyi mi oluyor sizin mantığınıza göre?
tabii ki hayır mat oledden iyi bi panel varsa o da glossy oleddir IPS falan kıyas kabul etmezŞimdi benim monitör hafif hatta çok hafif mat kaplama sahip IPS, mat OLED'den iyi mi oluyor sizin mantığınıza göre?
Noktasına virgülüne katılıyorum harika cevap hocam.Öncelikle yeşilden Bluerr ben, Yeşilde engellemiştim ama burada gördüm dayanamadım yazıyorum.
OLED ile IPS kıyaslamak mantıksız, aynı kulvarda değiller.
5090 ekran kartın var ama güç limitini ''%70'' de kullanıyorsun gibi oluyor.
Glossy ekranlar Taneciksiz, daha net ve keskin görüntü, daha aydınlık odalarda gelişmiş siyah derinliği ve görüntüye daha fazla canlılık sağlar.
Mat kaplama bunun tam tersi. Görüntü grenli gözükür, daha aydınlık odalarda, ışığın yayılması nedeniyle siyahlar biraz daha parlak görünür. Görüntüde daha az canlılık olur.
Sonuç olarak glossy 3 boyutluymuş gibi bir hissiyat verir. Bu büyük ekranlarda daha çok gözümüze batar. Monitör tarafında ağırlıklı olarak mat kaplama kullanan LG bile TV de glossy kaplama kullanıyor. Monitörde de artık glossy kullanmaya başladı.
Daha anlamadan cevap veriyorsun. Sende beni darlatıyorsun. Daha ne ben sana ne de sen bana cevap verme kardeşim bendende küçüksün zaten okulunu oku işini yap karışma kimseye. Engelle beni karışma işlerime virüs gibi karşıma çıkıyorsun. Yeni forumlara üye olmuş bana işini öğretiyor sana sormakta kabahattı zaten.Öncelikle yeşilden Bluerr ben, Yeşilde engellemiştim ama burada gördüm dayanamadım yazıyorum.
OLED ile IPS kıyaslamak mantıksız, aynı kulvarda değiller.
5090 ekran kartın var ama güç limitini ''%70'' de kullanıyorsun gibi oluyor.
Glossy ekranlar Taneciksiz, daha net ve keskin görüntü, daha aydınlık odalarda gelişmiş siyah derinliği ve görüntüye daha fazla canlılık sağlar.
Mat kaplama bunun tam tersi. Görüntü grenli gözükür, daha aydınlık odalarda, ışığın yayılması nedeniyle siyahlar biraz daha parlak görünür. Görüntüde daha az canlılık olur.
Sonuç olarak glossy 3 boyutluymuş gibi bir hissiyat verir. Bu büyük ekranlarda daha çok gözümüze batar. Monitör tarafında ağırlıklı olarak mat kaplama kullanan LG bile TV de glossy kaplama kullanıyor. Monitörde de artık glossy kullanmaya başladı.
Bende bundan bahsediyorum OLED mat olsa bile IPS'den iyi gereksiz yorum yapmışsın sende. O yazan şahış yeşil sitede beni darlatan kişi olduğu için burada da aynı şeyleri yazmaya çalışıyor sizde durumu yanlış anlayıp haklı çıkarmaya çalışıyorsun.tabii ki hayır mat oledden iyi bi panel varsa o da glossy oleddir IPS falan kıyas kabul etmez
Mat oled sevmeme sebebim oled monitörleri en iyi görüntü için alıyoruz en yüksek parayı veriyoruz adam gidip önüne saçma sapan kalite düşüren bi film takıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Noktasına virgülüne katılıyorum harika cevap hocam.
Oled mat bile olsa IPS’ten iyide bunun konuyla ne alakası var. IPS konuda geçmedi bile sen kendin bi anda ortaya attın. Ben mat olede laf ediyorum sen gelmiş IPS’ten iyi diyorsun.Daha anlamadan cevap veriyorsun. Sende beni darlatıyorsun. Daha ne ben sana ne de sen bana cevap verme kardeşim bendende küçüksün zaten okulunu oku işini yap karışma kimseye. Engelle beni karışma işlerime virüs gibi karşıma çıkıyorsun. Yeni forumlara üye olmuş bana işini öğretiyor sana sormakta kabahattı zaten.
Bende bundan bahsediyorum OLED mat olsa bile IPS'den iyi gereksiz yorum yapmışsın sende. O yazan şahış yeşil sitede beni darlatan kişi olduğu için burada da aynı şeyleri yazmaya çalışıyor sizde durumu yanlış anlayıp haklı çıkarmaya çalışıyorsun.