❌İndirim Bitti! Samsung G81SF 4K 240Hz Oled 25.199₺!(Amazon Depo)

Hmm aga bu 27'' miş sizce 38.000'e 9 taksit glossy 32'' 4k monitör mü bu mu ? Çok kararsız kaldım şuan g6'ım var mat ekran ve memnun değilim, bu memnuniyetsizliği 4K'da da yaşar mıyım ?
Bütçe varsa tabii ki glossy.
Ama bütçem maks 25 diyorsan bu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet kullandım yaşarsın.
Ben satıp kurtuldum şahsen.
Gidip pg27ucdm aldım.(Yine amazon depodan 37'ye)
Her ekrana baktığımda "yav Asus sen ne yaptın babacim" diyorum.
Aynı tepkiyi Samsung'da vermiyordum.

Bütçe varsa tabii ki glossy.
Ama bütçem maks 25 diyorsan bu.

Evet kullandım yaşarsın.
Ben satıp kurtuldum şahsen.
Gidip pg27ucdm aldım.(Yine amazon depodan 37'ye)
Her ekrana baktığımda "yav Asus sen ne yaptın babacim" diyorum.
Aynı tepkiyi Samsung'da vermiyordum.
tamam karar verdim glossy alcam ne olursa olsun.

bunu yazarken girip baktım 1 stok gelmiş hocam üzmek istemem ama aldım

Tüketici hakem heyetine dilekçe yazın, monitörü kullanmaya devam. Karar lehinize çıkacaktır hem iade alırsınız hem de monitörü kullanmıs olursunuz. Keyifleri bilir
Ben çok yanlış anladım özür diliyorum ithamımdan dolayı.

Öncelikle yeşilden Bluerr ben, Yeşilde engellemiştim ama burada gördüm dayanamadım yazıyorum.

OLED ile IPS kıyaslamak mantıksız, aynı kulvarda değiller.

5090 ekran kartın var ama güç limitini ''%70'' de kullanıyorsun gibi oluyor.

Glossy ekranlar Taneciksiz, daha net ve keskin görüntü, daha aydınlık odalarda gelişmiş siyah derinliği ve görüntüye daha fazla canlılık sağlar.

Mat kaplama bunun tam tersi. Görüntü grenli gözükür, daha aydınlık odalarda, ışığın yayılması nedeniyle siyahlar biraz daha parlak görünür. Görüntüde daha az canlılık olur.

Sonuç olarak glossy 3 boyutluymuş gibi bir hissiyat verir. Bu büyük ekranlarda daha çok gözümüze batar. Monitör tarafında ağırlıklı olarak mat kaplama kullanan LG bile TV de glossy kaplama kullanıyor. Monitörde de artık glossy kullanmaya başladı.
Peki hocam kullanıcılar oled panelerde genelde mat kaplamadan hoşlanmıyorlar, ama firmalar hala üretmeye devam ediyorlar. Bunun sebebi mat kaplamanın maliyeti daha ucuza geldiği için mi yoksa başka bir sebebi var mı ? Sebebini merak ediyorum gerçekten.

Hocam ben cidden anlamıyorum sizi ya.
Adamlar zaten 30 gün koşulsuz iade hakkı vermişler. Ve 5 veya daha az ölü piksel çıkabilir yazmışlar. Bunu bilerek piyasa fiyatının epey altına alıp bide gelip utanmadan THH giderim sonuçlanana kadar kullanırım yazmışsın nasıl bir zihniyete sahipsin anlamıyorum.
Ben sıfır ürün için bunu demiştim. Bu ürün için dogru bir şey değil

Tüketici hakem heyetine dilekçe yazın, monitörü kullanmaya devam. Karar lehinize çıkacaktır hem iade alırsınız hem de monitörü kullanmıs olursunuz. Keyifleri bilir
Ticari şekilde aldığım için çok işime yaramaz direkt iade etmeyi tercih ederim gene 10 gün kullanmış oldum

Peki hocam kullanıcılar oled panelerde genelde mat kaplamadan hoşlanmıyorlar, ama firmalar hala üretmeye devam ediyorlar. Bunun sebebi mat kaplamanın maliyeti daha ucuza geldiği için mi yoksa başka bir sebebi var mı ? Sebebini merak ediyorum gerçekten.
Kaplamayı tasarlayan LG ve Samsung. TrueBlack, semi glossy, blackshield vs hep bu iki markadan çıkıyor. Asus gibi markalar kendi tasarlamış gibi pazarlıyor.

Samsung QD-Oled monitör üreticileri için güncel olarak semi glossy ve blackshield (ismi markaya göre değişebilir) 2 farklı kaplama seçeneği sunuyor zaten. Kendisi sadece mat kullanıyor. QD oled mat olarak başka üretici marka yok. Yani mat kaplamanın da alıcısı olduğuna göre ve tek samsung kullandığına göre samsung satıyor ki buna devam ediyor. Çünkü herkesin ortamı glossy için uygun değil. Kısaca mat isteyen herkes samsung almak zorunda ve tek seçenek oldugundan kârlı bir iş oldugunu düsünüyorum.

Woled kısmına gelecek olursak LG başta mat seçeneği sunabilmişti sadece, sonradan glossy seçeneği sunduğunda Asus bunu kullandı. Diğer üreticiler glossy woled değil glossy qd oled monitör üretmeye devam etti. Çünkü Woled de bazı sorunlar vardı ve qd oled biraz daha iyiydi. LG MLA teknolojisine sahip panel ve glossy kaplamayı çıkardı, asusta bunu kullandı. Bunu kullanan ilk model Xg27aqdmg modeliydi. Ama bazı büyük sorunları vardı. Yine de çok talep gördü. LG Tandem panel ile atılım yaptı TrueBlack vs de çıkardı derken rağbet arttı. LG qd oled karşısına sağlam bir glossy woled seçeneği sunmakta geç kaldı yani monitör üreticilerinden kaynaklı değil.
Trueblack eğer çok rağbet görürse mat seçenekler azaltılabilir, onu ileride görürüz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,312
Üyeler
189,061
Son üye
aytugelmas
Geri